ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

November 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek

Η ΜΟΝΑΧΗ ΘΕΟΝΥΜΦΗ.. ΚΑΙ Η ”ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ” ΘΗΡΙΩΔΙΑ

8 Sep, 2021
Την γνωρίζετε όλοι. Κάποτε μεσουρανούσε στο τραγούδι. Και κατακτούσε τα βραβεία, στα φεστιβάλ τραγουδιού, το ένα πίσω από το άλλο. Μια από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες μας, των δεκαετιών 60.70,80.Μια διάσημη και όμορφη γυναίκα Πανέμορφη Που είχε και ένα πολύ ανήσυχο πνεύμα. Γι αυτό και παράλληλα, είχε μπει και στον επιχειρηματικό κόσμο. Δημιούργησε μια αλυσίδα, καταστημάτων, με υγιεινές τροφές. Η πρώτη στην Ελλάδα, που μπήκε στον χώρο αυτό. Με τόσο καλές προοπτικές. Με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Με ευρύ δίκτυο.
Ώσπου… Ώσπου η ζωή αλλιώς τα θέλησε. Δίνοντας μια βίαιη στροφή 180 μοιρών. Σε αυτοκινητιστικό ατύχημα σκοτώνεται η λατρεμένη της κόρη. Στη γέφυρα του Σταυρού Στην Αγία Παρασκευή. Το μαντάτο σαν κεραυνός φθάνει στη μάνα. Που απελπισμένη, αρχίζει να ουρλιάζει. Κρατημό δεν έχει. Ώσπου μια δύναμη την συγκρατεί. Και τότε αυτομάτως, η διάσημη και λατρεμένη από όλους, Μαίρη Αλεξοπούλου, αποφασίζει να γυρίσει την πλάτη της σε όλα. Παρατάει το τραγούδι και τις επιχειρήσεις. Και αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στο Θεό. Στην υπηρεσία του Κυρίου μας. Απαρνιέται το κάθε τι από την προηγούμενη ζωή της. Αποτραβιέται κι από τα εγκόσμια Κι από διάσημη, πλούσια και περιζήτητη Μαίρη Αλεξοπούλου, γίνεται η δούλη του Κυρίου, Θεονύμφη. Με ολοκληρωτική αφοσίωση σε Αυτόν. Την υπέροχη έπαυλη της, που με τόσα όνειρα και αγάπη είχε φτιάξει, μέσα σε έναν τεράστιο κήπο, που έμοιαζε με επίγειο παράδεισο, την μετατρέπει σε μοναστήρι. Όπου πια κλείνεται μέσα σε αυτό. Στην απόλυτη μοναξιά της. Ολοκληρωτικά δοσμένη στην μοναχική της ζωή. Για τις ανάγκες του νέου προορισμού του πολυτελούς και πανάκριβου ακινήτου, ρίχνει πολλά λεφτά. Κάνει τις απαιτούμενες διαμορφώσεις. Ώστε το ιδιόκτητο αυτό μοναστήρι, να μην έχει τίποτα να ζηλέψει, από τις Μονές των πατέρων της εκκλησίας μας. Το κάνει ένα Μοναστήρι, όπου αναπόσπαστη πλέον μπορούσε να έχει την επαφή της, με την ουράνια γαλήνη. Την οποία και τόσο καθοριστικά υπηρετούσε Μοναστήρι όμως χωρίς ναό;Δημιουργεί έναν υπέροχο υπέρ-λαμπρό ναό. Άριστα φτιαγμένο. Με το μεράκι και την μεγαλοπρέπεια που έκρινε πως έπρεπε να προσδώσει.
Τα χρόνια περνάνε. Με την Θεονύμφη να είναι απόλυτα εναρμονισμένη στο μοναχικό περιβάλλον που επέλεξε να ζήσει. Δέχεται συχνά πιστούς που επισκέπτονται το μοναστήρι. Και τους μιλάει για τη χάρη του Κυρίου. Για το μεγαλείο Του… Για το βαθύ νόημα της πίστης. Για την αιώνια ζωή. Ο χρόνος κυλάει ήρεμος
Όμως η ζωή της διάσημης άλλοτε γυναίκας. Και δοσμένης σήμερα Θεονύμφης, είναι γεμάτη ανατροπές. Σε κάθε γαλήνια νερά, παραμονεύει ένας σατανάς, να τα αναταράξει. Έτσι πριν λίγα χρόνια, εμφανίζεται η Μητρόπολη Μεσογαίας. Κι αντί να της πει το ”μπράβο” για τον αγώνα που κάνει, για την αφοσίωση της στα ιδανικά της πίστης, έρχεται με οργή και ασέβεια να της ματώσει την ψυχή. Αυτοί οι άθλιοι. Οι άρπαγες ρασοφόροι που υπηρετούν τα πάντα. Εκτός από τον Κύριο μας. Υπηρετούν τα συμφέροντα τους, τα βίτσια τους, τις βρομιές τους.. Όπως βλέπουμε και τώρα. Με την τυφλή υπακοή τους, στα σιωνιστικά δόγματα των καιρών. Που αποβλέπουν στην άφιξη του αντίχριστου. Του μεσσία των Εβραίων. Για τον οποίο ομιλεί, στην Αποκάλυψη Του ο Ιωάννης. Εμφανίζεται λοιπόν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας. Ο κατά τον κόσμο, Νικόλαος Χατζηνικολάου. και λέει στην μοναχή πως η περιουσία της, ο κόπος της μια ζωής.. Το αίμα της, ο αγώνας της, ανήκει στην Μητρόπολη. Ξαφνιάζεται. Μένει άναυδη η βασανισμένη αυτή γυναίκα. Ρωτάει μαθαίνει. Ναι υπάρχει ένας κατάπτυστος σαν κι αυτούς, νόμος, που λέει πως σ’έναν ιδιόκτητο χώρο, αν δημιουργηθεί, ένας ναός, ή ναϊσκος, αυτόματα ο χώρος αυτός, περιέχεται στην εκκλησία. Στην μονίμως αρπάζουσα Ελλαδική εκκλησία. Πρόστυχος νόμος σαν κι αυτούς. Υπάρχει όμως. Και κανείς δεν το αρνείται.
Ούτε και η μοναχή που μίλησα μαζί της.
Λέει όμως ο νόμος, πως η περιουσία περιέρχεται μετά τον θάνατο του κτήτορα Και πως η εκκλησία, το κατεστημένο αυτής δηλαδή, που θα αρπάξει την περιουσία, θα πρέπει μέχρι να επέλθει η φυσική απώλεια του ιδιοκτήτη του ναού και του περιβάλλοντος χώρου, να δείχνει ένα ανθρώπινο ενδιαφέρον Και μια αυτονόητη φροντίδα στον άνθρωπο αυτό, που με το έτσι θέλω, θα του φάνε την περιουσία. Εδώ λοιπόν αρχίζει και η τραγωδία Η ντροπή του ράσου.. Που περίμενα απ το μορφωμένο δεσπότη, η αντίδραση να είναι διαφορετική. Περίμενα μια πιο ανθρώπινη συμπεριφορά. Μια πιο επαρκή λεβεντιά και μια καλλιέργεια αντάξια του Χάρβαρτ.. Λυπάμαι που θα το πω εκπλήσσομαι. Και οικτρά απογοητεύομαι. Γιατί την μοναχή Θεονύμφη, της οποίας εποφθαλμιούν την τεράστια περιουσία της στο Κορωπί (και όχι μόνο..Έψαξαν και βρήκανε και το κτήμα στη Νότιο Εύβοια) την έχουν αφήσει μόνη Ολομόναχη,. Αβοήθητη Και απελπισμένη. Δεν μιλάει.. Είναι τάφος. Το στόμα της ερμητικά κλειστό. Με το τσιγκέλι έβγαλα τα ελάχιστα για να μπω στο νόημα. Τα περισσότερα από έξωθεν μαρτυρίες τα συγκέντρωσα. Από φίλους της μονής. Και του αγώνα της Θεονύμφης. Την οποία με δολιότητα και με στημένο ”σκάνδαλο” πήγαν να την αμαυρώσουν. Μόνο πάνω τους έμεινε το μαύρο. Στο ράσο τους
Μου έκανε εντύπωση, το να δέχεται τόση βία, τόση βρωμιά τόση απογοήτευση. Και να μην θέλει ανοιχτά να καταγγείλει. Μα να μου λέει συνεχώς, ”Ο Θεός θα κάνει έλεος Εκείνος ξέρει”
…Ξέρει κι από τα όσα αντιλαμβάνεται με τη μακρά του πείρα ο επί 40 χρόνια δημοσιογράφος…. Θέλω στην προσφώνηση, να χρησιμοποιήσω το ”Σεβασμιότατε”. Μα δεν μου βγαίνει. Γιατί ο σεβασμός κατακτιέται. Δεν είναι επίθετο που προσκολλάται όπου να είναι. Καλά όλοι εκεί στη Μητρόπολη Μεσογαίας Λαυρεωτικής, έχετε αφήσει τη γυναίκα μόνη; Ολομόναχη, στη δύση της ζωής της; Χωρίς μια στοιχειώδη φροντίδα; Καλά.. Για Θεό, δεν θα μιλήσω. Μα τσίπα δεν υπάρχει; Εκδικήστε κάτι; Αυτό που ποτέ δεν θα κάνατε εσείς; Που άφησε πίσω της φήμη, δόξα, λεφτά, χλιδή, προσφέροντας τα όλα στο Θεό; Και στους φτωχούς; Κάτι που και τρεις ζωές να είχατε εσείς δεν θα το κάνατε; Αυτό εκδικήστε; Θα φάτε με τον κώλο-νόμο σας μια τεράστια περιουσία. Αυτή δεν θέλει φροντίδα; Έναν καθαρισμό; Ένα νοικοκύρεμα; Περιμένετε από μια 80χρονη γυναίκα, ανήμπορη, να τα φέρει όλα βόλτα; Να κάνει τη λάτρα, το καθάρισμα, στον ναό, στο μοναστήρι; στον περιβάλλοντα χώρο; Δυο μοναχές δεν μπορείτε να αποσπάσετε από κάπου, να βοηθούν λίγο στην συντήρηση της περιουσίας ΣΑΣ; Για το πως ζει αυτή η γυναίκα.. ρωτήσατε ποτέ να μάθετε; Αν έχει να φάει, αν έχει να πληρώσει το ρεύμα της; Να πάρει τα φάρμακα της.. Νοιάστηκε κανένας σας; Πόσο πια ζούγκλα έχετε κάνει την εκκλησία.
Όχι.. Όχι.. Απάντηση δεν θέλω, αν αυτή περιέχει φαιδρές δικαιολογίες. Είστε εκτεθειμένοι στη συνείδηση όλων μας

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This