EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η νοσταλγία της απώλειας

Η νοσταλγία της απώλειας

27 Nov, 2023

Η Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ. Παρασκευής – Μουσείο “Αλέκος Κοντόπουλος”, υποδέχθηκε για τον μήνα Νοέμβριο, τον συγγραφέα Θεόδωρο  Γρηγοριάδη, να κουβεντιάσουμε το βιβλίο του “Η νοσταλγία της απώλειας” διηγήσεις,από τις εκδόσεις Πατάκη.

Το βιβλίο αποτελείται από τριάντα μία διηγήσεις , “..αφηγήσεις προσωπικές, ιστορίες φίλων και περαστικών, εξιστορήσεις που φανερώθηκαν μέσα απο καταχωνιασμένα σημειωματάρια και το καταστάλαγμα της ζωής ” κατα τον συγγραφέα. 

Γράφτηκαν την περίοδο της καραντίνας και αφορούν τις δεκαετίες του 70,του 80 και του 90.

Τις διηγήσεις αυτές ο συγγραφέας τις χωρίζει σε τρεις κύκλους και επίλογο: Η νοσταλγία της απώλειας, Η ανάμνηση των παθημάτων, Περαστικοί στον νέο κόσμο, Ο θόρυβος των χρωμάτων.

 

Γράφει ο Θ. Γρηγοριάδης:

“Η ζωή μας είναι ένας περιπλεγμένος ιστός από ιστορίες που μας συνδέουν με το παρελθόν και τις ζωές των άλλων, αλλά και μας παγιδεύουν μέσα στους χιλιάδες τους κόμβους.”

Μέσα από τη τόσο αληθοφανή μυθοπλασία, αλλά και τις πραγματικές ιστορίες, που με την τόση μαεστρία γραμμένες δεν τις ξεχωρίζει ο αναγνώστης ,εντοπίζει κανείς, την νοσταλγία για την απώλεια, κυριολεκτικά  και  μη , ανθρώπων, ερώτων, στιγμών, συναισθημάτων άλλοτε γλυκών άλλοτε πικρών που πέρασαν και δεν θα  επανέλθουν ποτέ.

Η συζήτηση  ανέδειξε δε πλήρως τους κύκλους της ζωής του συγγραφέα, όπως οι αφηγήσεις του, πρώτα στην περιοχή της Θράκης, όπου διορίστηκε ως καθηγητής  Αγγλικών για μία σειρά ετών, μετά στη βιβλιοθήκη των Σερρών γυρίζοντας όλη την  κεντρική Μακεδονία  με την τροχήλατη  βιβλιοθήκη στα σχολεία και τέλος στην Αθήνα, όπου άρχισε να παρατηρεί περισσότερο την πολυπολιτισμικότητα  των  ανθρώπων γύρω  του και τη ζωή τους.

Το βλέμμα που έστρεψε ο συγγραφέας στο παρελθόν , μας χάρισε μια αναγνωστική απόλαυση!

 

Δήμητρα Καραχάλιου 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This