EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η Σιωπή του 40 %

Η Σιωπή του 40 %

12 Jun, 2023

Ποιοι είναι άραγε αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτό το 40% της αποχής..? Περίπου 4 εκατομμύρια Έλληνες..!!  Βγάλε κάποια λάθη, η μισή Ελλάδα περίπου..!!

Οι ένοχοι, “ουδέτεροι”, της λεγόμενης ” σιωπηράς ” πλειοψηφίας..? Αυτοί οι “καλοί άνθρωποι” που συμφωνούν με όλους για να τα έχουν καλά με όλους..? Αυτοί που πιστεύουν ότι ” όποιον κι αν ψηφίσω ” όλοι ίδιοι είναι..?

Ή μήπως αυτοί, οι περισσότεροι ίσως, που ανήκουν στην κατηγορία αυτού του καταπληκτικού ανέκδοτου ” Ο εγκέφαλός μας έχει εκατομμύρια αγγεία που δουλεύουν συνεχώς σε ολόκληρη τη ζωή μας. Μέχρι τη μέρα που θα αγοράσουμε μια τηλεόραση..!!” . Θύματα της οργανωμένης, συνειδητής, χρυσοπληρωμένης, “χειραγώγησης” της νοημοσύνης μας?

Και πόσο περήφανος μπορεί να είναι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας, με ΑΠΟΝΤΕΣ τους μισούς, σχεδόν, Έλληνες..

Στο σπουδαίο ημερολόγιο 1999, που κυκλοφόρησε η Διεθνής Αμνηστία, υπάρχει στο εξώφυλλο του, μια πολύ σημαντική φράση του Μάρτυρα του 20ού αιώνα, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ:
” Η γενιά μας θα πρέπει να απολογηθεί, όχι τόσο για τις κακές πράξεις των μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την αποτρόπαιη σιωπή των καλών ανθρώπων..”

Όλοι αυτοί οι “καλοί άνθρωποι” που δεν έχουν άποψη για τίποτε, που σιωπούν, συμφωνούν ή διαφωνούν σε όλα, απουσιάζουν σε όλα τα προσκλητήρια και εμφανίζονται μόνο σε τελετές και παρελάσεις, είναι το χειρότερο είδος πολιτών. Και δυστυχώς είναι η μεγάλη, σιωπηρά, πλειοψηφία, σε όλες τις χώρες και σε όλους τους καιρούς.
Είναι αυτό το σύνηθες είδος ανθρώπου που συναντάμε και σήμερα, να σιωπά ή να απομονώνεται, όταν ο κόσμος καίγεται.

Να μη συμμετέχει στους αγώνες του κλάδου του, να μην ψηφίζει στις γενικές συνελεύσεις του και να καμαρώνει, μάλιστα, λέγοντας: “τι δουλειά έχω εγώ με όλους αυτούς τους ανόητους..” Κι ούτε μια στιγμή δεν σκέφτεται ότι, με την αποχή του, χαρίζει τον κλάδο του και το μέλλον του. .σ’ αυτούς τους “ανόητους”.. Η ΣΙΩΠΗ του, είναι ΨΗΦΟΣ υπέρ αυτού που δεν θέλουμε να ΝΙΚΗΣΕΙ..!!..

Ανάμεσα σ’ αυτούς, μάλιστα, βλέπουμε κι ένα άλλο, θλιβερότατο είδος “προσωπικοτήτων”, που βγαίνουν στα τηλεπαραθυράκια, σπάζοντας τάχα…την ουδετερότητά τους και, ανάλογα, με τα συμφέροντα τους ή…τη δημαγωγία τους, επαινούν ή σατιρίζουν τα γεγονότα. Βλέπουμε ακόμη και μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών να ξεχνά τη δική της ευθύνη στην αγραμματοσύνη των παιδιών και τη μεγαλύτερη ευθύνη της, όταν η νεολαία αντιγράφει τους τραμπουκισμούς των δασκάλων της…

Ολοκληρώνοντας αυτές τις σύντομες σκέψεις μας, ελπίζουμε και οι πολλοί και οι λίγοι, κυβερνώντες και πολίτες, να συνειδητοποιήσουν ότι οι μέθοδοι της βιασύνης από τη μια και του χαβαλέ από την άλλη, δουλεύουν πάντα για λογαριασμό κάποιων τρίτων που τα τελευταία χρόνια δεν θέλουν ούτε σωστή Πολιτεία ούτε σύγχρονη Παιδεία.

Πρέπει, κάποτε, να το καταλάβουμε. Η προχειρότητα και ο χαβαλές, ανήκουν στο παρελθόν..
Εκατό πενήντα χρόνια, σχεδόν, από την εποχή του Καποδίστρια και του Κουντουρά μέχρι το Βενιζέλο, το Δελμούζο και τον Παπανούτσο, με αυτούς τους τρόπους βλάφτηκαν και η Ανεξαρτησία μας και η Παιδεία μας.. Κι όμως δεν βάζουμε μυαλό…

Φταίμε κι εμείς….Συνεννοούμαστε” τόσο λίγο και τόσο δύσκολα με τον συνάνθρωπο μας. Πώς είναι δυνατόν να μη μας “καταλαβαίνει” και να μην τον “καταλαβαίνουμε”, ακόμη κι όταν του ανοίγουμε την καρδιά μας και του μιλάμε τόσο καθαρά;
Έρχεται η ώρα που με τρόμο και οδύνη, ανακαλύπτουμε ότι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα..
Και το χειρότερο είναι ότι μπορεί να μην το κάνει αυτό από κακή πρόθεση ή από βλακεία αλλά από μια απλή.. παρεξήγηση..

Και να φτάνει στο σημείο της απομάκρυνσης.. Της αποχής.. Μόνο και μόνο επειδή του φαινόμαστε κι εμείς ‘¨όλοι ίδιοι “. Όχι επειδή “είμαστε”.. Αλλά από παρεξήγηση..

Χρόνια τρέλας, ενοχών και προχειρότητας. .Μας τα λέει ο Καζαντζάκης, στην “Αναφορά στο Γκρέκο” :
“…Κοιτάζω γύρω μου, κοιτάζω μέσα μου.. Η αρετή τρελάθηκε, η γεωμετρία τρελάθηκε, η ύλη τρελάθηκε.. Πρέπει νάρθει πάλι ο Νους, ο νομοθέτης, να βάλει καινούργια τάξη, καινούργιους νόμους.. Να γίνει ο κόσμος πιο πλούσια αρμονία…”

 

 

 

Photo pixundfertig / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This