EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η σκοτεινή πλευρά της Αθήνας…

Η σκοτεινή πλευρά της Αθήνας…

1 Apr, 2024

Τον τελευταίο καιρό πολύ συχνά διαβάζουμε γεγονότα για πυροβολισμούς σε νυχτερινά μαγαζιά, για ενέδρες θανάτου σε επιχειρηματίες, για μαφία…

Τελικά τι έχει συμβεί στην νυχτερινή κι όχι μόνο πρωτεύουσα της Ελλάδας;

Η Αθήνα είναι μια από τις 33 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης με ποσοστό εγκληματικότητας 55,43% το οποίο περιλαμβάνει την χρήση ναρκωτικών και τα βίαια εγκλήματα.

Φτωχοποίηση, μεγάλη εισροή λαθρομεταναστών, χαμηλό επίπεδο παιδείας και μόρφωσης;

Όπως και να έχει φτάσαμε να διαβάζουμε σε καθημερινή βάση, για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και συμβόλαια θανάτου στην νυχτερινή ζωή της πόλης, κάτι που δείχνει πως η μαφία της πρωτεύουσας δεν «αστειεύεται»!

Επί της λεωφόρου Συγγρού που βρίσκονται τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα στριπτιζ φαίνεται να γίνεται αλισβερίσι μεταξύ των μαφιόζων καθώς αν περάσεις ξημερώματα τα πανάκριβα αυτοκίνητα με τα φιμέ τζάμια κάνουν παρέλαση…

Πριν λίγες ημέρες έπεσαν πυροβολισμοί στο Κολωνάκι ύστερα από συμπλοκή ανάμεσα σε δυό παρέες. Είναι αυτονόητο να βγαίνεις για ποτό κουβαλώντας μαζί σου όπλο και σε περίπτωση διαφωνίας με οποιονδήποτε να πατάς την σκανδάλη;

Η μήπως είναι φυσιολογικό να πυροβολούν στην πρόσοψη βραδινού καταστήματος κι όποιον πάρει ο χάρος;

Η πλατείες του κέντρου είναι σχεδόν απροσπέλαστες από την Δύση του ήλιου και μετά.

Πλατεία Βικτωρίας, Πλατεία Βάθης, Πλατεία Αττικής, τα στενά γύρω από την Πλατεία Ομονοίας, Πλατεία Αγίου Παύλου, Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Πλατεία Κουμουνδούρου,  Πεδίο του Άρεως έχουν γίνει γκέτο ομάδων διακίνησης ναρκωτικών από αλλοδαπούς αλλά και Έλληνες που εμπορεύονται ναρκωτικά, πορνεία, κλεμμένα..

Οι ασφαλείς δημόσιοι χώροι για τους Αθηναίους λιγόστεψαν όπως και η υπομονή των κατοίκων αυτών των περιοχών που δεν έχουν άλλο μέρος να μείνουν. Ξυπνούν και κοιμούνται με τον φόβο των ληστρικών επιθέσεων, των αιματηρών καβγάδων και του βίαιου εγκλήματος…

«Δεν ξέρω τι μπορεί να με βρει» μου λέει μια φίλη που μόλις πέσει το φως του ήλιου κλείνεται στο διαμέρισμα της. «Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτε, τους πιάνουν στην καλύτερη και την άλλη μέρα τους αφήνουν…Πως να ζήσεις με αυτό τον φόβο;»

Η Αθήνα φαίνεται να μην είναι ασφαλής ειδικά σε περιοχές που η νυχτερινή ζωή είναι έντονη. Δεν ξέρεις αν ο διπλανός σου οπλοφορεί ή αν είναι σεσημασμένος ή αν είναι ο αρχιμαφιόζος της περιοχής. Μου θυμίζει εποχές μακρινές, τότε που είχα υποκατάστημα στην Σόφια της Βουλγαρίας, και όλοι γνωρίζαμε πως έπρεπε κάθε μήνα να δίνουμε τον οβολό μας στον «επιχειρηματία» που είχε τον τομέα μας!

Οι ταβερνιάρηδες έδιναν σε άλλον, οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων σε άλλον!

Δύο ήταν οι αρχιμαφιόζοι στην Σόφια τότε. Ο ένας είχε αναλάβει όλη την νυχτερινή ζωή και τις εκδιδόμενες και ο άλλος όλο τον τουριστικό τομέα. Όποιος δεν φρόντιζε να είναι «υπάκουος» και δεν τακτοποιούσε τους λογαριασμούς του μπορεί και να βρισκόταν στον πάτο μιας λίμνης….

Δυστυχώς η πρωτεύουσα έχει κάνει βήματα πίσω σε θέματα ασφάλειας, καθαριότητας και εγκληματικότητας, τόσο πίσω που εύλογα αναρωτιέται κανείς αν αυτά συμβαίνουν με τις «ευλογίες» ακατάλληλων πολιτικών προσώπων ή αποτελούν απλά εξέλιξη μιας ανεξέλεγκτης πορείας προς την κατιούσα λόγω πολυάριθμων προβλημάτων ελέγχου και αστυνόμευσης…ή και τα δύο!

 

 

photo user32212 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This