EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η Συντροφικότητα. Το Μεγαλύτερο Μυστικό της Ευτυχίας

30 Sep, 2022
Συντροφικότητα

Συντροφικότητα

Συντροφικότητα

Μα καλά πώς γίνεται να μη μας εκπαιδεύουν από μικρά παιδιά ότι η Συντροφικότητα είναι το σπουδαιότερο ΔΩΡΟ που μπορεί να έχει ο άνθρωπος στη ζωή του;

Πώς γίνεται να μη μας μαθαίνουν τρόπους, στο πώς να διατηρούμε, να εμπλουτίζουμε και να εξελίσσουμε το Θείο Δώρο της Συντροφικότητας;

Πώς γίνεται να μη μας λένε, από μωρά ακόμα, ότι χωρίς Σύντροφο το Ταξίδι της Ζωής είναι Κενό;

Πώς γίνεται εμείς οι ίδιοι μεγαλώνοντας και μορφώνοντας τους εαυτούς μας με γράμματα, σπουδάγματα και πανεπιστημιακές γνώσεις να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πορευθούμε και να χαρούμε το Μεγαλείο της Ζωής Μόνοι μας;

Η ευρεία έννοια της Συντροφικότητας σήμερα για τις Γυναίκες είναι, να είμαι με κάποιον στη ζωή μου, να μοιράζομαι όσα θέλω εγώ, όπως θέλω εγώ και όποτε θέλω εγώ.

ΤΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ!!!

Ναι, αυτός είναι ο ορισμός της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ και όχι της ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Αυτό πρέπει να αλλάξει και μάλιστα πολύ γρήγορα, χανόμαστε, ως κοινωνία, ως άνθρωποι, ως μέλλον!!! Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια για αναβολές και δικαιολογίες. Ό,τι γίνει πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.

Τα σημάδια που λαμβάνουμε από παντού πρέπει να μας κάνουν να βάλουμε φτερά στα πόδια μας, στην ψυχή μας, στο μυαλό μας, στην καρδιά μας, και να ξαναχτίσουμε ό,τι έχουμε ξεχάσει.

Να ξαναχτίσουμε τους εαυτούς μας και τις σχέσεις μας, γιατί μέσα από αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πολύ Καλύτερο Κόσμο, μία Καλύτερη Κοινωνία, μια Καλύτερη Οικογένεια. Τώρα θα μου πεις ότι όλα αυτά είναι χιλιοειπωμένα και γραμμένα αλλά τίποτα δεν έχει γίνει, το αντίθετο μάλιστα πάμε από το κακό στο χειρότερο, και οι σχέσεις και οι οικογένειες και συνεπώς και η κοινωνία.

Εδώ, λοιπόν, καταλήγουμε ότι η ΛΥΣΗ, το ΦΑΡΜΑΚΟ και η Διέξοδος στο Αδιέξοδο που βιώνουμε είναι η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ, ναι, καλά διάβασες, η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ.

Τα πάντα στη Ζωή μας είναι πιο Όμορφα, πιο Εύκολα, πιο Χαρούμενα, πιο Ζωηρά, πιο Δημιουργικά, πιο Εξελιγμένα, πιο Ξεκάθαρα, πιο Αληθινά, πιο Ανθρώπινα, πιο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ όταν πορευόμαστε, τα μοιραζόμαστε, όταν έχουμε έναν Σύντροφο στην Ζωή μας, έχουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ της ΕΥΤΥΧΙΑΣ.

Φυσικά δεν εννοώ τον οποιοδήποτε Σύντροφο που μας κάνει τη ζωή κόλαση. Εννοώ τους περισσότερους συντρόφους οι οποίοι είναι Σωστοί Σύντροφοι για εμάς.

Τα κριτήρια του ποιος είναι ο σωστός Σύντροφος για εσένα σίγουρα είναι τελείως διαφορετικά από μια άλλη γυναίκα, αλλά αυτά που οι περισσότερες Γυναίκες αναζητάμε από τον Σύντροφό μας είναι σχεδόν πάντα τα ίδια.

Η μόνη διαφορά μεταξύ των Γυναικών είναι ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τη ζωή μας με τον Σύντροφό μας.

Εκεί πρέπει να εστιάσουμε και να δουλέψουμε για να έχουμε την Ευτυχία που όλες αναζητάμε.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να μην ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ότι η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ είναι το Άλφα και το Ωμέγα (Α – Ζ για τους ξένους αναγνώστες) για την Ψυχική μας Ισορροπία.

Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε ψυχικά ισορροπημένες όταν μένουμε μόνες μας για μικρά ή και πόσο μάλλον για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η ΜΟΝΑΞΙΑ είναι πολύ κακή σύμβουλος, σέρνει πάντα μαζί της πολλά κακά και άσχημα επακόλουθα που δύσκολα, μα πολύ δύσκολα, διορθώνονται.

Ενώ η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ είναι η Τροφοδότρια Πηγή της Καλής μας Ψυχικής Υγείας, είναι Τροφοδότρια για τα Όνειρά μας, τις Επιθυμίες μας, είναι η μεγαλύτερη Τροφοδότρια της Δημιουργικής Φαντασίας και της Εκπλήρωσης.

Είναι Τροφοδότρια Πηγή ολόκληρης της Ύπαρξής μας.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΥΛΩΝΑ  ( IRINI MILLER )

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (MSc,)

ΓΑΜΟΥ ΄Κ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

<a href="https://www.greekradiofl.com/author/i-miller/" target="_self">Irini Miller</a>

Irini Miller

Author

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This