ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
εισβολή της Κίνας

Η Ταϊβάν προειδοποιεί για εισβολή της Κίνας

9 Aug, 2022

Με δήλωσή του, ο υπουργός εξωτερικών της Ταϊβάν, προειδοποιεί ότι η επικείμενη εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν ετοιμάζεται, γι’ αυτό και εφάρμοσε τα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή. Μάλιστα, όπως τονίζει ο υπουργός της χώρας, η Κίνα έχει την πρόθεση να διαμορφώσει τα δεδομένα στο στενό της Ταϊβάν και στην γύρω περιοχή.

Κατά τον υπουργό Τζόζεφ Γου, η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην χώρα ήταν το πρόσχημα, για να ξεκινήσει μια κατάφωρη παραβίαση διεθνούς δικαίου.  Παρ’ όλα αυτά, όπως τόνισε ο υπουργός, η Ταϊβάν δεν εκφοβίζεται.

Στην ενδιάμεση γραμμή τουλάχιστον 20 πολεμικά πλοία και των δύο πλευρών έμειναν σήμερα ακίνητα, με τα κινεζικά να προσπαθούν να περάσουν στην απέναντι πλευρά (με βάση πληροφορίες του ΑΠΕ και του Reuters).

Η Ταϊβάν είναι ένα νησί με αυτόνομη κυβέρνηση, από το 1949, αλλά με βάση την συνήθη τακτική της, η Κίνα την θεωρεί μια επαρχία που αποσπάστηκε και που θα πρέπει να προσαχθεί στην κυρίως χώρα.

photo: https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This