EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
τεχνολογία αιχμής

«Η τεχνολογία αιχμής από το Παρελθόν μάς οδηγεί στο Σήμερα και Μαζί σχεδιάζουμε το Αύριο»

7 Sep, 2023

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει σε συνεργασία με το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας εκδήλωση με θέμα: «Η τεχνολογία αιχμής από το Παρελθόν μάς οδηγεί στο Σήμερα και Μαζί σχεδιάζουμε το Αύριο».

 

51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» 09.09.23 / 19:30

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να συμμετέχουν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι με τέσσερις σταθμούς:

➔ Επιστήμη & καινοτομία ➔ Ιστορία & αρχαιολογία, ➔ Σκιτσογραφία & εικαστικοί πειραματισμοί, ➔ Θεατρικό παιχνίδι

 

Η διαδραστική, βιωματική ροή δράσεων είναι συνολικής διάρκειας 60 λεπτών και περιλαμβάνει τέσσερις διαδοχικούς σταθμούς ισόχρονων αυτόνομων εμπειριών. Κάθε αυτόνομη εμπειρία ανά σταθμό είναι και μία αυτόνομη δράση διάρκειας 15 λεπτών.

1ος Σταθμός: Τραπέζι εργαστηρίου Σκιτσογραφίας (Γιάννης Αντωνόπουλος, John Antono)

2ος Σταθμός: «Γνωρίστε το Αύριο» (Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) Η Αυτόματη Θεραπαινίδα του Φίλωνα συνομιλεί με το ρομπότ του Avrio, δίνοντας την ευκαιρία στο παρευρισκόμενο κοινό να απολαύσει μία πρωτότυπη θεατρική σκηνή που συνδυάζει τον αυτοσχεδιασμό με την εμψυχωτική ευφυία. Η τελική αναμέτρηση των δύο ρομπότ έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα μέσα από ένα αρχαιοελληνικό παιχνίδι στρατηγικής σκέψης και καλεί όλους τους συμμετέχοντες σε μία μοναδική πρόκληση. Το Avrio μας καλεί!

3ος Σταθμός: «Το χθες μάς εμπνέει» (Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) Τεχνολογία στην αρχαία Ελλάδα: είχαν άραγε οι αρχαίοι Έλληνες κάποιες από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σήμερα; Υπήρξε στην αρχαιότητα ρομπότ, drone, κινηματογράφος, κρουαζιερόπλοιο, συναγερμός, τηλέφωνο ή υπολογιστής; Μέσα από μία πρωτότυπη παρουσίαση των εμβληματικότερων εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις απαρχές της τεχνολογικής ανάπτυξης. Λίγο πριν το τέλος, ένα μυστικό, κρυπτογραφημένο κατά την αρχαιοελληνική μέθοδο μήνυμα έρχεται από το παρελθόν στο παρόν για να σταλεί στο μέλλον, και περιμένει τον καθένα ξεχωριστά παρέα με τον Χας και την Ταγκ. Ποιος θα καταφέρει να λύσει πρώτος τον κώδικα; Τελικά, οι τεχνολογίες του σήμερα ανιχνεύουν τις ρίζες τους στις τεχνολογίες του χθες, από ένα χθες που μας εμπνέει!

4ος Σταθμός: «Μουσικοθεατρική Εμψύχωση» Παιχνιδόσωμα Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης Το θεατρικό παιχνίδι, η σωματική έκφραση και η ηχητική ενεργοποίηση, είναι οι βασικές τεχνικές που καλλιεργούν τη γνήσια περιέργεια για τον υπέροχο κόσμο του βιβλίου! Η ομάδα Παιχνιδόσωμα μάς καλεί σε ένα διαδραστικό παιχνίδι, γεμάτο γέλιο, φαντασία, δημιουργικότητα και έκφραση! Μία μοναδική εμπειρία εμψύχωσης με πολύ μουσική, παιχνίδι και κίνηση που έρχεται να αναδείξει τη σωματική ευφυία μικρών και μεγάλων! Το βιβλίο ζωντανεύει! Ο Χας και η Ταγκ, το παρελθόν και το παρόν, οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων και ένα χαρισματικό ρομπότ, παρασύρουν μικρούς και μεγάλους μέσα από κινητικές και ρυθμικές δραστηριότητες σε ένα διαδραστικό καρουζέλ δίχως προηγούμενο!

 

Το Πεδίον Άρεως αλλάζει – Το Βιβλίο επιστρέφει σπίτι του!

Περισσότερες πληροφορίες:

Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) Τηλ: 210 3303942, 210 3302523, www.sekb.gr

photo https://ardin-rixi.gr/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This