EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
μετά τον σεισμό

Η Τουρκία μετά τον σεισμό

13 Mar, 2023

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Τουρκία και Συρία, και συγκεκριμένα στις περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, ο Filippo Grandi, Ύπατος Αρμοστής ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψής του συνάντησε ανθρωπιστικές οργανώσεις και επιζήσαντες από το τραγικό συμβάν.

Εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν 54.000 άνθρωποι ενώ οι ζημιές εκτάθηκαν σε περιοχές όπου ζουν 23 εκατ. Άνθρωποι, ακόμη και σε περιοχές όπου ζούσαν οι πρόσφυγες της δωδεκαετούς έντασης. Ο Filippo Grandi δήλωσε σοκαρισμένος από την έκταση της καταστροφής, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, του θύμιζε Αποκάλυψη.  «Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βιώσει απώλειες, σωματικά και ψυχικά τραύματα, ενώ πολλοί άλλοι έχουν εκτοπιστεί από αυτό το τραγικό και φριχτό γεγονός», δήλωσε.

Ανάμεσα στις περιοχές που επισκέφθηκε ήταν οι επαρχίες Χατάη, Γκαζιαντέπ στην Τουρκία και Λατάκια και Χάμα στην Δαμασκό, ενώ βρέθηκε και στα βορειοδυτικά της Συρίας. Όπως είδε, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, εθνικές και τοπικές ομάδες, εταίροι του ΟΗΕ στον ανθρωπιστικό χώρο αλλά και η Ύπατη Αρμοστεία, συνεχίζουν να στέλνουν βοήθεια στις πληγείσες περιοχές. «Οι ανάγκες στο πεδίο και στις δυο χώρες είναι τεράστιες και πρέπει να διατεθούν περισσότεροι πόροι για την ανταπόκριση», προσέθεσε ο κ. Grandi. «Ενώ είναι κρίσιμο να σκεφτούμε και να υποστηρίξουμε μακροπρόθεσμες προσπάθειες, χρειάζεται πολύ περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια και πόροι για έγκαιρη αποκατάσταση έτσι ώστε οι άνθρωποι να ξεκινήσουν να χτίζουν τις ζωές τους και να εξασφαλίσουν τη διαβίωσή τους».

Και μετά την συνάντησή του με οικογένειες Σύρων, ανέφερε: «Έρχομαι τακτικά στη Συρία εδώ και περίπου 20 χρόνια, ωστόσο ποτέ πριν δεν είδα τέτοια επίπεδα στέρησης και απόγνωσης – όπου κι αν πήγα. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι αφέθηκαν με τόσα λίγα για τόσον καιρό. Χρειάζονται και αξίζουν πολύ περισσότερη στήριξη. Είναι επιτακτική, από ανθρωπιστικής άποψης, η ανάγκη να ενισχύσουμε σήμερα σε όλη τη χώρα τις δράσεις ανακούφισης των πληγέντων και ταχείας αποκατάστασης. Είναι κρίσιμο να υπάρχει πρόσβαση σε όλους όσους έχουν ανάγκη, όπου κι αν βρίσκονται».

Περί το 1 δις δολλάρια έχει ζητηθεί από τα Η.Ε. για την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τουρκία, και περί τα 400 εκατ δολλάρια για την Συρία. Από πλευράς Ύπατης Αρμοστείας, το κομμάτι της ανθρωπιστικής ανταπόκρισης ανέρχεται στα 201 εκατ δολλάρια, ενώ έχει συλλεγεί ήδη το 12% των χρηματοδοτικών αναγκών για τις ανάγκες της Τουρκίας και το 59% για την Συρία.

Syria – https://media.unhcr.org/Share/633fc7t33royye77es27e44ufm111w06

Türkiye – https://media.unhcr.org/Share/cvd4w40048s53s2ywo6105n0cjr740s2

 

Πηγή – φωτό: https://www.unhcr.org/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This