EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
η χρήση των συνταγογραφούμενων ναρκωτικών αυξάνεται

H χρήση των συνταγογραφούμενων ναρκωτικών αυξάνεται

24 Jun, 2023

Ενώ παρατηρείται μια ελαφριά κάμψη στη χρήση παράνομων ναρκωτικών, στις ΗΠΑ, η χρήση των συνταγογραφούμενων ναρκωτικών αυξάνεται. Το 2007, 2,5 εκατομμύρια Αμερικανοί έκαναν χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων/ναρκωτικών για πρώτη φορά, σε σύγκριση με τα 2,1 εκατομμύρια που έκαναν χρήση μαριχουάνας για πρώτη φορά.

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα/ναρκωτικά είναι αυτά που παίρνουν πιο πολύ οι έφηβοι, μαζί με τη μαριχουάνα, και σχεδόν οι μισοί έφηβοι που κάνουν χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων/ναρκωτικών παίρνουν παυσίπονα.

Γιατί τόσοι πολλοί νέοι στρέφονται στα συνταγογραφούμενα φάρμακα/ναρκωτικά για να φτιαχτούν;

Σύμφωνα με έρευνα, περίπου το 50% των εφήβων πιστεύουν ότι η χρήση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων/ναρκωτικών είναι πολύ πιο ασφαλής από τη χρήση παράνομων ναρκωτικών του δρόμου.

Αυτό που δε γνωρίζουν αυτοί οι νέοι είναι οι κίνδυνοι που διατρέχουν από τη χρήση αυτών των εξαιρετικά δυνατών και ψυχοτρόπων ναρκωτικών. Η μακροχρόνια χρήση των παυσίπονων οδηγεί σε εθισμό ακόμα και στις περιπτώσεις ανθρώπων που τους τα γράφει ο γιατρός για να ανακουφιστούν από κάποιο ιατρικής φύσης πρόβλημα. Τελικά, πέφτουν στην παγίδα της χρήσης και του εθισμού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κίνδυνοι των παυσίπονων δε γίνονται ορατοί μέχρι να είναι πολύ αργά. Το 2007, για παράδειγμα, η χρήση του παυσίπονου Φεντανίλ σκότωσε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους. Έχει αποδειχθεί ότι αυτό το φάρμακο είναι πενήντα φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη.

Τα συνταγογραφούμενα παυσίπονα είναι ισχυρά φάρμακα τα οποία παρεμβαίνουν στη μεταβίβαση ηλεκτρικών σημάτων του νευρικού συστήματος που αντιλαμβανόμαστε ως πόνο. Τα περισσότερα παυσίπονα διεγείρουν επίσης τμήματα του εγκεφάλου που συνδέονται με την ευχαρίστηση. Κατά συνέπεια, εκτός από την παρεμπόδιση του πόνου, δημιουργούν «φτιάξιμο».

Τα πιο ισχυρά παυσίπονα συνταγών ονομάζονται οπιοειδή, τα οποία είναι μείγματα που μοιάζουν με όπιο 1. Έχουν παρασκευαστεί έτσι ώστε να αντιδρούν στο νευρικό σύστημα με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούν τα ναρκωτικά που προέρχονται από το όπιο, όπως η ηρωίνη. Τα οποιοειδή παυσίπονα που χρησιμοποιούνται ευρέως είναι τα εξής: οξικοντον, υδροκοντόν, μεπεριντίν, υδρομορφόν και προποξιφέν.

Το Οξικοντόν έχει τις περισσότερες δυνατότητες για χρήση και τους μεγαλύτερους κινδύνους. Είναι τόσο ισχυρό όσο και η ηρωίνη και επηρεάζει το νευρικό σύστημα με τον ίδιο τρόπο. Το Οξικοντόν πουλιέται σε μορφή ταμπλέτας με πολλές εμπορικές ονομασίες, όπως Περκοντάν, Εντοντάν, Ροξιπρίν, Περκοσέτ, Εντοσέτ, Ροξισέτ και ΟξιΚοτίν. πουλιέται σε μορφή ταμπλέτας

Το Υδροκοντόν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα χημικά και συνταγογραφείται σε φαρμακευτικές αγωγές κατά του πόνου με τη μορφή ταμπλέτας, κάψουλας και σιροπιού. Στα εμπορικά του ονόματα περιλαμβάνονται τα εξής: Ανέξια, Ντικοντίτ, Χικοντάν, Χικομίν, Λορσέτ, Λορτάμπ, Νορκό, Τουσιονέξ και Βικοντίν. Οι πωλήσεις και η παραγωγή αυτού του φαρμάκου έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της παράνομης χρήσης του.

Το Μεπεριντίν(με το εμπορικό όνομα Ντεμερόλ) και το υδρομορφόν (Ντιλοντίτ) κυκλοφορεί σε ταμπλέτες και το προποξιφέν (Νταρβόν) σε κάψουλες, αλλά και τα τρία είναι γνωστό ότι συνθλίβονται και η χρήση γίνεται με ένεση, σνιφάρονται ή καπνίζονται. Το Νταρβόν, που έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2005, βρίσκεται στα δέκα ναρκωτικά που προκαλούν τους περισσότερους θανάτους από χρήση στις ΗΠΑ. Το Ντιλοντίντ θεωρείται οκτώ φορές πιο δυνατό από τη μορφίνη και συχνά αποκαλείται στην αργκό «ηρωίνη του φαρμακείου».

ναρκωτικό: ένα φάρμακο που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλο και σπονδυλική στήλη) και μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα, έλλειψη συντονισμού και αναισθησία.που μου χορηγήθηκε με συνταγή μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Στις εβδομάδες που ακολούθησαν [την εγχείριση] εκτός από τη χρήση ταμπλετών από το στόμα, τα έτριβα κιόλας, καταστρέφοντας έτσι τον ελεγχόμενο μηχανισμό αποδέσμευσης και κατάπινα ή σνίφαρα το ναρκωτικό. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ.Η σωματική απεξάρτηση από το ναρκωτικό είναι γεμάτη από αγωνία και πόνο».Τζέιμς

  1. όπιο: ένα καφετί, κολλώδες απόσταγμα της οπιούχου παπαρούνας.

ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ

ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ:
Γενική Ονομασία
Οξικοντόν
Προποξιφέν
Υδρομορφόν
Μεπεριντίν
Υδροκοντόν
Εμπορική Ονομασία
ΟξιΚοντίν
Περκοντάν
Περκοσέτ
Ροξιπρίν
Ροξισέτ
Εντοντάν
Εντοσέτ
Ανέξια
Ντικοντίτ
Χικοντάν
Χικομίν
Λορσέτ
Λορτάμπ
Νορκό
Τουσιονέξ
Βικοντίν
Νταρβόν
Ντιλοντίτ
Ντεμερόλ
Αργκό Ονομασίες
Oxy 80s
oxycotton
oxycet
hillbilly
ηρωϊνη
percs
perks
παυσίπονο
vikes
hydros
pinks
footballs
pink footballs
yellow footballs
65’s
Ns
juice, dillies
drug street heroin
demmies
pain killer

https://www.notodrugs.gr  πηγη 

https://www.youtube.com/watch?v=YAHVESjVkWs

photo RenoBeranger / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This