EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η ώρα των πνευματικών Ηγετών

15 Mar, 2022
Η ώρα των πνευματικών Ηγετών

Η ώρα των πνευματικών Ηγετών

Η ώρα των πνευματικών Ηγετών

Στην αρχή της τρίτης χιλιετίας και 83 χρόνια μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και της χιτλερικής θηριωδίας ζούμε μία απίστευτη τραγωδία και μάλιστα σε live μετάδοση .Αρχηγοί κρατών υπουργοί εξωτερικών και ένας μεγάλος αριθμός διπλωματών προσπαθούν να πετύχουν έστω και μία 24ωρη κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

 Στη μακραίωνη ιστορία της ανθρωπότητας ,ακόμη και στις πιο πρωτόγονες φυλές, υπήρχε πάντα εθιμικά η παύση για λίγο των εχθροπραξιών προκειμένου να αποδώσουν τις πρέπουσες νεκρικές τιμές και να περιθάλψουν τραυματίες. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έγινε δυνατή ούτε η ολιγόωρη παύση των εχθροπραξιών. 

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα των πνευματικών ηγετών, των επικεφαλής της καθολικής και της ορθόδοξης Χριστιανικής εκκλησίας; 

Μήπως θα ήταν πιο αποτελεσματική η παρέμβαση του Πάπα, του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης και του Πατριάρχη Ρωσίας;

 Μήπως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να μεταβούν και οι τρεις ηγέτες, ακόμη και με το ίδιο αεροπλάνο στο Κίεβο και από εκεί να απευθύνουν Urbi et Orbi μία έκκληση για προσωρινή έστω κατάπαυση του πυρός ;

Μήπως θα ήταν πιο αποτελεσματικό επίσης να ζητήσουν από όλες τις αεροπορικές εταιρείες να στείλουν αεροπλάνα για να απομακρύνουν όσους Ουκρανούς θέλουν να φύγουν ,αντί να προσπαθούν οδικώς και με κάθε μέσο να φτάσουν πρόσφυγες στα σύνορα γειτονικών κρατών σε συνθήκες πολικού ψύχους και όχι μόνο ;

Η ταυτόχρονη παρουσία στο Κίεβο και των τριών θρησκευτικών Ηγετών ,εκτός από αποτελεσματική, θα είναι και ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και μία απόδειξη ότι ακολουθούν πιστά την οδό της θυσίας και της αυταπάρνησης του μεγάλου Δασκάλου, του Ιησού Χριστού, του Ιδρυτή της Χριστιανικής θρησκείας.

 

Ιωάννα Π. Λαχανά

Δικηγόρος Αθηνών

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This