EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Μαλλιάς

Διδάκτωρ Ψυχολογίας και της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Θεόδωρος Μαλλιάς

O καθηγητής Θεόδωρος Μαλλιάς, είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας και της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Cleveland State University της Αμερικής.
Είναι διπλωματούχος Ψυχολόγος και πιστοποιημένος Αθλητικός Ψυχολόγος από την Παγκόσμια, Ευρωπαϊκή και Ελληνική Εταιρεία της Αθλητικής Ψυχολογίας και επισκέπτης - καθηγητής στην Ακαδημία Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Βουδαπέστης.
Για την σημαντική επιστημονική του προσφορά και δράση στον τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο, με δημοσιεύσεις-εργασίες-ομιλίες και σύμβουλος ψυχολόγος εθνικών αθλητικών αποστολών, τιμήθηκε από τους αρμόδιους Διεθνείς Επιστημονικούς Οργανισμούς με την παρουσία του και προβολή στο Διεθνές βιβλίο της Αθλητικής Ψυχολογίας “WHO IS WHO”.
Εκλεγμένος επί σειρά ετών ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (Ε.Α.Τ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας,
συμμετείχε ως Αρχηγός και Αθλητικός Ψυχολόγος των Εθνικών μας Αθλητικών Πανεπιστημιακών αποστολών σε πλήθος Πανεπιστημιάδων και Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων σε όλο τον κόσμο και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Επιστημονικά και Διεθνή FORUM και Συνέδρια. Υπήρξε εκλεγμένο διοικητικό μέλος και ιδρυτικός επιστήμονας για την σύνταξη του καταστατικού λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού αθλητισμού (ΕUSA).
Για την επιστημονική, αθλητική και εκπαιδευτική του προσφορά και δράση έχει τιμηθεί από Αθλητικές Ομοσπονδίες, Ενώσεις και από τους Προέδρους της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.
Σπούδασε στην Αμερική με πλήρη Αθλητική υποτροφία στον Στίβο (Ακόντιο-Δίσκο) και το Ποδόσφαιρο όπου διέπρεψε και τιμήθηκε “ two times all Region Selection and MVP” και ευτύχησε να συμμετάσχει με την ομάδα της Αμερικής σε αγώνες στην Μέκκα του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου το γήπεδο «Maracanã» όπου συναγωνίσθηκε και γνώρισε τα ιστορικά ονόματα της μεγάλης Εθνικής Βραζιλίας.
Το άθλημα που τον συγκίνησε και τον ανέδειξε ήταν το δέκαθλο και ευτύχησε να ανέβει στο βάθρο του Πανελληνιονίκη, διάκριση που του παρείχε την τιμή να φορέσει το Εθνόσημο και να συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα σε Διεθνείς Αγώνες Δεκάθλου.
O Θεόδωρος Μαλλιάς ευτύχησε και τιμήθηκε κατά την διάρκεια της Αθλητικής του καριέρας να είναι επιλεγμένος λαμπαδηδρόμος σε επτά Ολυμπιάδες κατέχοντας αντίστοιχα στην συλλογή του τα σημαντικά αυτά Ολυμπιακά κειμήλια, τις Ολυμπιακές δάδες.
Ως Καλλιτέχνης, ζωγράφος και Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» ανάπτυξε πλούσια και μοναδική Καλλιτεχνική, Πολιτιστική, Κοινωνική και Ανθρωπιστική δράση με πολυπληθείς εκδηλώσεις με επίκεντρο την διάσωση, προβολή και ανάδειξη της οικίας του Κωστή Παλαμά και την δημιουργία της Διεθνής Ολυμπιακής Κίνησης για την καθιέρωση από την UNESCO του Διαχρονικού και Παγκοσμίου Συμβόλου του Ολυμπισμού τον Ολυμπιακό ύμνο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.
Μια οφειλή του Παγκόσμιου Πολιτισμού στον οραματιστή παιδαγωγό Baron Pierre De Coubertin και τον ποιητή Κωστή Παλαμά που υλοποίησε το όραμά του και αναβιώνουν κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου τα Αρχαιοελληνικά Ολυμπιακά ιδεώδη για Ειρήνη-Δημοκρατία-Ελευθερία-Ισότητα και Αδελφοσύνη μεταξύ των λαών της Γης και αναδεικνύεται η «Αριστεία» στα πλαίσια της «Ευγενούς Άμιλλας» και του «Ευ Αγωνίζεσθε» για την δημιουργία του ολοκληρωμένου πολίτη.
Για την στήριξη υλοποίησης των παραπάνω στόχων, έκδωσε ένα πολυτελές δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα εμπλουτισμένο με αγάλματα και αγγεία από τα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου με τίτλο: «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ - ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» με κριτική από ειδικούς ως μοναδικό κειμήλιο της Παγκόσμιας Ολυμπιακής βιβλιογραφίας και βασικό κριτήριο στήριξης για την UNESCO.
Σήμερα, με τον πλούτο των Πολιτιστικών εμπειριών και την πολύχρονη επιστημονική δράση ο Θεόδωρος Μαλλιάς ως συνιδρυτής και επιστημονικός οργανωτής του πρωτότυπου και μοναδικού Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού και στα πλαίσια της Ενότητας Ολυμπισμός, επανεκδίδει το μοναδικό Ψυχολογικό Τέστ Ελληνικής έκδοσης, βασισμένο στην επιστημονική τεκμηρίωση που παρέχει την δυνατότητα στο αθλούμενο παιδί να επιβεβαιώσει μέσα από το πλήθος των αθλητικών εικόνων που επιλέγει πιο είναι το πλέον αγαπημένο του άθλημα.
greek-news-and-Radio-FL-logo

Μάθετε Πρώτοι τα Νέα

Γραφτείτε στην εφημερίδα μας και μαθαίνετε τα νέα από πρώτο χέρι, Αξιόπιστα και με Διαφάνεια, χωρίς Φίμωτρο!

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This