EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ιατρικός τουρισμός

Ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα…μπορεί να επιτευχθεί;

23 Nov, 2023

Πολλά τα ερωτήματα για το θέμα του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα μια και είμαστε από εκείνες τις χώρες που δύσκολα μπορούμε να φιλοξενήσουμε το συγκεκριμένο τομέα τουρισμού.

Έχουμε ένα δύσκολο και περίπλοκο σύστημα υγείας που δεν επιτρέπει στον αλλοδαπό ταξιδιώτη να ολοκληρώσει θεραπείες ή ελαφρά χειρουργεία στην Ελλάδα και κατόπιν να χαίρει αποκατάστασης σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα.

Επίσης, υπάρχει μεγάλη ανεπάρκεια στις δομές, στο καταρτισμένο στο είδος νοσηλευτικό  και διοικητικό προσωπικό, στην κοστολόγηση διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων, στους μηχανισμούς έκδοσης και πληρωμής λογαριασμών καθώς και στην πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών οι οποίες θα πρέπει να είναι με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές.

Ο τουρίστας δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε δημόσια νοσοκομεία καθώς η κατάσταση τους είναι τραγική, εδώ και χρόνια,  με τεράστιες αποκλίσεις από τις υπόλοιπες χώρες που ο ιατρικός τουρισμός ανθεί.

Για να επιτευχθούν στόχοι, σαν αυτούς που ακούσαμε πρόσφατα  δια στόματος Κου Πατούλη του ΙΣΑ, απαιτούνται κάθετες τομές σε κάθε μια περίπτωση από τις παραπάνω που αναφέραμε.

Πως ένας ταξιδιώτης που έχει ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να φιλοξενηθεί στην χώρα μας για να κάνει μια μικροχειρουργική επέμβαση σε δημόσια δομή και ταυτόχρονα να έχει ενσωματωμένες ποικίλες υπηρεσίες, όπως αποκατάσταση και ευεξία;

Μέχρι στιγμής είναι σχεδόν αδύνατο πρωτίστως διότι δεν υπάρχει τιμολογιακό υπόβαθρο μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας κάλυψης εξόδων οποιασδήποτε υπηρεσίας κι έτσι από μόνο του καταρρίπτεται.

Βλέπουμε, πάντως, πως χώρες που έχουν αναπτύξει αυτό το είδος της τουριστικής υπηρεσίας έχουν μια πολύ σημαντική πηγή μεγάλης οικονομικής ευμάρειας καθώς έχουν καταφέρει μέσω της διαφήμισης να προσεγγίζουν πληθώρα ενδιαφερόμενων  και να προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας και ευεξίας.

Για την Ελλάδα είναι ένα στοίχημα επειδή είναι ιδανική χώρα, λόγω κλίματος και φύσης, για την αποκατάσταση ορισμένων κατηγοριών ασθενών.

Φθάνει οι πρωτοβουλίες της πολιτείας να αποκτήσουν και εποικοδομητικές συνεργασίες των ενδιαφερομένων μερών αλλά και να αλλάξει κάθετα και άμεσα το θέμα των δομών, σημείο μαύρο για την ανάπτυξη αυτού του μοντέλου.

 

 

photo dawgstar84 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This