ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ιβερμεκτίνη

Οικογένεια της Φλόριντα παλεύει για την Ιβερμεκτίνη: Εφετείο επισπεύδει την υπόθεση

14 Jan, 2022

Το Εφετείο του Πρώτου Περιφερειακού Εφετείου της Florida έχει επισπεύσει τη διαδικασία για να αποφασίσει μια αγωγή με Ιβερμεκτίνη που κατατέθηκε από την οικογένεια ενός ασθενούς με COVID-19 σε αναπνευστήρα σε νοσοκομείο του Τζάκσονβιλ.

Οι δικηγόροι της Mayo Clinic Florida έχουν προθεσμία έως τις 10 π.μ. της 13ης Ιανουαρίου για να απαντήσουν στην έφεση που κατέθεσε η οικογένεια του 70χρονου Daniel Pisano.

Στη συνέχεια, οι δικηγόροι της οικογένειας θα έχουν προθεσμία έως τις 14 Ιανουαρίου για να καταθέσουν επιπλέον επιχειρήματα. Τότε, θα μπορεί να διοριστεί ένα πάνελ τριών δικαστών για να αποφασίσει την υπόθεση.

Η Mayo Clinic είπε ότι ο Pisano, ο οποίος ήταν σε αναπνευστήρα για 22 ημέρες, έχει ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.

Αλλά ένας εξωτερικός γιατρός, ο οποίος δεν έχει σχέση με την Mayo Clinic, κατέθεσε σε μια επείγουσα ακρόαση στις 30 Δεκεμβρίου ότι υπάρχουν ακόμα καλές πιθανότητες να τον σώσει – αν και δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση, είπε ο γιατρός.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει το αγαπημένο της πρόσωπο, η οικογένεια Pisano παρακάλεσε τη Mayo Clinic να δοκιμάσει ένα πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται ευρέως από ανεξάρτητους γιατρούς σε όλη τη χώρα και αναπτύχθηκε από την Front Line COVID-19 Critical Care Alliance.

Οι υπάλληλοι της Mayo Clinic αρνήθηκαν και οι δικηγόροι πολέμησαν σθεναρά τις επιθυμίες της οικογένειας στο δικαστήριο.

Η Claudia Pisano, η 51χρονη σύζυγος του Daniel Pisano, και ο γιος τους, Chris, έχουν πληρεξούσιο και έχουν νομικά το δικαίωμα να ζητήσουν τη θεραπεία της επιλογής τους, υποστηρίζουν οι δικηγόροι τους. Αλλά ο χρόνος για τον Daniel Pisano τελειώνει γρήγορα.

Ο έμπιστος γιατρός της οικογένειας, ο Δρ. Εντουάρντο Μπαλμπόνα από το Τζάκσονβιλ, κατέθεσε ότι για να τον σώσει το νοσοκομείο πρέπει να επιτρέψει γρήγορα θεραπεία -με ιβερμεκτίνη και άλλα φάρμακα και συμπληρώματα- έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει δεκάδες βαρέως άρρωστους ασθενείς με COVID-19 να αναρρώσουν.

Το να είσαι στον αναπνευστήρα κάνει κακό στον Pisano και σε άλλους ασθενείς που μάχονται με τον COVID-19, κατέθεσε ο Μπαλμπόνα.

Αφού εξέτασε τη μαρτυρία στην τρίωρη ακρόαση, η δικαστής Marianne Aho, από το Fourth Judicial Circuit της Φλόριντα, αρνήθηκε την έκκληση της οικογένειας να αναγκάσουν τους γιατρούς της Mayo Clinic να παραμερίσουν και να αφήσουν τον Balbona να περιθάλψει τον ετοιμοθάνατο αγαπημένο τους.

Ο Aho έγραψε, «Το δικαίωμα ενός ατόμου στην ιδιωτική ζωή είναι δικαίωμα αυτοδιάθεσης, το δικαίωμα να αποδεχτεί ή να αρνηθεί. Δεν είναι δικαίωμα να απαιτείς μια συγκεκριμένη θεραπεία. Δεν είναι δικαίωμα να υποκαθιστά κανείς την κρίση του ως προς το ποιες θεραπείες πρέπει να διατίθενται από άλλους. Δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα, συνταγματικό ή άλλο, ενός ασθενούς να υποκαταστήσει την κρίση ενός επαγγελματία ιατρού».

Η οικογένεια διαφωνεί λέγοντας ότι η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ασθενούς της Φλόριντα τους δίνει το δικαίωμα να επιλέξουν μεταξύ των θεραπευτικών επιλογών και προσφέρθηκαν να απαλλάξουν την Mayo Clinic από κάθε ευθύνη για τη συνέχιση αυτής της φροντίδας. Υπέβαλαν έφεση στις 9 Ιανουαρίου.

Αφού η Mayo Clinic υποβάλει απάντηση έως τις 13 Ιανουαρίου, οι δικηγόροι της οικογένειας θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 3 μ.μ. στις 14 Ιανουαρίου για να προσθέσουν στα επιχειρήματά τους.

 

Source: The Epoch Times

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.