EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
τρομοκρατικό χτύπημα

Ισλανδία: Πρωτοφανής σύλληψη τεσσάρων ατόμων που ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

23 Sep, 2022

Η ισλανδική αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα τα οποία ετοιμάζονταν να δράσουν με τρομοκρατικό χτύπημα. Κάτι τέτοιο δεν είναι σύνηθες για την χώρα, και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται η όλη επιχείρηση πρωτοφανής.

Το αποτέλεσμα της επιχείρησης της ισλανδικής αστυνομίας ήταν η εύρεση και εν συνεχεία κατάσχεση πολλών ημιαυτόματων όπλων, μεγάλη ποσότητα από σφαίρες, και μάλιστα κάποια τμήματα των όπλων τυπωμένα από εκτυπωτές 3D.

Τέσσερις νεαροί Ισλανδοί, ηλικίας 20 ετών, συνελήφθησαν στο Ρέϊκιαβικ και στο Μόσφελσμπερ, μετά από την επιχείρηση της αστυνομίας που έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Οι τέσσερις ύποπτοι δεν έχουν ακόμη αποσαφηνίσει τον σκοπό της δραστηριότητάς τους, ενώ γενικότερα αναφέρθηκαν οι θεσμοί, το κοινοβούλιο, οι αστυνομία και κάποιοι πολίτες.

Το επόμενο στάδιο για την ισλανδική αστυνομία θα είναι να εξακριβώσει εάν υπάρχουν διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές ομάδες άλλων κρατών. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ισλανδίας δήλωσε πως “είναι η πρώτη φορά που διενεργείται παρόμοια έρευνα στην χώρα”.

Ο λόγος για την πρωτοτυπία, είναι ότι η Ισλανδία συγκαταλέγεται στις πλέον ειρηνικές χώρες του κόσμου, μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια είχε ανακηρυχτεί με αυτό τον τίτλο. Για τον λόγο αυτό, τέτοια περιστατικά δεν συνηθίζονται να λαμβάνουν χώρα.

Ανάμεσα στις δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας κ. Valsson, ήταν τα εξής: «Μόλις αρχίζουμε κάποιες εργασίες και ανάμεσα σε αυτές κατασχέσαμε μεγάλη ποσότητα τηλεφώνων και υπολογιστών κ.λπ. Όλη αυτή η δουλειά βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια. Λάβαμε ορισμένα μέτρα ενώ παίρναμε την κατάσταση υπό έλεγχο. Φυσικά, δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε ποια είναι η ακριβής απάντηση της αστυνομίας. Στην κορύφωση της έρευνας, συμμετείχαν περίπου 50 αστυνομικοί. Μαζί τους, πιστεύουμε ότι έχουμε καλύψει αυτό που ερευνούμε και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κανένας κίνδυνος τώρα».

Ο Ch Insp Grímur Grímsson της Μητροπολιτικής αστυνομία του Ρέικιαβικ έκανε έκκληση στο κοινό να αναφέρει τυχόν ύποπτες κινήσεις ή όπλα αν πέσουν στην αντίληψή τους: «Εάν οι άνθρωποι έχουν πληροφορίες ότι τέτοια όπλα υπάρχουν κάπου, τους ενθαρρύνουμε να το αναφέρουν. Μπορεί να είναι ημιαυτόματα, τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Εάν κάποιος έχει πληροφορίες σχετικά με ένα τέτοιο όπλο, σας ενθαρρύνουμε να μας ενημερώσετε.”

photo https://cnn.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This