EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
προσφορά προς τον συνάνθρωπο

Ιωάννα Λαζάρου: Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο είναι υψίστης σημασίας

3 Oct, 2022

Συνέντευξη παρεχώρησε στον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου η πρόεδρος του Οργανισμού HELLENIC DIASPORA GROUP  κα Ιωάννα Λαζάρου με έδρα το Μαιάμι για τον Μαραθώνιο  της 9 Φεβρουαρίου με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ξενώνες που φιλοξενούν παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους για να μην κλείσουν.

Τους ξενώνες τους διαχειρίζετε ο Σύλλογος Εθελοντών και Στήριξης Ορίζοντας

 

Ως  πρόεδρος του Hellenic diaspora group μιλήστε μας για την γέφυρα ζωής που πραγματοποιείται με τον Ελληνικό Ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης HELLAS FM  για τον μεγάλο μαραθώνιο αγάπης για την στήριξη του Συλλόγου  ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ με έδρα την Κρήτη για τους ξενώνες φιλοξενίας παιδιών με Καρκίνο και των Οικογενειών τους

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την κοινωνική σας ευαισθησία και που με καλέσατε στην εκπομπή σας.
Ως  Προέδρος  του κινήματος Ελλήνων  ομογενών «Hellenic diaspora group» και Προέδρος της «businessrise web and marketing solutions» με έδρα το Μαϊάμι, δραστηριοποιούμαι στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς για περισσότερο  από είκοσι χρόνια επειδή θεωρώ την προσφορά προς τον συνάνθρωπο υψίστης σημασίας.

Ωστόσο σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε για τον μαραθώνιο αγάπης που αφορά όχι μόνο την Κρήτη, τα Χανιά, αλλά και όλη την Ελλάδα. Ο  σύλλογος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, ιδρύθηκε το 2004 στα Χανιά με σκοπό την στήριξη παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο. Κύρια δραστηριότητα του συλλόγου, είναι η παροχή κάθε είδους βοήθειας στις οικογένειες των ασθενών αυτών, όπως για παράδειγμα η οικονομική ενίσχυση, η φιλοξενία στους 7 ξενώνες αγάπης που διαθέτουν κοντά στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, η χορηγία εισιτηρίων μετακίνησης, κ.α…

Αυτό φυσικά, δεν θα ήταν δυνατό αν δεν υπήρχε η συμβολή του κόσμου αλλά και η πολύτιμη προσφορά εθελοντών που διοργανώνουν διάφορες δράσεις για την ενίσχυση του σκοπού αυτού. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Υπερκοπέλι, Santa Run Chania κλπ.

Εσεις εχετε δεσμούς με την Κρήτη; πως και ενδιαφερθήκατε;

Αν υπάρχουν δεσμοί με την όμορφη Κρήτη;! Φυσικά και υπάρχουν από κουμπαριές, και αγάπη μεγάλη για την παράδοση τους και την φιλοξενία τους.

 

Εμείς πως ενδιαφερθήκαμε από το Μαϊάμι για τον συγκεκριμένο σύλλογο;

Έμαθα για τον Ορίζοντα μέσα από ένα live από το Nashville, μιας καλλιτέχνιδας που κατάγεται από την Κρήτη, της Εμμανουέλας Χιωτάκη, η οποία παρουσίασε τον οργανισμό και ζητούσε τη συνδρομή ανθρώπων που επιθυμούσαν να βοηθήσουν.

Στην αρχή προσφέρθηκα να μεταφράσω το ένα μου βιβλίο, που ειναι και βραβευμένο, από τα Αγγλικά στα Ελληνικά και έχει να κάνει με παιδιά. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφέρονταν 100 % για τα παιδιά. Δυστυχώς όμως λόγω κρίσης η πλειοψηφία δεν μπορούσε να κάνει αγορές με πιστωτικές κάρτες.

Τότε, έψαξα για να μάθω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σύλλογο. Μίλησα με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο και έμαθα πως κινδύνευαν να κλείσουν οι ξενώνες λόγω έλλειψης χρήματων.

Έτσι,δημιούργησατο crowdfunding,για να συγκεντρωθούν πιο γρήγορα χρήματα. Από τον Ιούλιο, εγώ και η ομάδα μου τρέχουμε την καμπάνια και σαν από μηχανής θεός, ήρθε ο μεγάλος Ελληνικός σταθμός της νέας Υόρκης, ο HELLAS FM. Ο παραγωγός του σταθμού Κώστας Κατέχης μαζί με τον διευθυντή του σταθμού Δημήτρη Φιλιππίδη, προσφέρθηκαν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα.Έτσι,φτάσαμε εδώ μαζί με τους χορηγούς επικοινωνίας, όπως το «Σαλαμίνα Βήμα».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον κύριο Φίλλιπο Καρακώστα  και τον κύριο Πάνο Καλούδα για την πολύτιμη βοήθεια τους και το κάλεσμαπου έκαναν σε καλλιτέχνες και διάφορες προσωπικότητες στον χώρο της δημοσιογραφίας, εικαστικών, πολιτικών κλπ, οι οποίοι δέχτηκαν όλοι να παρευρεθούν και να συνεισφέρουν ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω.

Πρόκειται αυτοί οι ξενώνες να επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Ανάλογα με τη βοήθεια που θα υπάρξει από τους χορηγούς και τις δωρεές. Μια σοβαρή σκέψη είναιη ανέγερση ξενώνων και στην Θεσσαλονίκη, διότι υπάρχουν πολλές οικογένειες που έρχονται από όλητην Βόρεια Ελλάδα στο αντικαρκινικό της Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, όπως στην Αθήνα. Θα ήταν καλο να καλύψουμε και εκεί τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This