EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ελληνίδα εκπαιδευτικός

Ιωάννα Σταμούλη, μια Ελληνίδα Εκπαιδευτικός στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

6 Oct, 2022

Έφυγε το 2016 από την Ελλάδα για να κυνηγήσει τα όνειρά της στην μακρινή Αμερική. Τόσο μακριά την έφτασε η μεγάλη αγάπη της για τη δουλειά της. Είναι εκπαιδευτικός με ειδίκευση στη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας.

Έφυγε το 2016 από την Ελλάδα για να κυνηγήσει τα όνειρά της στην μακρινή Αμερική. Τόσο μακριά την έφτασε η μεγάλη αγάπη της για τη δουλειά της. Είναι εκπαιδευτικός με ειδίκευση στη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας.  Η υπευθυνότητά και ο σεβασμός της ως προς την αξία του επαγγέλματός της  ήταν το εφόδιό της σε αυτό το μακρινό ταξίδι. Σκοπός της να διδάξει στις ΗΠΑ τα ελληνικά, την γλώσσα με τη μεγαλύτερη ιστορία από οποιαδήποτε άλλη ινδοευρωπαική γλώσσα. Ταξίδεψε λοιπόν στην Αμερική της Φλόριντα, του Χόλλυγουντ και της Νέας Υόρκης για να συνεισφέρει στο τομέα της παιδείας.

Εργάστηκε 5 χρόνια με ήθος και αυταπάρνηση στα αμερικάνικα τσάρτερ σχολεία της Αθηναϊκής ακαδημίας και της Ακαδημίας του Πλάτωνα. Έκανε τους Αμερικάνους μαθητές της να την αγαπήσουν και μέσα από εκείνη να αγαπήσουν την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα. Δίδαξε επίσης ελληνικό χορό, ιστορία, μυθολογία και αρχαίο ελληνικό θέατρο διευρύνοντας τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες των μαθητών της.

Το 2019 βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία της Φλόριντα των ΗΠΑ για το σημαντικό και εκτενές έργο της. Το όνομά της είναι Ιωάννα Σταμούλη και συγκαταλέγεται στους μικρούς ήρωες της καθημερινότητάς μας, εκείνους τους μικρούς ήρωες  με τα μεγάλα όνειρα. Η ίδια μας αναφέρει: «Θέλω να προσφέρω μόρφωση εντός και εκτός του Ελλαδικού χώρου. Θέλω να ανοίξω τους ορίζοντες των μαθητών μου και να μάθουν την αξία της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας τόσο της νεότερης αλλά και της αρχαίας από όπου πηγάζουν η Δημοκρατία, η Φιλοσοφία, η Ιατρική και το Θέατρο».

Η Ιωάννα θα δημοσιεύει φύλλα εργασίας εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερη γλώσσα αλλά και άρθρα στο Greek Newspaper and Greek Radio Florida, USA, απευθυνόμενη στην Ομογένεια αλλά και στους φίλους Αμερικανούς που θέλουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This