EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Ιωάννης Λαζάρου

Ζωγράφος, Δημοσιογράφος 

Ιωάννης Λαζάρου

Ο Ιωάννης Λαζάρου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και τέλειωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Ταξίδεψε στη Ρεν (Γαλλία) όπου σπούδασε ζωγραφική. Ύστερα από ένα διάστημα περιηγήσεων σε χώρες της Ευρώπης συνέχισε με ελεύθερες σπουδές για δύο χρόνια στο Βούπερταλ (Γερμανία) με αντικείμενο «τεχνικές της αναγεννησιακής ζωγραφικής» και «μέθοδοι απεικόνισης με ειδικές τεχνικές εικαστικού υλικού» (trouble d’oeil). Παρακολούθησε σχέδιο και χρώμα στη Ρεν .

Μελέτησε επίσης βυζαντινή αγιογραφία και συντήρηση στο εργαστήριο της Δούκισσας Βαριά. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό· με ζωγραφικά έργα του εικονογραφήθηκαν εξώφυλλα βιβλίων γνωστών εκδοτικών οίκων (Ζαχαρόπουλος, Χείλων, Οδός Πανός κ.ά.) και φιλοτέχνησε προσωπογραφίες λογοτεχνών για το Περιοδικό Φιλολογική Πρωτοχρονιά. Συνεργάστηκε στο διεθνές συνέδριο «Δημιουργία και θάνατος. Ο θάνατος επί τω έργω: ετερότητα και μνήμη πένθους» του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Paris Diderot University· δίδαξε επίσης σε προγράμματα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Ανατολικής Αττικής.

Το 2002 ίδρυσε την πολιτιστική στέγη «Ευ των Μορφών» όπου διοργάνωσε ημερίδες καλλιτεχνικής αλληλοδιδακτικής, εσπερίδες ποίησης, μουσικής, εικαστικών τεχνών, παρουσίασης βιβλίων, αλλά και μελέτης με θέμα «νευροφυσιολογία και τέχνη», με τη συνεργασία του Περιοδικού Ομπρέλα, της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων (ΕΠΟΣ), του Ινστιτούτου Νευροφυτοθεραπείας Βίλχεμ Ράϊχ (EINA), κ.ά.

Συνεργάστηκε ακόμη στα ελληνοδιεθνή προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE): Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Συνέδριο 2004, «Η άμυνα των μικρών γλωσσών μπροστά στην παγκοσμιοποίηση» – L’Association Internationale de la Critique Littéraire (AICL – France)· επετειακές πολιτιστικές γιορτές «Το νυν και το πάλαι», υπό την αιγίδα του Δήμου Παιανίας· και Α΄ Παγκόσμιο Συνέδριο «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός» – επιστημονική διεύθυνση του Αμερικανικού Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας (ASBMH) – Πρόγραμμα Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου Pittsburgh (USA). Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δημοσιογραφικά ξεκίνησε γράφοντας βιβλιοκριτικές σε περιφερειακά έντυπα ενώ διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής τοπικής εφημερίδας καθώς και ανταποκριτής μεγάλης επαρχιακής εφημερίδας. Το 2011 δημιούργησε την ιστοσελίδα ειδήσεων και έρευνας plateiaradio με ομώνυμο διαδικτυακό σταθμό ο οποίος έδωσε φωνή σε σημαντικά πρόσωπα του αντιμνημονιακού χώρου, σε συλλογικότητες και κινήματα κατά των πλειστηριασμών, της ιδιωτικοποίησης του νερού, για τα δικαιώματα των στρατιωτών, κ.ά.

Με το ψευδώνυμο «Νυχτερινός Τύπος», ως ανεξάρτητος ερευνητής, από το 2014 διεξήγαγε έρευνες σχετικά με την ευγονική, την παγκοσμιοποίηση, την Εταιρία Μονσάντο και γενικότερα την χημική-φαρμακευτική βιομηχανία και την σχέση της με τους ναζί και την ΕΕ. Διερεύνησε την δημιουργία και δράση της WWF, τις σχέσεις της με μυστικές υπηρεσίες και όχι μόνο. Μετά την υποχώρηση των προδομένων κοινωνικών κινημάτων, το plateiaradio σίγησε.

Το τελευταίο διάστημα συμμετείχε στην έρευνα της πολιτικής επιστήμονος και δημοσιογράφου Νέλλης Ψαρρού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την βιοηθική

greek-news-and-Radio-FL-logo

Μάθετε Πρώτοι τα Νέα

Γραφτείτε στην εφημερίδα μας και μαθαίνετε τα νέα από πρώτο χέρι, Αξιόπιστα και με Διαφάνεια, χωρίς Φίμωτρο!

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This