EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Κάλεσμα στα όπλα

Κάλεσμα στα όπλα: Δάσκαλοι σε συντηρητικές πολιτείες προσφέρονται εθελοντικά να φέρουν όπλα

20 Jun, 2022

Σταυροί και λουλούδια που τοποθετούνται στη δημόσια πλατεία της πόλης Uvalde, όπου ένας έφηβος ένοπλος σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλους , είναι μια πολύ γνωστή σκηνή που πυροδοτεί ένα κάλεσμα στα όπλα για τους δασκάλους στο Τέξας και όχι μόνο.

Το νομοθετικό σώμα του Τέξας υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών αντιμετωπίζει τα δίδυμα ζητήματα της σχολικής ασφάλειας και της μαζικής βίας μετά τον πυροβολισμό στις 24 Μαΐου στο Uvalde του Τέξας στο σχολείο. Οι επιτροπές των νομοθετών επανεξετάζουν τις προηγούμενες νομοθετικές προσπάθειες, όπως τα προγράμματα Guardian και Marshal που επιτρέπουν στους δασκάλους να φέρουν πυροβόλα όπλα με την ελπίδα να σκληρύνουν τα σχολεία ως στόχους. Σχολικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτές πυροβόλων όπλων στην πολιτεία Lone Star λένε ότι το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί απότομα μετά τον πρόσφατο πυροβολισμό.

Ο Τζεφ Σέλερς είναι ιδιοκτήτης της Schools on Target, μιας εταιρείας στο Marble Falls του Τέξας, που εκπαιδεύει δασκάλους να φέρουν πυροβόλα όπλα στα σχολεία. Από τον πυροβολισμό στο σχολείο, ο Σέλερς είπε στους The Epoch Times ότι έχει προσθέσει εννέα επιπλέον μαθήματα —διπλάσιο από τον αριθμό που συνήθως κρατούσε— για τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

«Έχω λάβει έναν τρελό αριθμό κλήσεων», είπε ο Σέλερς. «Δεν έχει σταματήσει. Το ενενήντα τοις εκατό οφείλεται στον Ουβάλντε».

Ο Bryan Proctor, ιδιοκτήτης του Go Strapped Firearms Training στο Άρλινγκτον του Τέξας, είπε στους The Epoch Times σχεδόν το ίδιο πράγμα – ότι τα αιτήματα εκπαίδευσης για το πρόγραμμα Guardian έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

«Είχαμε περίπου 100 τοις εκατό αύξηση», είπε ο Proctor. «Ήταν αρκετά δραματικό. Έχω στείλει πάνω από 20 προτάσεις την περασμένη εβδομάδα».

Ο Proctor είπε ότι οι δάσκαλοι θέλουν να προστατεύσουν τους μαθητές τους και τους εαυτούς τους, παρά τα όσα μπορεί να ακούνε οι άνθρωποι από τις επιλεγμένες φωνές δημοκρατικών στα συστημικά μέσα.

«Αυτό που βλέπετε είναι μια μειοψηφία», είπε ο Proctor. Οπλίζοντας τους δασκάλους δεν είναι να τους δίνουμε κάτι άλλο για να είναι υπεύθυνοι – αλλά αντίθετα τους δίνουμε ένα εργαλείο ως τελευταία άμυνα.

Αλλού, τα νομοθετικά σώματα της πολιτείας διερευνούν πώς να κάνουν τα σχολεία ασφαλέστερα και να εξοπλίσουν τους δασκάλους.

Η Λουιζιάνα εξετάζει επί του παρόντος νομοθεσία παρόμοια με το Τέξας, που επιτρέπει στους δασκάλους να φέρουν όπλα στα σχολεία μετά από εξειδικευμένη εκπαίδευση. Το τελευταίο νομοσχέδιο του Οχάιο στοχεύει να είναι λιγότερο περιοριστικό από τον ισχύοντα νόμο, επιβάλλοντας 700 ώρες εκπαίδευσης της αστυνομίας και έγκριση του διοικητικού συμβουλίου πριν επιτρέψει στους δασκάλους να είναι οπλισμένοι.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες Bill Lee του Τενεσί και Ron DeSantis της Φλόριντα ανέλαβαν δράση για την ασφάλεια των σχολείων αυτή την εβδομάδα. Ο Lee υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα στις 6 Ιουνίου για να διασφαλίσει τα πρωτόκολλα ασφάλειας εργασίας στα σχολεία και να αξιολογήσει την εκπαίδευση για σενάρια ενεργού σκοπευτή. Ο DeSantis υπέγραψε ένα νομοσχέδιο για την ασφάλεια των σχολείων στις 7 Ιουνίου, το οποίο επικεντρώθηκε στην παρέμβαση και την εκπαίδευση σε κρίσεις, καθώς και στην ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία.

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές για τον εξοπλισμό των δασκάλων με κάποια μορφή έχουν ευρεία συμμετοχή σε ολόκληρη τη χώρα, εν μέσω της φρίκης των ενόπλων που στοχεύουν σχολεία για μαζικούς πυροβολισμούς. Η RAND Corporation ανέφερε το 2020 ότι 28 πολιτείες επιτρέπουν σε ένοπλους δασκάλους υπό ορισμένες συνθήκες, ενώ πολιτείες όπως το Τέξας και η Φλόριντα έχουν ψηφίσει νόμους που ενθαρρύνουν την πρακτική αυτή.

Στη Βόρεια Φλόριντα, ένας διευθυντής σε ένα ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο είπε ότι θα ήθελε να δει το πρόγραμμα να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει ιδιωτικά σχολεία. Ο διευθυντής, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε ότι πρόσθεσε περίφραξη με αλυσίδα γύρω από την περίμετρο 40 στρεμμάτων του σχολείου του και επέτρεψε την κυκλοφορία μόνο μονής κατεύθυνσης στην πανεπιστημιούπολη, εκτός από τις ώρες αποβίβασης και παραλαβής.

Τώρα, οι κάμερες παρακολουθούν τις πόρτες των κτιρίων και η πρόσβαση ελέγχεται εξ αποστάσεως ή με ειδικά μπρελόκ. Οι αίθουσες διδασκαλίας παραμένουν κλειδωμένες όλη την ημέρα. Αλλά δεν είναι αρκετό πια, είπε.

Ζήτησε εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών κηδεμόνων της Φλόριντα για να προστατεύσει τους 340 μαθητές του σχολείου του, από νήπια μέχρι τελειόφοιτους γυμνασίου. Του αρνήθηκαν επειδή το πρόγραμμα δεν επεκτείνεται σε ιδιωτικά σχολεία.

Επί του παρόντος, είναι ανοιχτό σε υπαλλήλους δημόσιων σχολείων ή ναυλωμένων σχολείων που προσφέρονται εθελοντικά να υπηρετήσουν ως κηδεμόνες και τα επίσημα εργασιακά τους καθήκοντα. Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, πρέπει να περάσουν ψυχολογικούς ελέγχους και ναρκωτικά και να ολοκληρώσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 144 ωρών.

Τα γραφεία του Σερίφη σε 45 από τις 67 κομητείες της Φλόριντα συμμετέχουν και λαμβάνουν χρηματοδότηση για την κάλυψη των εξόδων ελέγχου και εκπαίδευσης. Και οι κηδεμόνες λαμβάνουν ένα εφάπαξ μπόνους 500 $ για την υπηρεσία στο πρόγραμμα. Τα σχολεία στις περιφέρειες μπορούν να κανονίσουν να στείλουν υπαλλήλους για πιστοποίηση.

Έτσι, ο διευθυντής εκπαιδεύεται τώρα μόνος του για να γίνει άδεια, ένοπλος φύλακας.

«Είναι η μόνη επιλογή», ​​είπε. «Ακόμα και πριν από αυτό το τελευταίο συμβάν, είπα, “Πρέπει να πάω να το φροντίσω αυτό.” Οπότε το κάνουμε με τον σωστό τρόπο».

Πριν από περίπου μια δεκαετία, οι νομοθέτες του Τέξας δημιούργησαν το πρόγραμμα School Marshal, ως μέσο για τους εκπαιδευτικούς να μεταφέρουν όπλα μέσα στα σχολεία, και αργότερα ξεκίνησαν το πρόγραμμα Guardian.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Marshal, οι σχολικοί υπάλληλοι μπορούν να φέρουν ένα όπλο στους χώρους του σχολείου μετά από 80 ώρες εκπαίδευσης. Ωστόσο, οι σχολικοί Marshals απαγορεύεται να φέρουν κρυμμένα πυροβόλα όπλα εάν έρχονται τακτικά σε επαφή με μαθητές. Αντίθετα, ο Marshal μπορεί να αποθηκεύσει ένα όπλο σε ένα χρηματοκιβώτιο στο σχολείο. Υπάρχουν 62 σχολικές περιφέρειες που συμμετέχουν σε αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με την Επιτροπή του Τέξας για την Επιβολή του Νόμου.

Η Γκρέτσεν Γκρίγκσμπι, διευθύντρια κυβερνητικών σχέσεων με την Επιτροπή Επιβολής του Νόμου του Τέξας, είπε στους The Epoch Times ότι 30 νέοι μαθητές και εννέα νέες σχολικές περιφέρειες έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Marshal μετά τον πυροβολισμό του Uvalde.

Το πρόγραμμα Guardian εξουσιοδοτεί τις σχολικές επιτροπές να εξοπλίζουν τους υπαλλήλους σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο για τις σχολικές ζώνες χωρίς όπλα και τον Ποινικό Κώδικα του Τέξας. Μετά την ολοκλήρωση 16 ωρών εκπαίδευσης, αυτοί οι υπάλληλοι μπορούν να φέρουν ένα κρυφό πυροβόλο όπλο παρουσία μαθητών. Σύμφωνα με την Ένωση Σχολικών Επιτροπών του Τέξας, 389 περιφέρειες ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν το σχέδιο Guardian από τον Μάιο.

Ενώ οι Δημοκρατικοί ζητούν τον έλεγχο των όπλων, άνθρωποι όπως ο Σέλερς επαναλαμβάνουν ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να σταματήσει έναν κακό με ένα όπλο είναι ένας καλός με ένα όπλο. Οι Sellers είπαν στους The Epoch Times ότι τα πρώτα λεπτά μιας κατάστασης ενεργού σκοπευτή είναι κρίσιμα και ότι ο οπλισμός δασκάλων θα μπορούσε να σώσει ζωές.

«Στα περιστατικά ενεργών πυροβολισμών, ο χρόνος είναι το παν», είπε ο Σέλερς. «Κανένας νόμος για τον έλεγχο των όπλων δεν πρόκειται να εμποδίσει το κακό να κάνει κακές πράξεις».

Η Madalyn Maresh είναι βοηθός επιθεωρητής στην Ανεξάρτητη Σχολική Περιοχή της Έντνα, μια αγροτική περιοχή 3Α βορειοανατολικά της Βικτόρια του Τέξας. Είπε στους The Epoch Times ότι η περιφέρειά της άνοιξε ξανά τη διαδικασία αίτησης για το πρόγραμμα Guardian στο σχολείο της ως απάντηση στον πυροβολισμό του Uvalde.

«Την ημέρα που το άνοιξα ξανά, έλαβα δύο αιτήσεις αμέσως», είπε. Στα τρία χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος, λαμβάνει από 3 έως 10 εθελοντές ετησίως. Χωρίς όπλα για προστασία, οι δάσκαλοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους για να προστατεύσουν τους μαθητές από έναν ενεργό σκοπευτή, είπε.

Ο Kyle Collier, αρχηγός της αστυνομίας για το City View ISD στο Wichita Falls του Τέξας, είπε ότι άλλοι τέσσερις ή πέντε δάσκαλοι προσφέρθηκαν εθελοντικά μετά τον πυροβολισμό στο Uvalde.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This