EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
εμβολιάσαμε τα παιδιά

“Κάναμε λάθος που εμβολιάσαμε τα παιδιά- Δεν ωφεληθήκαμε τίποτα”

18 Jul, 2022

Γίναμε σοφότεροι και δεν θα κάναμε το ίδιο σήμερα, λέει ο Søren Brostrøm.

Με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα, δεν ωφεληθήκαμε πολύ από τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού πέρυσι.

Αυτό παραδέχτηκε ο διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας, Søren Brostrøm, την Τετάρτη, όπου παρουσιάστηκε η μελλοντική στρατηγική για τον κορωνοϊό.

Από τα μέσα Ιουλίου του περασμένου έτους, τα πρώτα παιδιά 12-15 ετών στη Δανία κλήθηκαν να λάβουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Τον Νοέμβριο συνέστησαν και τα παιδιά 5-11 ετών να εμβολιαστούν κατά του ιού.

Εκείνη την εποχή, ειπώθηκε ότι οι εμβολιασμοί δεν έγιναν κυρίως για χάρη των ίδιων των παιδιών, αλλά για να εξασφαλιστεί ο έλεγχος της επιδημίας στη Δανία.

Όταν ο Søren Brostrøm βρέθηκε στο πρόγραμμα «Go» Live στο TV 2 το βράδυ της Τετάρτης, ρωτήθηκε αν ήταν λάθος να εμβολιαστούν τα παιδιά.

– Με αυτά που ξέρουμε σήμερα: ναι. Με αυτό που ξέραμε τότε: όχι, ήταν η απάντηση.

Στη συνέντευξη Τύπου νωρίτερα την Τετάρτη, ο Søren Brostrøm είπε επίσης ότι την άνοιξη ήταν σαφές ότι τα εμβόλια δεν ήταν ιδιαίτερα προληπτικά, αλλά μάλλον απέτρεπαν σοβαρές ασθένειες και ότι ως εκ τούτου πρέπει τώρα “να προχωρήσουμε τη μάθηση περαιτέρω”:

Η Christine Stabell Benn, κλινική καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, ασκεί εδώ και καιρό κριτική για τον εμβολιασμό των παιδιών. Δεν είχε καμία αμφιβολία ότι η σύσταση ήταν περιττή, όταν η Δανία συνέστησε τον εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών το περασμένο καλοκαίρι.

– Κάναμε κάποια εμβόλια με πολύ άγνωστο προφίλ παρενεργειών και ταυτόχρονα είχαμε κάποια παιδιά που δεν είχαν τίποτα να κερδίσουν με το να εμβολιαστούν, λέει στο TV 2.

Καθώς το ίδιο το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας έχει εκφράσει ότι υπήρχαν πολλές αβεβαιότητες σχετικά με το αν ήταν η σωστή απόφαση, πιστεύει επίσης ότι το συμβούλιο θα έπρεπε να είχε προσαρμόσει τη δύναμη της εκστρατείας του. Προτρέπει το διοικητικό συμβούλιο να επανεξετάσει εάν υπήρχε πράγματι λόγος να «ασκηθεί τόση πίεση στους γονείς» για να εμβολιαστούν τα παιδιά:

– Επιπλέον, τα παιδιά θεωρήθηκαν υπεύθυνα για την υγεία των γονιών και των παππούδων τους. Αυτό, νομίζω, είναι παράλογο, λέει η Christine Stabell Benn.

Ο Άλαν Ράντρουπ Τόμσεν, καθηγητής πειραματικής ιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, υποστηρίζει τη νέα ανακοίνωση από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και λέει ότι «μάλλον δεν είχε πολύ νόημα» να αφήσουμε τους νεότερους να εμβολιαστούν, με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα.

– Αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι δεν υπήρξε καμία ζημιά από αυτό. Ήταν περισσότερο μια παρερμηνεία της κατάστασης εκείνης της εποχής, την οποία εμείς μεταξύ των επαγγελματιών θα συζητάμε για πολύ καιρό, λέει στο TV 2.

Τέλος στο «Go» after Live», ο Søren Brostrøm έστειλε ένα μήνυμα στους γονείς που άφησαν τα παιδιά τους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

– Θέλω να κοιτάξω όλους τους γονείς των παιδιών που έχουν εμβολιάσει το παιδί τους στα μάτια και να πω: «Έκανες το σωστό και σε ευχαριστώ που με άκουσες». Ταυτόχρονα όμως και αυτό είναι το σημαντικό για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης θα παραδεχτώ και θα πω ότι γίναμε σοφότεροι και δεν θα κάναμε το ίδιο σήμερα. Και δεν θα το κάνουμε ούτε στο μέλλον, είπε ο Brostrøm.

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This