EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Κίνα: Ανησυχία για το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα»

4 Dec, 2023
Κίνα

Κίνα

Κίνα

Οι ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά κράτη λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους την αυξανόμενη πορεία με την οποία εμφανίζονται τα κρούσματα του συνδρόμου του «λευκού πνεύμονα» στην Κίνα.

Όπως έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, οι ασθενείς του ιού είναι κυρίως παιδιά και έφηβοι, αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθησυχάζει τις ανησυχίες αναφέροντας πως μάλλον δεν μιλάμε για νέα πανδημία.

Όμως αυτή την στιγμή κρούσματα έχουν εμφανιστεί στην Ολλανδία, την Σουηδία και την Δανία, γεγονός που κάνει την Ευρώπη να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Τα ΜΜΕ στην Κίνα μεταδίδουν πως στις επαρχίες της αχανούς χώρας οι μάσκες επιστρέφουν στην καθημερινότητα, όπως και οι λευκές στολές των σωστικών συνεργείων που κάνουν κατ’ οίκον επισκέψεις ώστε να επισημάνουν επικίνδυνα συμπτώματα. Μεγάλος αριθμός εφήβων επισκέπτεται τα νοσοκομεία του Πεκίνου, ενώ δεν λείπουν εικόνες συνωστισμού στους διαδρόμους.

Η Raina McIntyre του Πανεπιστημίου NSW Kirby Institute δήλωσε πως πιθανότατα να ευθύνεται ο κορωνοϊός για την νέα έξαρση πνευμονοϊού, ενώ ο Ben Marais του Sydney Infectious Diseases Institute με την σειρά του απέδωσε το φαινόμενο στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του βόρειου ημισφαιρίου.

Η βακτηριακή λοίμωξη (μυκόπλασμα) φαίνεται πως δημιουργεί επιδημίες κάθε περίπου πέντε χρόνια, αλλά είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει τέτοια διάσταση, αφού στο παρελθόν τα συμπτώματα είναι ελαφρά και δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι. Όπως περιγράφει η Daily Mail, οι εγκλεισμοί λόγω του κορωνοϊού σε συνδυασμό με την συνεχή χρήση μάσκας, προκάλεσαν χαμηλά επίπεδα ανοσίας στον πληθυσμό, και κυρίως στην Κίνα όπου τα μέτρα διατηρήθηκαν για πολύ περισσότερο χρόνο και με μεγαλύτερη ένταση.

Η αναπλ. Υπουργός Υγείας κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, μίλησε την Κυριακή στο κανάλι Open:  «Για να μιλήσουμε για μία πανδημία θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εξελισσόμενο φαινόμενο στην Κίνα και από τα έως τώρα στοιχεία δεν μας ανησυχεί κάτι.  Μετά τον Covid έχουμε μία αυξανόμενη εγρήγορση στα θέματα αυτά, αλλά δεν πρέπει να είμαστε μεταξύ πανικού και εφησυχασμού. Να έχουμε ενημέρωση, να προστατευόμαστε, χωρίς πανικό» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως «αν υπάρξει κάποιος λόγος να ενημερώσουμε περαιτέρω τους πολίτες, θα το κάνουμε αμέσως φυσικά».

Στην συνέντευξή της η κα Αγαπηδάκη καθησύχασε και για τον ιό Κοξάκι.

Με την σειρά του ο καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Δημήτρης Παρασκευής, δήλωσε το Σάββατο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν μιλάμε για νέα πανδημία, και πως το γεγονός ότι η νόσος εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά είναι ένα γεγονός που καθησυχάζει. Σε άλλη περίπτωση θα αφορούσε τον πληθυσμό γενικά: «Αυτό το οποίο μάλλον έχει συμβεί στην Κίνα είναι αυτό που συνέβη στον υπόλοιπο κόσμο το Φθινόπωρο του 2022. Λόγω της παύσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, είχαμε αυξημένη κυκλοφορία των αναπνευστικών ιών, με έμφαση στα παιδιά, τα οποία δεν είχαν εκτεθεί σε αυτά τα παθογόνα, τα προηγούμενα δύο έτη».

Την χρονική αυτή στιγμή γίνεται εκτίμηση των στοιχείων σε όλο τον κόσμο, ώστε να δοθούν και πιο συγκεκριμένα συμπεράσματα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κος Παρασκευής:  «Οι ιοί και τα παθογόνα είναι μέρος της ζωής μας, είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας. Υπενθυμίζω ότι είχαμε επιδημίες του Έμπολα το 2014 και το 2015, του δάγκειου πυρετού στη Λατινική Αμερική το προηγούμενο διάστημα. Δηλαδή έχουμε πολύ συχνά επιδημίες και αυξημένη κυκλοφορία παθογόνων, λόγω της επαφής μας με ζώα και λόγω των συνθηκών που έχουν να κάνουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής».

 

 

 

Πηγή https://neoskosmos.com – photo geralt / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This