ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Κάρολος Γ

Και επίσημα ο Κάρολος Γ’ βασιλιάς της Βρετανίας μετά την συνεδρίαση του συμβουλίου Διαδοχής

11 Sep, 2022

Επίσημα ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας ο Κάρολος Γ΄, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Διαδοχής, που έλαβε χώρα μετά από 70 χρόνια.

Η συνεδρίαση είχε την μορφή τελετής, και η ανακήρυξη, που διαβάστηκε από το μπαλκόνι του Σεντ Τζέημς, μπροστά στην Φρουρά του Βασιλιά και παρουσία εκατοντάδων πολιτών,  ξεκίνησε με την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ. Μετά την επίσημη ανακήρυξη του Καρόλου Γ΄ ως νέου βασιλιά του θρόνου της Βρετανίας, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος και σε όλη την χώρα έγιναν ριπές κανονιών.

Στην ομιλία του ο Κάρολος, μετά την ορκωμοσία του μπροστά στο Συμβούλιο της Διαδοχής, δήλωσε ότι έχει γνώση της βαρειάς ευθύνης που φέρει το νέο του αξίωμα, και πως θα ακολουθήσει την αφοσίωση που έδειξε η μητέρα του στον θρόνο και στον λαό, μέσα στην μακρόχρονη πορεία της.  “Προσεύχομαι για την καθοδήγηση και τη βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού για την εκτέλεση αυτού του καθήκοντος που ανατέθηκε σε εμένα και για το οποίο τώρα θα αφιερώσω την υπόλοιπη ζωή μου”, ανέφερε στην ομιλία του.

Κατά το πρωτόκολλο, οι παριστάμενοι φώναξαν το “Ο Θεός να σώζει τον βασιλέα”, και ξεκίνησε η επίσημη υπογραφή της αποδοχής του θρόνου.

Δίπλα στον νέο βασιλιά, βρισκόταν η βασιλική σύντροφος Καμίλα Πάρκερ, ο νέος διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας, πρώην πρωθυπουργοί της Βρετανίας, καθώς και κεφαλές της εκκλησίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της ενθρόνισης του Καρόλου Γ΄, διαβάστηκε επισήμως και στις πρωτεύουσες του Ηνωμένου Βασιλείου (Εδιμβούργο, Μπέλφαστ, Κάρντιφ), αλλά και σε πόλεις όπου η Βρετανία έχει επιρροή.

Η πρώτη απόφαση του βασιλιά ήταν να ανακηρυχθεί επίσημη αργία για την Βρετανία, η ημέρα της κηδείας της Ελισάβετ.

 

 

photo https://nbcnews.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This