ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ - ΚΥΠ BENIGN PROSTATIC HYPERPLASIA BPH

ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ – ΚΥΠ BENIGN PROSTATIC HYPERPLASIA BPH

1 Sep, 2021

Είναι μιά συχνή πάθηση στους άντρες συνήθως άνω των 50 ετών εφόσον έχει διαγνωστεί καλοήθεια. Σίγουρα χρειάζεται παρακολούθηση από ουρολόγο αλλά είναι αντιμετωπίσιμη.

Δημιουργεί προβλήματα κατά την ούρηση που διαταράσσει ακόμα και τον ύπνο. Μπορεί να έχετε δυσκολία κατά την έναρξη και την αίσθηση ότι η κύστη δέν αδειάζει τελείως, αυτό όμως επηρεάζει την κοινωνική και επαγγελματική ζωή λόγω της συχνότητας που πολλές φορές συνοδεύεται από πόνο.

Φανταστείτε ότι ένας διογκωμένος προστάτης μπορεί να ξεπεράσει το μέγεθος του 2 έως 3 φορές του φυσιολογικού.Η ροή των ούρων στούς νέους είναι έντονη και δυνατή σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους άντρες που είναι ασθενέστερη και αυτό ακούγεται από τον ήχο πού βγαίνει.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Αρχικά το παρακολουθείτε πως εξελίσσεται ,μετά ξεκινάει η φαρμακευτική αγωγή , ίσως χρειαστεί ακτίνες λέιζερ η μικροκύματα καί αργότερα ίσως χειρουργική επέμβαση που έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε τα φάρμακα που σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζουν τη λίμπιντο και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό για τη σεξουαλική σας απόδοση, να δοκιμάσετε κάτι φυτικό που δεν έχει τέτοιες παρενέργειες και στη χειρότερη περίπτωση δεν πρόκειται να σας βλάψει καθόλου.

Ένα από αυτά δοκιμασμένο εδώ και πολλά χρόνια είναι το saw palmetto.To British journal of clinical pharmacology αναφέρει ότι σε μελέτη που έκαναν σε άντρες με υπερπλασία του προστάτη με εκχύλισμα saw palmetto είχε ευεργετική επίδραση στη ροή τών ούρων και πέντε φορές αποτελεσματικότερο στην κένωση της κύστης .Μειώθηκε στο μέγιστο βαθμό η συχνουρία την νύχτα και ο πόνος εξαφανίστηκε. Η δοσολογία που έδωσαν ήταν 320 mg ημερησίως μια φορά την ημέρα η δυο φορές από 160 mg.

Γερμανοί επιστήμονες χορήγησαν σε 1.334 ασθενείς εκχύλισμα του φυτού για έξι μήνες και σαν αποτέλεσμα είχαν:

37% μείωση στη συχνότητα ούρησης.

54% μείωση στη νυχτερινή ούρηση.

50% καλύτερη κένωση της ουροδόχου κύστης .

Σε μελέτη στο Βέλγιο σε 307 ασθενείς που πήραν saw palmetto τα αποτελέσματα του βοτάνου είχαν 88% επιτυχία. Η μείωση στο μέγεθος του προστάτη ήταν 10%, είχαν αύξηση στη ροή των ούρων 25% και η μείωση των συμπτωμάτων έφτασε το 35%.Τό βασικότερο ήταν ότι το saw palmetto δέν είχε αλληλεπιδράσεις με άλλα συνθετικά φάρμακα.

Γιά καλύτερα αποτελέσματα όμως υπάρχουν συνδυασμοί με άλλα φυτά που ανεβάζουν στο μέγιστο την θεραπεία ακόμη και το χρονικό διάστημα.

SAW PALMETTO + PEGEUM AFRICANUM.

SAW PALMETTO + URTICA DIOICA. Roots.

SAW PALMETTO +PEGEUM AFRICANA +URTICA +EQUISETUM ARVENSIS.

Μπορείτε να τα βρείτε και σε συμπληρώματα διατροφής, αυτούσιο το saw palmetto η καλύτερα σε μίξη μέ άλλα για τη συγκεκριμένη θεραπεία όπως curcubita pepo- glycine max- cecale cereale σελήνιο,λάδι λιναρόσπορου, λυκοπένιο. Σέ μητρικά βάμματα σταγόνες η και βότανα.

Καλύτερα είναι όμως να πάρετε πιστοποιημένη έτοιμη φόρμουλα που τα mg είναι σταθερά για να μετρήσετε καλύτερα τη δοσολογία.

Ψάξτε πρώτα πριν τα αγοράσετε να βρείτε μια σύνθεση μέ saw palmetto + pygeum που άν έχει ακόμα και κάποια απο αυτά που σας γράφω πχ σελήνιο urtica -κλπ ακόμα καλύτερα αρκεί το βασικό βότανο saw palmetto να είναι 320mg.

Βάλτε στη διατροφή σας φασόλια σόγιας ,σίκαλη, διουρητικά όπως το σέλινο, την τσουκνίδα, το πολυκόμπι.

Επίσης τον πασατέμπο κοινώς κολοκυθόσπορο που για όσους τον θυμούνται ήταν το σνακ της εποχής σε καλοκαιρινά σινεμά.

Κολοκυθόσποροι =1/2 κούπα τσαγιού την ημέρα = 60 γρ. Tρώγεται λοιπόν άφοβα άλλα όχι αλατισμένο για όσους έχουν υπέρταση.

Καλή επιτυχία να έχετε μιά χαρούμενη και δραστήρια ερωτική ζωή!!

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This