EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Καλοκαίρι

Καλοκαίρι

20 Jun, 2023

Είναι ναός το καλοκαίρι, να προσκυνήσει μια χαμένη εποχή μας.

Να ασπαστεί τον καλό καιρό του φεγγαριού, το  παιχνίδισμα του ουρανού πάνω από το βλέμμα  και το αφρισμένο γέλιο του κύματος.

Μια ψαλμωδία  μουσική, σαν αχανές μουρμουρητό βγαλμένο απ΄τα λαγόνια του βυθού,  γίνεται ποίημα  στη λάγνα μέρα που κολυμπά στις πιο βαθιές επιθυμίες μας και πνίγεται. Ευτυχώς!

΄Ετσι θα  λύσουμε τον σταυρό, τον οποιοδήποτε σταυρό μας, ενώνοντας μέσα μας σαν άγια δέσμευση  τα τρία άλφα της θάλασσας.  Και  αφήνοντας  τα σύμφωνά της να επιπλεύσουν  σαν γερό σκαρί στις τρικυμίες που ξεσηκώνουν γνωστοί  και άγνωστοι Ποσειδώνες του βίου. Δύναται η θάλασσα και ανατρέπει τους νόμους. Κι από τη ζέστη  υψώνεται και  γίνεται μια στέρεη  ανάσα.  Aναπνέει κανείς  λαίμαργα τον κόσμο που λαχταρά. Και χορταίνει προσδοκία.

Το καλοκαίρι ίπταται σαν πολύχρωμο τραγούδι πάνω από τη λήθη.  Ξυπνά αλλιώτικα τις αισθήσεις. Αφουγκράζεται τη δόνηση του ήλιου μέσα από την επιθυμία. Τον σεισμό της θάλασσας μέσα στην τέρψη  της  λιακάδας. Σαλπάρουμε ψυχή τε και σώματι για την εποχή των ηλιο-γέννητων.  Να δανειστούμε  τους μίσχους τους, να τους ζωστούμε σαν σπαθιά,  να αναμετρηθούμε με τον κόσμο των σκοτεινών και των ανήλιαγων.

Το μεγαλύτερο μπουντρούμι παραμένει πάντα ο φόβος. Για ό,τι εισέβαλε  και μας άλωσε τα παράθυρα  της χαράς.  Για ό,τι ενδέχεται να έρθει ή να επανέλθει δριμύτερο.   Είναι σε τούτο το νησί και η Μνήμη. Του χρόνου. Του πόνου. Κυρίως του τόπου που σφαδάζει με τη μαχαιριά της εισβολής κατάστηθα, ίδια  πλαγιά βουνού με πενταδάχτυλα τραύματα.  Λαχταράμε με πάλλευκες αισθήσεις να  αγαπήσουμε την εποχή της ξαστεριάς, να πιούμε φεγγαρόφωτο σε ποτήρι με κρυστάλλινο κουδούνισμα.  Στην υγειά της ζωής που δεν προφτάσαμε, στην υγειά της ζωής που αναμένεται. Μόνο με λέξεις από φως,  καλά ακονισμένες  στην   ελπίδα του καλύτερου, θα θρυμματίσουμε ένα σκοτάδι που ξεκινάει από την άβυσσο του ανθρώπου και από κόσμο  που δεν αγαπάει.

Αν λέγεται και θέρος η εποχή, ας θερίσει την κόπωση της ψυχής. Και ας αλέσει τον σπόρο από το στάχυ που αντιστάθηκε στην ξηρασία των εποχών και στα απρόβλεπτα των ημερών.

Κι ο ουρανός φιλόξενος, γλαυκός,  να γεννά τ’ αστέρια σαν πολύτιμα πετράδια.  Να γεμίζουμε μ΄αυτά τα μάτια και τα λόγια,  να ρίχνουμε στο διάβα  μας, να έχουμε πάντα να επιστρέφουμε σε εποχή φιλόξενη. 

Ιούνιε, Ιούλιε, Αύγουστε!  Είστε και μήνες και μηνύματα. Ακούτε τον δικό μου φλοίσβο, σαν γίνομαι κύμα και ταξίδι για τη χώρα μιας αγνοούμενης ευτυχίας;   Είναι καιρός να ιδρώσει η ζωή απ΄τα φιλιά του ήλιου.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

ΣΥΓΧΥΣΗ

ΣΥΓΧΥΣΗ

Φοβερή σύγχυση επικρατεί στην οικουμένη. Είναι έργο συνωμοσίας ή η ειμαρμένη; Πλημμύρισε ο κόσμος...

Εθνοκάθαρση

Εθνοκάθαρση

Στο Αρτσάχ έχουμε μια  εισβολή και μια σύγχρονη εθνοκάθαρση ενός λαού, του αδελφού Αρμενικού...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This