EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σκέψεις και Συναισθήματα

Σκέψεις και Συναισθήματα

4 Mar, 2024

Καλώς όρισες Άνοιξη!

 Καλωσορίζοντας την Άνοιξη καλώς ορίζω και εσάς φίλοι-φίλες αναγνώστες της Greek News and Radio FL.

 Ευχαριστώ την εκδότρια Ioanna Lazarou για την ευκαιρία να επικοινωνήσω με Συν-Ελληνες μέσω της εφημερίδα της. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα εφόσον πολλά χρόνια επικοινωνούσα μαζί σας μέσω της εκπομπής μου στη Φωνή της Ελλάδας ΕΡΤ.

 Εύχομαι και ελπίζω η επικοινωνία μας ναι είναι εποικοδομητική, ειλικρινής και χρήσιμη.

 Επέλεξα ως πρώτη συνάντηση μας, από την φιλόξενη αυτή στήλη , να ασχοληθούμε με κάποια πράγματα που πιθανά μας απασχολούν, που δεν είναι «πράγματα» αλλά Σκέψεις. Σε όλων το μυαλό στριφογυρίζουν συνεχώς διάφορες σκέψεις. Σκέψεις για το «τι» για το «γιατί» σκέψεις για το «πως» σκέψεις πολλές συνεχώς.

Σκέψεις χαρούμενες και ελπιδοφόρες αλλά και σκέψεις δυσάρεστες που πονούν.

Σημασία έχει ο τρόπος που σκεπτόμαστε.

Σοφή η ρήση του στωικού φιλοσόφου μας του Επίκουρου, ο οποίος ασχολήθηκε με την θεραπεία της Ψυχής και είχε στόχο την αναζήτηση των αιτιών της ανθρώπινης δυστυχίας, είπε:

     « ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ   ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ»

 Αναρωτηθείτε, λοιπόν, τι σας ταλαιπωρεί στην καθημερινότητα σας, ποια σκέψη συχνά γυροφέρνει στο μυαλό σας  και σας βασανίζει. Σε όλους μας έχει συμβεί αυτό με όχι καλές συνέπειες στην υγεία μας ψυχική και σωματική.

 Εκείνο που μπορείτε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις που διεγείρονται αρνητικά συναισθήματα, (από core belifes,  ανεξέλεγκτες κυτταρικές μνήμες),είναι να μην βιαζόμαστε να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα πιθανά παρερμηνεύοντας λόγια ακόμη και πράξεις. Μια δεύτερη σκέψη περισσότερο αντικειμενική βοηθάει.

  Ας γίνω περισσότερο συγκεκριμένη, διότι το θέμα είναι μεγάλο και ανεξάντλητο.  Θα χρησιμοποιήσω την θεωρία του Aaron Beck ο οποίος ασχολήθηκε με την προσέγγιση CBTκαι  μιλά  για τρείς αρνητικές σκέψεις που ταλαιπωρούν πολλούς

ανθρώπους και είναι:

0ι αρνητικές αντιλήψεις για τον Εαυτό, τον Κόσμο και το Μέλλον τις οποίες κληρονομούμε από τους γονείς μας, το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον, το σχολείο, παρέες κ.α, και εμείς ανεξέταστα τις υιοθετούμε πιστεύοντας «ότι έτσι είναι», χωρίς να εξετάσουμε και να αναρωτηθούμε «είναι έτσι;» η απλώς καταγράφηκαν στη σκέψη μας παιδιόθεν από άλλων ατόμων λάθος ερμηνείες και λάθος αντιλήψεις;  Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην κακή ψυχική υγεία του πληθυσμού. Επομένως πλήττεται συνολικά η υγεία, οι διαπροσωπικές και κοινωνικές σχέσεις μας.

Ως γνωστόν στα πρώτα μας χρόνια, ως παιδιά μικρά , καταγράφονται στον εγκέφαλο μας αρνητικά σχήματα, λέξεις ακόμη και έννοιες οι οποίες χρειάζονται επανέλεγχο στην ενήλικη ζωή μας. Αυτές  οι αρνητικές μνήμες από τιμωρίες, προσβολές, φόβους και ανησυχίες επηρεάζουν τα συναισθήματα μας και συνεπώς την συμπεριφορά μας.

Σας θυμίζω ότι ο άνθρωπος είναι θεϊκά  πλασμένος ,είναι ένα θαύμα, το τελειότερο ον στην Φύση και αξίζει τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας. 

Η ψυχική και σωματική υγεία είναι απόρροια καλών πραγμάτων. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ για τον Αριστοτέλη. Η χαρά η καλοσύνη και η αγάπη οδηγούν σε επιθυμητά αποτελέσματα σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.

Καλή συνέχεια στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας.

 

 

 

photo shell_ghostcage / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This