Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
Κλιμακωτή επιδότηση

Κλιμακωτή επιδότηση και κίνητρα για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

20 Sep, 2022

Λίγο πριν πραγματοποιηθεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ για την συνεδρίαση του ΟΗΕ, αναφέρθηκε στο ενεργειακό, στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και στην κλιμακωτή επιδότηση που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Κλιμακωτή επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να δρομολογήσουν δράσεις εξοικονόμησης, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς σήμερα θα ανακοινωθεί το πλαίσιο της κυβερνητικής παρέμβασης για το χειμώνα.

“Όσο πιο πολύ εξοικονομείς ρεύμα σε σχέση με τον περσινό σου λογαριασμό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση”, εξήγησε ειδικότερα ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον Sfera 102.2 FM.

“Θα υπάρχει μία οριζόντια επιδότηση του φυσικού αερίου”, δήλωσε επίσης, σημειώνοντας ότι είναι ένα μεγάλο ζήτημα γιατί αφορά 700.000 καταναλωτές.

Η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί 10 φορές και αυτή είναι η πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε επίσης στο μηχανισμό υποστήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και εκτίμησε “για αυτό το τελευταίο διάστημα φαντάζομαι ότι θα ακούτε λιγότερα παράπονα για τους λογαριασμούς”. Παραδέχθηκε πάντως ότι: “Δώσαμε επιστροφές για το ηλεκτρικό ρεύμα για τους πολύ υψηλούς λογαριασμούς γιατί είχαμε κάνει λάθος στον αρχικό μας σχεδιασμό πέρσι και είχαμε βάλει ένα όριο σχετικά χαμηλό.”

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι θα υπάρχει παρέμβαση και στο πετρέλαιο θέρμανσης και συγκεκριμένα οριζόντια παρέμβαση στην αντλία.

“Θα πάρουμε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και θα επιστρέψουμε σε μία οριζόντια επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης”, είπε ο πρωθυπουργός.

Προανήγγειλε και πρόσθετη επιδότηση όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης.

“Συνθέτουν μία συνεκτική πολιτική όλα αυτά και όποιος έρχεται και σας λέει ότι μπορούμε να πληρώνουμε τους ίδιους λογαριασμούς που πληρώναμε πριν από δύο χρόνια σας λέει ψέματα”, υποστήριξε πάντως ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την άποψη ότι πραγματική μείωση των τιμών θα επέλθει όταν συντελεστεί η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. “Δεν μπορεί να μας πάρει κανείς τον ήλιο για αυτό και είμαστε λιγότερο εκτεθειμένοι εκβιασμούς”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

πηγή https://news247.gr 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This