EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
«Κοίτα την δουλειά σου…»

«Κοίτα την δουλειά σου…»

23 Apr, 2024

«Κοίτα την δουλειά σου…»

Είναι τραγικό να ανοίγεις την τηλεόραση σε αυτή την χώρα.

Είναι, πραγματικά, σαν να ζεις σε ταινία τρόμου και να βρίσκεσαι αμυνόμενος και κρυμμένος μέσα στην ντουλάπα…

Θάνατοι, αυτοκτονίες, φτώχεια, ασυδοσία, ακρίβεια, καταστροφές, σκάνδαλα…

Μέσα σε όλα οι γνωστές πολιτικές ατάκες:  «θα φτιάξουμε μια χώρα πρότυπο», «θα κάνουμε έργα», «θα αποδώσουμε δικαιοσύνη», «θα έχουμε ισχυρή οικονομία», «θα θα θα..». Πόσα χρόνια ακόμη αυτό το «θα»; Και κάθε μέρα λιγοστεύουν τα χρήματα στις τσέπες των πολιτών!

Το ΚΕΠΕ δημοσίευσε την μελέτη για το 2023 πιο απογοητευτική από ποτέ…

Η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα παρουσιάσει επιδείνωση…το 11,2% των παιδιών στην Αττική βρίσκεται κάτω από το όριο της οικονομικής φτώχειας και οι δήμοι που έχουν επιβαρυνθεί πιο πολύ είναι της Αίγινας (σοκαρίστηκα πραγματικά καθότι από εκεί κατάγομαι), Λαυρεωτικής, Καλλιθέας, Δραπετσώνας, Ίλιον, Αχαρνών, Σπάτων, Αγίων Αναργύρων, Κρωπίας, Αιγάλεω, κ.α

Είναι προφανές πως η επιδοματική πολιτική είναι ένα μέτρο που δεν μπορεί να οφελήσει σε σχέση με την ακρίβεια.

Τι να το κάνεις να παίρνεις 70€ το μήνα όταν για τα βασικά χρειάζεσαι 150€ και 200€; Τα παιδιά έχουν ανάγκη από σωστό και ποιοτικό φαγητό. Δεν μπορεί ένα παιδί να ζει μόνο με όσπρια (αν υπάρχουν κι αυτά) ή μακαρόνια.

Και αναδημοσιεύω μέρος του πορίσματος αυτής της μελέτης…

«Το απογοητευτικό αυτό εύρημα, προσθέτει στην ανάλυσή του, καταδεικνύει ότι τα επιδόματα δεν έχουν ουσιαστικές επιδράσεις στη συνιστώσα της διατροφής και άρα περισσότερα μέτρα είναι απαραίτητα. Ειδικότερα, προτείνεται τα σχολικά γεύματα να επεκταθούν σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, σε όλες τις τάξεις, για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εισοδηματικών ή άλλων κριτηρίων και κανένα απολύτως παιδί να μη μένει εκτός αυτής της σημαντικής υποστήριξης»

Νοιώθω μεγάλη απογοήτευση που όταν κάνω το λάθος να ανοίξω την τηλεόραση το μόνο που βλέπω είναι πολύχρωμες γραβάτες, πολιτικές φάτσες που μιλούν ακατάσχετα και ανούσια όταν το παιδί του διπλανού μου πεινά…

Και για να επανέλθω στον τίτλο του άρθρου θα γράψω μόνο τούτο : «μην ασχολήσε με την κοινωνία και κοίτα την δουλειά σου» μου είπε μια φίλη.

Η απάντηση μου είναι : την δουλειά μου κοιτάζω ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε μα μου είναι αδύνατον να μην βρω τρόπο να βοηθήσω ένα παιδί….

 

 

 

photo ArmyAmber / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This