ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Κρίση για την αγορά

Κρίση για την αγορά γάλακτος

3 Sep, 2022

Σήμα κινδύνου για την διαθεσιμότητα σε γάλα και για επικείμενη κρίση για την αγορά γάλακτος, κρούουν οι κτηνοτρόφοι. Ο κύριος λόγος είναι η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, που αγγίζει το 100%.

Οι κτηνοτρόφοι στέλνουν μήνυμα προειδοποίησης, καθώς αν το κόστος συνεχίζει να αυξάνεται χωρίς να λαμβάνονται παράλληλα και τα απαραίτητα μέτρα, τότε για τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρξει έλλειψη πρόβειου γάλακτος, κάτι το οποίο θα επηρεάσει με την σειρά του και την φέτα, εθνικό προϊόν της Ελλάδας.

Το γάλα για τους καταναλωτές φτάνει να είναι λιγότερο και ακριβότερο, ενώ μειώνεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων (φέτα, γιαούρτι) στα διεθνή ράφια. Αυτό είναι μεγάλη ζημία για την ελληνική οικονομία και προβολή των αναγνωρισμένων προϊόντων της χώρας.

Το αποτέλεσμα είναι είτε οι κτηνοτρόφοι -μη αντέχοντας την αυξανόμενη άνοδο των τιμών των ζωοτροφών- να οδηγούν τα ζώα τους σε σφαγή, είτε να μειώνονται οι εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων στην διεθνή αγορά. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι οι τεχνητές ελλείψεις που δημιουργούνται στην αγορά, όπως καταγγέλει και το Ι.Ε.Γ., τόσο σε προϊόντα γάλακτος, όσο και σε ζωοτροφές, με αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών ακόμη περισσότερο.

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This