EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Κύκλωμα trafficking με ψεύτικες υποσχέσεις σε Ουκρανές και Ρωσίδες

Κύκλωμα trafficking με ψεύτικες υποσχέσεις σε Ουκρανές και Ρωσίδες

6 May, 2022

Σε μπαρ της Βορείου Ελλάδος λειτουργούσε ένα τετραμελές κύκλωμα sex trafficking που διακινούσε στο σημείο νεαρές αλλοδαπές γυναίκες από την Ρωσία και την Ουκρανία.

Αρχικά τις έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα με σκοπό να εργαστούν ως σερβιτόρες και στη συνέχεια τις κρατούσαν κλειδωμένες σε διαμερίσματα υποχρεώνοντας τες να εκδίδονται δυο-τρεις φορές την ημέρα έναντι 60 με 70 ευρώ.
Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. όπου και συνέλαβαν μια Ουκρανέζα 25 ετών σε μπαρ της Θράκης. Την γυναίκα αυτή, αφού την έφερε το κύκλωμα στην Ελλάδα, την ανάγκαζαν τα τελευταία δυο χρόνια να εκδίδεται καθημερινά 2 με 3 φορές τη μέρα έναντι του ποσού των 60 – 70 ευρώ. Τα μέλη του κυκλώματος trafficking καταδικάστηκαν εφόσον έχασαν και έχασαν τη δίκη στον Άρειο Πάγο.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Άρειου Πάγου, τα μέλη του κυκλώματος παρίσταναν σε νεαρές Ρωσίδες και Ουκρανές «εν γνώσει τους ψευδώς, ότι είχαν τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσουν στην Ελλάδα νόμιμη εργασία σερβιτόρας, με ικανοποιητικές αποδοχές, και κατ’ αυτόν τον τρόπο, με απάτη αποσπούσαν τη συναίνεση τους να μεταφερθούν στην Ελλάδα».
Όπως συνεχίζουν οι δικαστές «όταν έφθαναν στην Ελλάδα και εισήρχοντο στη σφαίρα επιρροής του κυκλώματος, αρχικά, τις κατακρατούσαν, θέτοντας αυτές υπό την απόλυτη κυριαρχία τους, και, στη συνέχεια, με απειλές βίας και με ψυχολογική βία, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση τους, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους, αντί αμοιβής την οποίοι καρπώνονταν εξ ολοκλήρου οι ίδιοι».
Η Ουκρανέζα που είχε αναγκαστεί να ενταχθεί στο κύκλωμα της διακίνησης αλλοδαπών γυναικών, υπέδειξε να ψάξουν μια φίλη της 25 ετών από το ίδιο χωριό η οποία ήταν άνεργη, χωρισμένη με παιδί, δεν μπορούσε να βρει δουλειά στην δική τους πατρίδα και είχε πολλά σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση, η Ουκρανέζα που ήταν ήδη εγκατεστημένη στην Ελλάδα έκρυψε από την συμπατριώτισσά της ότι «πραγματικός σκοπός τους ήταν η στρατολόγηση αυτής στην πορνεία. Απέκρυψε ότι η πραγματική εργασία της θα ήταν να εκδίδεται αντί αμοιβής για λογαριασμό του κυκλώματος».
Η 25χρόνη δέχθηκε την δελεαστική πρόταση και ήρθε στην Ελλάδα. Έτσι ένας εκ των 4 μελών πήγε στην Ουκρανία και είχε βγάλει ήδη βίζα με διάρκεια 17 ημέρες. Πήγαν με το τρένο στο Κίεβο και από εκεί με λεωφορείο έφτασαν στην Ιταλία και με πλοίο πέρασαν στην Ηγουμενίτσα. Τα έξοδα του ταξιδιού πληρώθηκαν από το κύκλωμα. Στην Ηγουμενίτσα ένα άλλο μέλος του trafficking περίμενε την 25χρονη και την οδήγησε σε μια μονοκατοικία με το αυτοκίνητο του. Στο σπίτι έμεινε 3 μέρες μαζί με άλλες αλλοδαπές, περιορισμένη, και τις επιτηρούσαν δυο άτομα για να μην φύγουν. Έπειτα τις μετέφεραν σε μπαρ της Θράκης με αυτοκίνητο στο οποίο ιδιοκτήτης ήταν ένας εκ των τεσσάρων. Την περιόρισαν αμέσως σε δωμάτιο πίσω από το μπαρ, ενώ της πήραν το κινητό και κλείδωσαν την πόρτα για να μην μπορεί να φύγει.
Από το δωμάτιο έβγαινε πάντα με συνοδεία για να εργαστεί ως σερβιτόρα ενώ παράλληλα την υποχρέωναν να κάνει συντροφιά στους πελάτες. Έπειτα, «της αποκάλυψαν την πραγματική εργασία για την οποία την έφεραν στην Ελλάδα και απαίτησαν, προκειμένου να τους εξοφλήσει, σε σύντομο χρόνο, τα έξοδα της μεταφοράς της, να έρχεται, έναντι αμοιβής, σε σαρκική συνάφεια με πελάτες του μπαρ που θα της υπεδείκνυαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν πειθαρχούσε θα κινδύνευε τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της στην Ουκρανία».
Οι σωματέμποροι καταδικάστηκαν το 2019 κατά πλειοψηφία (5-2), από το Μικτό Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, σε κάθειρξη από 6 έως 8 ετών για εμπορία ανθρώπων -σωματεμπορία από κοινού και κατ’ επάγγελμα. Μετά, άσκησαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο, αλλά απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι και αόριστοι όλοι οι ισχυρισμοί τους.

 

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This