ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα θα είναι αβίωτη λόγω της κλιματικής αλλαγής

Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα θα είναι αβίωτη λόγω της κλιματικής αλλαγής

31 Aug, 2021

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η Αθήνα σε μερικές δεκαετίες θα είναι αβίωτη.

 «Ήδη βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και κλιματικής απειλής και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν δεν θωρακίσουμε την πόλη μας, η Αθήνα σε μερικές δεκαετίες θα είναι αβίωτη». Για τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές σημείωσε πως «ήταν άλλο ένα καμπανάκι. Δεν έχουμε ούτε άλλοθι ούτε δικαιολογίες».

Ο δήμαρχος παραμένει αισιόδοξος ότι το επικαιροποιημένο σχέδιο του δήμου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα έχει «διαπαραταξιακή συναίνεση. Η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, η προστασία της πόλης, η πράσινη ασφάλεια, ξεπερνά τη θητεία ενός δημάρχου ή μιας Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι θέμα της Αριστεράς ή της Δεξιάς. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον καπιταλισμό ούτε με τον σοσιαλισμό. Αλλά με τη δυνατότητα των πόλεων να διεκδικήσουν το μέλλον τους».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This