EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Κ. Μαυρίδης: Η Κύπρος ως κέντρο διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ

28 Jun, 2024
Κύπρος

Flags of the Cyprus and the European Union. Cyprus Flag and EU Flag. World flag money concept.

Κύπρος

Τον ρόλο της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου για τη διαχείριση κρίσεων ανέδειξε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) σε ομιλία του σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία. Ομιλητές στο συνέδριο ήταν επίσης ξένοι εμπειρογνώμονες και συμμετείχαν αντιπρόσωποι αρμόδιων κρατικών αρχών και ιδιωτικών φορέων από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Ο κ. Μαυρίδης αφού αρχικά συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου για την πρωτοβουλία τους, αναφέρθηκε στις περίπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε θέματα ασφάλειας (π.χ. πολεμικές συγκρούσεις, απειλές και υβριδικές επιθέσεις από αυταρχικά καθεστώτα στην γειτονιά μας, όπως η εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών κ.ά.) καθώς και σε ζητήματα φυσικών καταστροφών από την υπερθέρμανση του πλανήτη, ιδιαίτερα της Μεσογείου με αύξηση των φονικών πυρκαγιών και πλημμυρών κ.ά. Όπως σημείωσε, η πολυπλοκότητα και ένταση των κρίσεων και των επιπτώσεων τους, δημιουργεί την ανάγκη συνεργασιών και συντονισμού σε επίπεδο ΕΕ και σε επίπεδο κρατών-μελών, με σκοπό την αποτελεσματικότητα, κυρίως προληπτικά και σε επίπεδο ετοιμότητας.
Μιλώντας υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου της Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο, ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι η περιοχή της Ανατ. Μεσογείου είναι στο επίκεντρο των κρίσεων χωρίς ανθεκτική προστασία. «Ως Πρόεδρος της Επιτροπής θέτω πάντα την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής στη βάση των κοινών συμφερόντων και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου, και η Κύπρος έχει την δυνατότητα να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση και γενικότερα στη σταθερότητα της περιοχής», τόνισε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής. Συνεχίζοντας, ανέδειξε τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου, ως το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ στην περιοχή, που λειτουργεί ως πυλώνας συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου για την διαχείριση κρίσεων και όπως υπέδειξε: «Ένα σημαντικό βήμα θα είναι η εγκατάσταση στην Κύπρο ενός οργανισμού της ΕΕ για τη διαχείριση κρίσεων, με πολλαπλά οφέλη για ολόκληρη την περιοχή».
Καταλήγοντας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι η διαχείριση κρίσεων μπορεί να αποτελεί μέρος μιας ευρωπαϊκής κοινής άμυνας και ασφάλειας και ότι η Κύπρος μπορεί να καταστεί κόμβος συντονισμού στο πλαίσιο μιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας της ΕΕ στην ευάλωτη περιοχή της Μεσογείου.
Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This