EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
μορφή εγκληματικότητας

Λέμε ΟΧΙ σε κάθε μορφή εγκληματικότητας

13 Nov, 2023

Σήμερα, εν έτει 2023, η εγκληματικότητα και η βία αυξάνονται ραγδαία. Η ατομική ελευθερία οπισθοδρομεί, καθώς το έγκλημα κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω της. Η ανθρωπότητα αναστατωμένη παρακολουθεί με αγωνία τα καθημερινά δρώμενα. Σοκαριστικά τα ποσοστά των φοβισμένων ανθρώπων.

   Τι είναι αυτό που οδηγεί στην έξαρση;

   Γιατί έχει θεοποιηθεί η βία;

   Για ποιους λόγους καλλιεργείται όλο και πιο πολύ και συστηματικά σήμερα;        

   Για ποιους λόγους ο άνθρωπος δυσκολεύεται να διεκδικήσει το δίκιο του;    

   Γιατί υποβιβάζει την προσωπικότητά του,  καταστρέφοντας κι άλλες ζωές;

   Τα αποτελέσματα είναι πάντως τραγικά. Οι ειδικοί στο αντικείμενο ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, εγκληματολόγοι, μας δίνουν μία αρχική δομή του προβλήματος. Εστιάζουν πρωτίστως στο θεσμό της οικογένειας. Χτισμένη σε υγιείς βάσεις, με αρχές και ηθικές αξίες,  οφείλει να περιχαρακώνει τα μέλη της, προστατεύοντάς τα απο λανθασμένα και βίαια πρότυπα. Τέτοια πρότυπα την κατακλύζουν καθημερινά. Ιδιαίτερα αυτά που προβάλλονται μέσα από την τεχνολογία και την ηλεκτρονική πλέον ψυχαγωγία. Επιδρούν αρνητικά στον ψυχισμό και την ανάπτυξη υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας των παιδιών.

   Φυσικά οι άνθρωποι μαθαίνουν στην παραβατικότητα, στο ρίσκο, στο εύκολο κέρδος, στην αναρχία, που τείνουν να γίνουν μέρος της ζωής τους. Η αύξηση των πληθυσμών στις φυλακές παγκοσμίως είναι ραγδαία. Η βία και η εγκληματικότητα σ’ αυτές τις δομές έχουν εδραιωθεί. Τα στατιστικά προκαλούν δέος, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε αυτά. Τα στοιχεία είναι απο μόνα τους συγκλονιστικά.

   Τα εγκλήματα δυστυχώς δεν στηρίζονται πάντα στο ατομικό επίπεδο, στο μένος ή στον θυμό σαν γενεσιουργό αιτία, αλλά έχουν τις ρίζες τους και στο οργανωμένο έγκλημα. Δολοφονίες, επιθέσεις, εμπρησμοί, βόμβες, πορνεία, ναρκωτικά. Μηχανισμοί δολοπλόκοι, με λειτουργία και χαρακτηριστικά Λερναίας Ύδρας. Τα ανταλλάγματα πολλά. Συνήθως αποτιμώνται σε χρήμα, μ΄ έναν μανδύα ισχυρής επιρροής κι εξουσίας.

   Η πάταξη της εγκληματικότητας, αφορά όλους μας. Το έγκλημα είτε σε ατομική είτε στην οργανωμένη μορφή του, δεν συνεισφέρει σ’ ένα υγιές κοινωνικό σύστημα, ούτε σ’ ένα καλύτερο αύριο. Δημιουργείται αποσταθεροποίηση των κοινωνικών δομών και ηθικά και πνευματικά “πισωγυρίσματα”.

   Ζούμε σε μια κοινωνία που η συνέπεια παίζει καθοριστικό ρόλο. Αγώνας της οικογένειας να αναπτυχθεί φυσιολογικά με αρμονία. Δυστυχώς ο άνθρωπος που δε μπορεί να πιστέψει στον εαυτό του, αλλάζει το σκηνικό της ζωής του. Θεωρεί ότι μπορεί να γίνει ήρωας μέσω του εγκλήματος.  Το έγκλημα είναι ο εχθρός, είναι ο άγραφος νόμος. Ρυθμιστής των παραβατικών συμπεριφορών.   

   Οι άνθρωποι που διαπράττουν εγκλήματα πάσης φύσεως χρειάζονται ειδική υποστήριξη, διότι οι παραβάσεις τους προξενούν κοινωνική περιφρόνηση και αποκλεισμό, κι αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη προδιάθεση βίας. Ο καταλυτικός παράγοντας για την ανάπτυξη ή μη της εγκληματικότητας είναι η παιδεία. Πνευματική καλλιέργεια, ευπρέπεια, ωριμότητα ή έλλειψή τους. Ψυχική δύναμη, αντίσταση στο κακό. Η ανθρωπότητα σαφέστατα διαλύεται και οπισθοδρομεί στον πρωτογονισμό. Έχει ανάγκη από προκοπή. Επιβάλλεται να δώσουμε το δικό μας αγώνα ως κοινωνία, ως πολιτεία, ως οικογένεια, ως άτομα. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τις δικές μας ηθικές αξίες. Ας καταλάβουμε ότι μόνο μέσα από την ευνομία μπορούμε να ζήσουμε ως ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

   Η αποστολή όλων μας πάνω στη γη είναι μια. Ο καθορισμός μας ως ευτυχισμένη οντότητα. Απαλλαγμένοι από τον φόβο, να διαπρέψουμε και να δημιουργήσουμε γενιές με αγωγή, με προσόντα, με ποιότητα. Γι’ αυτό…

Λέμε όχι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας!!!

 

 

 

photo tigerlily713 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This