Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
λαθρεμπόριο φεντανύλης

Οι συνοριοφύλακες συνέλαβαν πολλούς ανθρώπους που έκαναν λαθρεμπόριο φεντανύλης «μέσα στο σώμα τους»

16 Jun, 2022

Άνθρωποι έχουν πιαστεί σε διάφορα σημεία εισόδου στα σύνορα στο Ελ Πάσο του Τέξας, την περασμένη εβδομάδα, προσπαθώντας να κάνουν λαθρεμπόριο φαιντανύλη στις Ηνωμένες Πολιτείες «μέσα στο σώμα τους», λένε οι αρχές.

Οι αξιωματικοί των Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) λένε ότι τις τρεις ημέρες έως τις 10 Ιουνίου εντόπισαν και σταμάτησαν «σημαντικά φορτία ναρκωτικών σε καθημερινή βάση», συμπεριλαμβανομένης της φαιντανύλης, της κοκαΐνης, της ηρωίνης και της μεθαμφεταμίνης.

Στις 6 Ιουνίου, οι αξιωματικοί της CBP συνάντησαν για πρώτη φορά μια 34χρονη Αμερικανίδα στο συνοριακό πέρασμα Ysleta που είχε κρύψει 0,23 λίβρες φαιντανύλης «μέσα στην κοιλότητα του ορθού της».

«Οι λαθρέμποροι θα χρησιμοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες μεθόδους για να εισαγάγουν ναρκωτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Διευθυντής Επιτόπιων Επιχειρήσεων της CBP El Paso, Hector Mancha, σε μια  ανακοίνωση .

«Η CBP χρησιμοποιεί πολλαπλά επίπεδα επιβολής για να εντοπίσει και να σταματήσει αυτούς τους λαθρέμπορους. Μερικά από αυτά τα επίπεδα περιλαμβάνουν τεχνολογία, τεχνογνωσία αξιωματικών και ομάδες επιβολής σκύλων».

Η γυναίκα επέβαινε σε όχημα που οδηγούσε ένας 28χρονος Αμερικανός που ακινητοποιήθηκε. Αναγνωρίστηκε από ένα εκπαιδευμένο σκύλο που μύρισε τα ναρκωτικά που έκρυβε μέσα στο σώμα της. Αυτό προέκυψε μετά από μια αρχική επιθεώρηση του οχήματος αποκάλυψε μια τσάντα γεμάτη με μπλε χάπια μέσα σε ένα καλάθι ρούχων.

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, μια επιθεώρηση με σκύλους στις λωρίδες πεζών στη συνοριακή διάβαση Paso Del Norte στις 11 Ιουνίου διαπίστωσε ότι μια άλλη 34χρονη Αμερικανίδα είχε προσπαθήσει να περάσει λαθραία 0,14 λίβρες φαιντανύλης στη χώρα σε ένα μπαλόνι που είχε «εκτοπιστεί από την κολπική της κοιλότητα».

Λίγες μέρες αργότερα, στις 13 Ιουνίου, στην ίδια λωρίδα διάβασης πεζών, αξιωματικοί της CBP αναχαίτισσαν μια 47χρονη Αμερικανίδα η οποία αφαίρεσε οικειοθελώς μια δέσμη που περιείχε 0,07 λίβρες φαιντανύλης από την κολπική της κοιλότητα, αφού ανιχνεύτηκε .

«Κάθε φορτίο ναρκωτικών που σταματά αντιπροσωπεύει μια σημαντική οικονομική οπισθοδρόμηση για τις οργανώσεις λαθρεμπορίου που προσπαθούν να εισάγουν αυτά τα επικίνδυνα αντικείμενα στην κοινότητά μας», είπε η Μάντσα μετά τη σύλληψη της πρώτης γυναίκας με τα ναρκωτικά κρυμμένα μέσα στο σώμα της.

Το Fentanyl είναι ένα επικίνδυνο οπιοειδές που παρασκευάζεται στην Κίνα και μεταφέρεται λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των καρτέλ του Μεξικού. Μερικές φορές κόβεται σε άλλα φάρμακα και  εκτιμάται  ότι είναι έως και 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη, ένα άλλο οπιοειδές.

Φεντανύλη και κοκαΐνη βρέθηκαν επίσης κρυμμένα σε οχήματα κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών από αξιωματικούς της CBP.

Στις 7 Ιουνίου, ένας 18χρονος Αμερικανός συνελήφθη στη συνοριακή διέλευση του Paso Del Norte με 36,4 λίβρες κοκαΐνης σε πολλαπλές δέσμες κρυμμένες μέσα σε ένα όχημα. Περίπου μία ώρα αργότερα, οι αρχές λένε ότι μια 53χρονη Μεξικανή βρέθηκε με 21,12 λίβρες μεθαμφεταμίνη, 12,72 λίβρες φεντανύλη και 2,33 λίβρες ηρωίνη σε ένα όχημα.

Την επόμενη μέρα, στο συνοριακό πέρασμα Ysleta, η CBP έπιασε μια 28χρονη Αμερικανίδα με 14,41 λίβρες φαιντανύλης σε πολλαπλές δέσμες κρυμμένες σε όλο το όχημα που οδηγούσε.

Όλοι συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στις Έρευνες Εσωτερικής Ασφάλειας και σε άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες για δίωξη.

Η φαιντανύλη έχει συνδεθεί με τους περισσότερους θανάτους που σχετίζονται με υπερβολική δόση το 2021, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Οι θανατηφόρες υπερβολικές δόσεις  στην Αμερική έχουν εκτοξευθεί στα ύψη σε σχεδόν 108.000 το 2021, εν μέσω αυξημένης χρήσης φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης.

Photo: The Epoch Times

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This