EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Πρόσωπα Θεσσαλονίκης

Λεύκωμα: Πρόσωπα Θεσσαλονίκης

19 Oct, 2023

Στην  επιστροφή μου αεροπορικώς  από την Αθήνα για την Θεσσαλονίκη αναλογιζόμενη αυτά που είχα συναντήσει  στην Πρωτεύουσα σε σχέση με τον πολιτισμό και τα δρόμενα αποφάσισα να δημιουργήσω ένα Λεύκωμα που θα αφορούσε σημαντικά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης.

Αυτό θα ήταν ένας μικρός φόρος τιμής για τους ανθρώπους που την υπηρετούν και δίνουν αξία και βήμα σε ένα καλλίτερο αύριο της Θεσσαλονίκης. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο να  τους προσεγγίσω και να διαχειριστώ πολλές και ποικίλες αντιξοότητες. Μεγάλη σύμμαχος και υποστηρικτής εξ αρχής η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδικού Καρκίνου Υπεύθυνης όλης της Ελλάδος και Κύπρου κ. Λίτσα Πατρίκη της οποίας την συνεργασία είχα και επισήμως.

Συνεργάσθηκαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Προγραμματισμού κ. Αθηνά Αθανασιάδου Αηδονά με πολύτιμη και ουσιαστική συμμετοχή. Η Κοσμητεία των Ιατρικών Σχολών Υγείας του Α.Π.Θ. και ο Κοσμήτορας κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης με την Αιγίδα τους  τίμησαν όλους όσους αναφέρει το Λεύκωμα ΄΄ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ΄΄ Το Ίδρυμα Γεωργίου και Κλειώς Νάτση με την απόφαση της Προέδρου κ.Κλειώς Νάτση και του εκπροσώπου του Ιδρύματος κ. Γεωργίου Διαμαντόπουλου έδωσαν την Αιγίδα και με τίμησαν προσωπικά ως μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος  με την απόφασή τους .

Τις  φωτογραφίσεις του Λευκώματος είχα την τύχη και την χαρά να τις πραγματοποιήσει ο καλλιτέχνης φωτογράφος  Απόστολος Πούγγουρας. Όλα πραγματοποιήθηκαν με την εξαιρετική συνεργασία και σύμπνοια που είχα με τον καλλιτέχνη φωτογράφο ο οποίος έδωσε με την ματιά και την τεχνική του άριστο αποτέλεσμα. Η τελική εικόνα του Λευκώματος μας δικαίωσε όλους όσους συνεργασθήκαμε με την εικόνα μας και τα βιογραφικά μας στοιχεία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Τα φωτογραφησμένα πρόσωπα έγιναν έργα τέχνης σε καμβά  70χ50 cm και πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την παρουσίαση του Λευκώματος ,έκθεσή τους στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Αλλατίνη Ντασσώ  20-24 Σεπτεμβρίου 2023 .

Το Λεύκωμα ΄΄ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ΄΄ ταξιδεύει μέσα στην Ελλάδα και εκτός ώστε να αποτελεί για το μέλλον μία μικρή κάψουλα της ιστορίας των ανθρώπων που έζησαν και δημιούργησαν προυποθέσεις για την ανάγνωση του πολιτισμού και της  κοινωνικο-οικονομικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης της εποχής τους.

 

 

photo https://www.dimoprasion.gr/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This