ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Μέτρα στήριξης

Μέτρα στήριξης σε αγρότες και κτηνοτρόφους

12 Sep, 2022

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για αγρότες και κτηνοτρόφους, θα έχουν την μορφή επιδοτήσεων και θα φτάσουν το ύψος των 149 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και αφορά επιδοτήσεις σε 250.000 αγρότες, ώστε να αντιμετωπιστεί το δυσχερές πρόβλημα που έχει προκύψει με την αύξηση της τιμής των λιπασμάτων. Το συγκεκριμένο κονδύλι υπέρ των αγροτών ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ.

Το πλαίσιο αφορά επίσης 50.000 κτηνοτρόφους με επιδοτήσεις ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί πολύ οι τιμές των ζωοτροφών, κάτι το οποίο δυσχεραίνει αξιοσημείωτα αυτό τον παραγωγικό τομέα.

Τα μέτρα στήριξης αυτά, συμπεριλαμβάνονται στα 21 γενικότερα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Η επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης έχει αναρτήσει την σχετική αίτηση προς συμπλήρωση και αποστολή, από αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των επιδοτήσεων και στήριξης. 

https://www.gov.gr/ipiresies/georgia-kai-ktenotrophia/epidoteseis/eae

Στην ιστοσελίδα αυτή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις λεπτομέρειες, τους όρους και τους κανονισμούς του θεσμικού πλαισίου, ώστε να γνωρίζουν τα κριτήρια που απαιτούνται για αυτό το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες υποβάλουν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, προς τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), είτε απ’ ευθείας, είτε μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ). 

Στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσουν:

  • τα αλφαριθμητικά στοιχεία (σταθερά στοιχεία γεωργού, ζωικό κεφάλαιο, αιτήματα για ένταξη / πληρωμή σε καθεστώτα / παράλληλες δράσεις, αιτήματα ενισχύσεων, ψηφιοποιημένα δικαιολογητικά κ.ά.)
  • τα γεωχωρικά στοιχεία (σχεδιασμός αγροτεμαχίων στο σύστημα αναπαράστασης αγροτεμαχίων)
  • τη δήλωση καλλιέργειας / εκτροφής του ΕΛΓΑ
  • στοιχεία αρδεύσεων, γεωργικών μηχανημάτων κ.λπ.

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This