EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μακό και ελβιέλες

Μακό και ελβιέλες

15 Jan, 2024

Ένα σπουργιτάκι τόσο δα, ταξίδια τόσα με ανοιγμένα τα φτερά,
πάντα μια γη από ψηλά… χιλιάδες προσγειώσεις, όχι πάντα μαλακά….. Δυο χορδές, σε ένα τόσο δα λακκάκι στο λαιμό, νότες δώρο, σε όσους το κελάηδισμα ακούν.. Μελωδικές γραμμές, φωνητικές αποχρώσεις. Ουράνιο τόξο αρμονικό…
Μελωδίες προς τέρψιν ψυχής, ηδονή εντός και εκτός μας.
Δώρο ο παρασυρμός του πλήθους και του εαυτού, με αλλεπάλληλους κυματιστούς ρυθμούς, σαν μια χορογραφία ζωής..
Στις μύτες των ποδιών μου χόρεψα, στροβιλίστηκα, αφέθηκα στα χαρισμένα χάδια του ανέμου, σαν καλάμι να με γέρνει , ποτέ όμως δεν με έσπασε..
Κουβαλώ αυτή τη στάμπα από ιδρώτα, μιας ζωής χαμηλών πτήσεων, αποτυπωμένη στο μακουδάκι που δεν πέταξα ποτέ
και τις φθαρμένες ελβιέλες από τις διαδρομές, κρατημένες για τη μνήμη μιας αρχής κι ας έφτασα στα μέσα της και ίσως στο πιο μετά της…
Είμαι άραγε σε μια ακόμα νέα αρχή?….
Μακό και ελβιέλες στα μέτρα μου, όποια κι αν είναι αυτά
κι ας τα αλλάζω μερικές φορές για να χωρέσω στων άλλων τα σταθμά..
Τρέχω με φώτα πορείας μια ζωή…
Μόνον κάποιες στάσεις στα ήσυχα νερά, της όποιας λίμνης για να ξαποστάσω… Ένα αναπάντεχο απαλό αεράκι κάποτε, την λίμνη που ξαποσταίνω, την κάνει ρυτιδιασμένο καθρέφτη, για να θολώσει το είδωλο μου, σαν ένα χάδι σε ο,τι έφερε το χθες και ο,τι τ΄ αύριο θα φέρει..!
Βάλε δυνατά τη μουσική, να μην ακούω την όποια πόλη κουβαλώ εντός μου! “Δεν θέλω ρεαλισμό, θέλω μαγεία” λέει η Μπλάνς Ντιμπουά.

 

 

 
Από την συλλογή της Κατερίνας Μαντέλη
«Αμοντάριστες σκέψεις, ατάκτως ερριμμένες»

photo andreas160578 / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This