EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μεγάλη στρατηγική συνεργασία

Μεγάλη στρατηγική συνεργασία ΣΕΟ – ΕΕΔΑΔ

25 Jul, 2022

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) ενώνει τις δυνάμεις του με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΕΔΑΔ).

Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας το οποίο παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του για τον σκοπό αυτό.

Η συνεργασία αυτή έχει στόχο την ενίσχυση και την προώθηση του αθλητισμού, του Ολυμπισμού και του πολιτισμού, τομείς που αποτελούν κοινό πεδίο δράσης και των δύο φορέων. Εκτιμήθηκε από κοινού ότι η ανάπτυξη και η εφαρμογή των δράσεων τους συνεργατικά είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Εκτιμήθηκε επίσης το ότι οι συνεργατικές δράσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες αυτή την εποχή κατά την οποία οι συνθήκες επιβάλλουν την διάσωση των πολιτισμικών και ηθικών αξιών μας.

Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΟ και ΕΕΔΑΔ υπέγραψαν η Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κα. Σάγια Τσαουσίδου η οποία είναι επίσης και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Ολυμπιονίκης πάλης κα. Βούλα Ζυγούρη

Με την υπογραφή του εν λόγω συμφώνου οι φορείς, συναποδέχτηκαν, συνομολόγησαν και συμφώνησαν ότι μεταξύ άλλων συνεργάζονται με σκοπό:

– την διάδοση των Ολυμπιακών αθλημάτων

– την υλοποίηση κοινών αθλητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων καθώς και δράσεων προαγωγής της υγείας

– την διατήρηση και ανάδειξη της αθλητικής και Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας μας.

– την ενημέρωση και δραστηριοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

– την ανάπτυξη κοινωφελούς δραστηριότητας, ιδίως δε στη βοήθεια και υποστήριξη ατόμων και ομάδων που υφίστανται ή απειλούνται από τον κοινωνικό αποκλεισμό και στην εν γένει ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους τομείς της κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), Βούλα Ζυγούρη σημείωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την δημιουργία αυτής της συνεργασίας που συνεπάγεται την αμοιβαία δέσμευση για την προώθηση του έργου των φορέων μας. Μέσα από αυτήν στοχεύουμε να προωθήσουμε μαζί αξίες και ιδανικά του αθλητισμού, του Ολυμπισμού, του εθελοντισμού και του πολιτισμού ειδικά στους νέους με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής και τη δημιουργία μίας κοινωνίας ίσων ευκαιριών χωρίς διακρίσεις.

Είναι τιμή μας να συμπράττουμε με μια ιστορική ένωση όπως η ΕΕΔΑΔ η οποία σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας έπαιξε και παίζει ζωτικό ρόλο στον εκδημοκρατισμό του Τύπου και στην εμβάθυνση της ελευθερίας του σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ενός φορέα που συνεργάζεται στενά τόσο με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όσο και με το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Η Διεθνής Πρόεδρος της AEJ Σάγια Τσαουσίδου χαρακτήρισε χρήσιμη αυτή τη συνεργασία και τόνισε ότι «Συνέργειες όπως αυτή μόνο καλό θα κάνουν στη χώρα μας. Μέσα από τις δράσεις που θα αναπτυχθούν και θα υλοποιηθούν από κοινού θα προάγουμε το Ευ αγωνίζεσθε και θα επιβραβεύσουμε την προσπάθεια για να φτάσουμε στο τέρμα. Το ταξίδι είναι αυτό που μετράει και όχι το αποτέλεσμα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά ιδιαίτερα να βρουν το δρόμο τους αλλά και τον εαυτό τους μέσα από τον αθλητισμό. Και να πιέσουμε την Πολιτεία να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι νέοι είναι το αύριο!»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΣΕΟ η Ολυμπιονίκης της πάλης κα. Μαρία – Λουίζα Βρυώνη, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια άρσης βαρών και Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας άρσης βαρών κα. Άννα Στρούμπου και ο κ. Βαγγέλης Φωτεινάκης εκ μέρους των εθελοντών του ΣΕΟ.

Εκ μέρους της AEJ το παρών έδωσαν ο κ. Παναγιώτης Σφαέλος Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ελληνικού τμήματος και ο κ. Δημήτρης Μπιζιώτας μέλος της ένωσης.

Παρούσα στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ήταν και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου κα Μαρία Παπαϊωάννου

Την εκδήλωση απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων (ΠΕΦΦΕΕ) και βραβευμένος φωτορεπόρτερ κ. Βασίλης Κουτρουμάνος.

Την τελετή ακολούθησε μικρή δεξίωση και ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου.

 

BAS 5349 BAS 5269 1

 

BAS 5252

 

 

Αποκλειστικές φωτογραφίες: Βασίλης Κουτρουμάνος

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

ΣΥΓΧΥΣΗ

ΣΥΓΧΥΣΗ

Φοβερή σύγχυση επικρατεί στην οικουμένη. Είναι έργο συνωμοσίας ή η ειμαρμένη; Πλημμύρισε ο κόσμος...

Εθνοκάθαρση

Εθνοκάθαρση

Στο Αρτσάχ έχουμε μια  εισβολή και μια σύγχρονη εθνοκάθαρση ενός λαού, του αδελφού Αρμενικού...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This