Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
Amazon

Μετά το twitter και το facebook, τώρα και η Amazon φαίνεται να σχεδιάζει 10.000 απολύσεις

14 Nov, 2022

H Amazon φαίνεται να σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού της, έως και 10.000 εργαζομένων, ήδη μέσα σε αυτή την εβδομάδα, όπως πληροφόρησαν οι New York Times.

Οι απολύσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στο κομμάτι των συσκευών της Amazon, μεταξύ των οποίων και ο φωνητικός βοηθός Alexa, στο τμήμα λιανικής αλλά και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Όσο για τον αριθμό των 10.000, αν αυτό συμβεί σημαίνει ότι θα απολυθεί το 3% εταιρικών υπαλλήλων του κολοσσού, λιγότερο από 1% του παγκόσμιου δυναμικού της, μια και αυτό ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ωρομίσθιων εργαζομένων.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αυτό αποφασίστηκε να συμβεί στην προ χριστουγέννων περίοδο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η κρίση πραγματικά έχει χτυπήσει τις πόρτες των εταιρειών, αφού η κίνηση των γιορτινών αγορών δεν επηρέασε την απόφαση. Μάλιστα, τους πρώτους μήνες του 2022, η Amazon είχε υπερδιπλασιάσει το ανώτατο όριο αποζημίωσης για τους εργαζόμενους στον τομέα τεχνολογίας, για να γίνει περισσότερη ανταγωνιστική.

 Η μεγάλη κερδοφόρα εποχή του κολοσσού ακολουθήθηκε από τον χαμηλότερο δείκτη των τελευταίων είκοσι χρόνων, μαζί με το υψηλό κόστος της υπερ-επένδυσης. Λόγω της κρίσης, φαίνεται όμως ότι και οι καταναλωτές μείωσαν τις αγορές τους, κάτι το οποίο επίσης μέτρησε προς αυτή την κατεύθυνση.

Στελέχη της εταιρείας ανώνυμα, διαβεβαίωσαν ότι η μείωση των εξόδων της εταιρείας, έχει ληφθεί ως απόφαση και στο παρελθόν. Και είναι κάτι που μπορεί επίσης να συμβεί και στο μέλλον.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές, ενώ η μετοχή της Amazon είχε αρχίσει ήδη να κάνει βουτιά προς τα κάτω. Ένα από τα πρώτα μέτρα αντίδρασης ήταν το πάγωμα υπηρεσιών και προσλήψεων, όπως η Amazon Care.

 

 

photo https://economictimes.indiatimes.com 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This