EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού των Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας με θέμα «Προστασία των Ατόμων με Αναπηρία από Διακρίσεις και Ρατσισμό»

14 Dec, 2022
Προστασία των Ατόμων με Αναπηρία

Προστασία των Ατόμων με Αναπηρία

Προστασία των Ατόμων με Αναπηρία

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, η διαδικτυακή εκπαίδευση του προσωπικού των Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, με τη συμμετοχή συνολικά εβδομήντα τεσσάρων (74) αστυνομικών που υπηρετούν στα Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ανά την επικράτεια.

Η εκπαίδευση είχε ως σκοπό να παρέξει στους συμμετέχοντες επιπλέον κατάρτιση σε θέματα που αφορούν στην προστασία των Ατόμων με Αναπηρία από διακρίσεις και ρατσισμό, ώστε να καταστούν ικανοί να καλύψουν με επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας δύο (2) ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά ψυχίατροι, ψυχολόγοι, άτομα με αναπηρία και καταρτισμένος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Αντικείμενο της εκπαίδευσης αποτέλεσαν τα παρακάτω θέματα εισηγήσεων:

 

· Αναπηρία και έγκλημα: Θεσμικές, νομικές και θυματολογικές προσεγγίσεις.

· Ρατσιστικό έγκλημα.

· Αποδομώντας τον μισαναπηρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη. H ιστορία της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μέχρι την υπογραφή της σύμβασης του ΟΗΕ.

· Αυτιστικά άτομα: Η επαφή τους με την Αστυνομία.

· Άτομα με κινητικές βλάβες: Θεσμικές διακρίσεις, εμπόδια και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

· Τυφλά άτομα: Τρόπος αντίληψης και αυτόνομης κίνησης.

· Διαχείριση περιστατικών ρατσιστικής βίας σε άτομα με αναπηρία – διερεύνηση ρατσιστικού κινήτρου.

· Κωφά και βαρήκοα άτομα: Βασικά Χαρακτηριστικά και τεχνικές προσέγγισης / επικοινωνίας.

· Προστασία θυμάτων.

· Ψυχική υγεία και δικαιώματα: Στίγμα, διακρίσεις και αποκλεισμοί.

· Ενδοοικογενειακή βία και άτομα με αναπηρία.

 

 

 

photo  https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This