EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μίλτον Ορκόπουλος

Με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων βαρύνεται ο Μίλτον Ορκόπουλος

2 Mar, 2023

Ο 65χρονος πρώην υπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας για θέματα Αβορίγινων, βρίσκεται αντιμέτωπος με 28 κατηγορίες στο NSW District Court, για σεξουαλική επίθεση σε τέσσερα ανήλικα αγόρια μεταξύ 1993-2003. Τα παιδιά ηλικίας 10 και 14 ετών, βρίσκονταν στο Lake Macquarie και στο Mid-North Coast.
Μάλιστα, οι κατηγορίες αναφέρουν ότι ο Μίλτον Ορκόπουλος, παρείχε στα αγόρια ναρκωτικά και χρήματα πριν προχωρήσει στις πράξεις του.
Ο ίδιος ο Μίλτον Ορκόπουλος δηλώνει αθώος, αρνούμενος τις κατηγορίες οι οποίες συγκεκριμένα αναφέρουν διακεκριμένη άσεμνη επίθεση, τέλεση ασελγούς πράξης, προμήθεια απαγορευμένων ουσιών, σεξουαλική επαφή με ανήλικο, διαστρέβλωση στοιχείων παρακωλύοντας την Δικαιοσύνη.
Οι κατηγορίες αυτές αφορούν την χρονική περίοδο όπου ο Μίλτον Ορκόπουλος είχε εκλεγεί ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Lake Macquarie, ή όταν ήταν βουλευτής στο Swansea το 1999. Η απομάκρυνσή του από το Υπουργικό Συμβούλιο της ΝΝΟ και το Εργατικό Κόμμα έγινε τον Νοέμβριο του 2006.
Η Εισαγγελέας Cate Dodds στην αγόρευσή της δήλωσε «ότι ο κατηγορούμενος είχε σεξουαλικό ενδιαφέρον για αγόρια κάτω των 18 ετών. Υπάρχουν συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία ότι ο κατηγορούμενος είχε σεξουαλικό ενδιαφέρον για νεαρά αγόρια και ενήργησε με βάση αυτό το ενδιαφέρον, ξανά και ξανά».
Ο συνήγορος του Μίλτον Ορκόπουλου, Paul Johnson, δήλωσε ότι δεν έγινε καμμία σεξουαλική επίθεση και δεν προμηθεύτηκε στα παιδιά μαριχουάνα, καλώντας τους ενόρκους να πιστέψουν μόνο τα πραγματικά στοιχεία και όχι τον απόηχο των δυσάρεστων ειδήσεων που θα προκύψουν λόγω των κατηγοριών.
Τα τέσσερα θύματα δήλωσαν ότι απέφυγαν καταγγελία αρχικά πιστεύοντας ότι η θέση του Μίλτον Ορκόπουλου ως πολιτικού, δεν θα τους δικαίωνε.
Η διάρκεια της δίκης φαίνεται ότι θα είναι μηνιαία, ενώ η πρώτη ομάδα ενόρκων απαλλάχθηκαν και θα τοποθετηθούν νέοι, ώστε η επιτροπή ενόρκων να είναι ακέραια 15μελής, μετά την απαλλαγή των τριών πρώτων, μέσα στο πρώτο διήμερο της δίκης.

πηγή https://neoskosmos.com  / Φώτο: AAP /Bianca De Marchi

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This