EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Μια ιστορία επιχειρηματικής τρέλας

9 Jul, 2024
Μια ιστορία επιχειρηματικής τρέλας

Μια ιστορία επιχειρηματικής τρέλας

Μια ιστορία επιχειρηματικής τρέλας

Είμαι πλέον 100% πεπεισμένη πως πολλές από τις συμβουλές σύγχρονων επιχειρησιακών γκουρού, coaches κλπ. είναι επικίνδυνες. Μεταξύ αυτών και η ενεργητική ακρόαση.

«Δανεισμένη» από την ψυχολογία αποκτά νέα έννοια με την ευκολία των στείρων τεχνικών: «προσποιήσου ότι ακούς, σώπα, μη μιλάς, μη διακόπτεις, κούνα το κεφάλι σου, καθρέφτισε τις κινήσεις του συνομιλητή σου, ξεκίνα με τα τελευταία λόγια του» δημιουργώντας την εντύπωση ότι αυτό είναι αρκετό για να ακούς «ενεργητικά». Κι εκεί αρχίζει ο χαμός. Γιατί στην ψυχολογία αυτό συνοδεύεται από μια ολόκληρη προσέγγιση επεξεργασίας και εμβάθυνσης του μηνύματος αλλά στις ¨ρηχές¨ συμβουλές, όχι. Το να μη μιλάς όσο ο άλλος λέει την ιστορία του, δεν σημαίνει ότι τον ακούς και μάλιστα ενεργητικά. Γιατί μέσα σου μπορεί – κάτι που συνήθως γίνεται – απλά να επαναλαμβάνεις τη δική σου ιστορία και να ακούς τη δική σου φωνή που συνήθως «έχει δίκιο».

Σε ένα 2 ήμερο βιωματικό εκπαιδευτικό σε μια πολυεθνική «εθισμένη» σε εκπαιδεύσεις, αντιμετωπίσαμε με τον συνεργάτη μου μία κατάσταση που μας κατέδειξε τα παραπάνω με τον καλύτερο τρόπο. Η συγκεκριμένη πολυεθνική ήθελε κάτι διαφορετικό και καινοτόμο σε εκπαίδευση. Εγώ είχα ήδη ολοκληρώσει ένα κύκλο προσωπικής μου κατάρτισης στο θέμα εφαρμογής της ψυχολογίας στη βιωματική εκπαίδευση και κυρίως ήμουν και είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι το μέλλον της επαγγελματικής, επιχειρηματικής εκπαίδευσης.

Πίσω λοιπόν στον πελάτη, επρόκειτο για τη διοικητική ομάδα μιας πολυεθνικής που είχε πρόσφατα αναλάβει ένας νέος διευθυντής. Το θέμα ήταν να «δεθεί» η ομάδα αλλά και να βιώσει μια μεγάλη αλλαγή η οποία ήταν η ενσωμάτωση νέων μελών – ο νέος διευθυντής έφερνε μαζί του και 3 παλιούς συνεργάτες του – με τα παλιά μέλη της ομάδας πωλήσεων. Εδώ υπεισέρχεται η άλλη παρανόηση ότι ομαδικές δραστηριότητες είναι κυρίως «περιπέτεια» και μια σύντομη επεξεργασία για το ΠΩΣ θα εφαρμοστεί η εμπειρία στην πράξη. ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Μ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΠΧ ΕΝΑ ΝΕΟ PROJECT, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Έτσι ακριβώς με ισορροπία ανάμεσα σε βιωματικές ασκήσεις και μεταφορά σε πράξη, ήταν σχεδιασμένο το εν λόγω πρόγραμμα. Μία μέρα ήταν αφιερωμένη σε δραστηριότητες, παιχνίδια με σύντομη ανασκόπηση και μία ομάδα θα έκανε πρόβα – εφαρμόζοντας όσα είχε μάθει τη πρώτη μέρα – σε λανσάρισμα, νέου, risky προιόντος.

Η πρώτη μέρα πέρασε συνταρακτικά. Οι εκπαιδευόμενοί μας έγιναν «παιδιά» και σαν παιδιά έπαιζαν με απόλυτη σοβαρότητα όσα «παιχνίδια» προτείναμε. Αυτά κάλυπταν μεγάλη γκάμα, αποτελούσαν όπως είπαν κι οι ίδιοι «εμπειρίες ζωής». Συμπύκνωσαν σε λίγες ώρες, εμπειρίες που η εκμάθησή τους διαφορετικά θα έπαιρνε μήνες. Άκουγαν και εφάρμοζαν με απόλυτη προσοχή – τόσο τις οδηγίες μας όσο κι ο ένας τον άλλον. Το εκπαιδευτικό φαινόταν να έχει τις προδιαγραφές για απόλυτη επιτυχία.

Και ήρθε η δεύτερη μέρα. Είχαν στηθεί τραπέζια, υπολογιστές, προτζέκτορες τα πάντα για την παρουσίαση του νέου, καινοτόμου προϊόντος στην ελληνική αγορά. Ήταν η μέρα που θα τους ζητούσαμε να μεταφέρουν όσα έμαθαν την πρώτη μέρα, για τον εαυτό και την ομάδα τους στο χώρο δουλειάς. Το πρωί άρχισαν να μπαίνουν στην αίθουσα σκυθρωποί. Τους ζητήθηκε να αποφασίσουν την σειρά με την οποία παρουσίαζαν αλλά δεν μας άκουγαν και «σφύριζαν» κλέφτικα. Έφερναν θέματα, προβλήματα, προσκόμματα. Ο γενικός διευθυντής έπρεπε να είναι αμέτοχος και ήταν. Η όποια αντίσταση στην αλλαγή, δικαιολογημένα έβρισκε χώρο. Οι εκπαιδευτές είμασταν σε δεινή θέση. ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΝ; MAΣ ΑΚΟΥΓΑΝ. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ; ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ. Τότε, τι στο καλό είχε μεσολαβήσει από τη χθεσινή δημιουργική μέρα; Ο συνεργάτης μου με κοιτούσε και γω εκείνον.

Και τότε ξαφνικά μου ρχεται μια ιδέα. Και τη λέω φωναχτά.

Δε ξέρω τι συμβαίνει αλλά ξέρω τι ΔΕΝ συμβαίνει κι αυτό είναι η ροή της εκπαίδευσης όπως είχε σχεδιαστεί και υλοποιούνταν μέχρι χθές. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό αν μας μαθαίνει κάτι. Αλλά πρέπει να βρούμε ΤΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ και άμεσα. Δεν είμαστε εδώ για να λέμε ότι κάτι κάνουμε, είμαστε εδώ γιατί όλοι, από τη μεριά του ο καθένας, θέλουμε ένα αποτέλεσμα. Όμως χρειάζεται σεβασμός. Μπορεί να μην είστε και να μην είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο λανσάρισμα του προϊόντος και να χάσουμε μια ευκαιρία. Αλλά οφείλουμε όλοι να είμαστε ξεκάθαροι, ως προς αυτό. Παίρνω λοιπόν την πρωτοβουλία να διακόψω το εκπαιδευτικό μέχρι να το ξεκαθαρίσουμε.

Επιτέλους με άκουγαν.

Την πρώτη ώρα αξιοποιείστε την όπως θέλετε. Κάντε βόλτα, μαζέψτε τα πράγματα σας, πιείτε ένα καφέ. Μετά από μια ώρα θα συγκεντρωθούμε εδώ. Και θέλω ο καθένας να τοποθετηθεί αν θέλει να συνεχίσουμε ή να φύγουμε. Με επιχειρήματα. Σας δίνω το λόγο μου πως η πλειοψηφούσα επιλογή θα γίνει δεκτή.

Τόσο ο συνεργάτης μου όσο και ο γενικός διευθυντής είχαν μείνει άναυδοι αλλά καταλάβαιναν ότι ήταν κάτι μέσα στο τίποτα οπότε το δέχτηκαν και συνηγόρησαν σ αυτό. Ήξερα βέβαια ότι διακινδύνευα πολλά αλλά αλλιώς διακινδύνευα τη συνείδησή μου.

Και επέστρεψαν. Κι αποφάσισαν να μείνουν. Και δούλεψαν. Με έμπνευση και μεράκι. Γιατί; Γιατί διαισθητικά είχα καταλάβει κάτι που αργότερα το διδάχτηκα και το νοιωσα στο πετσί μου. Σε κρίσιμες αποφάσεις δώσε λίγο χρόνο και πολύ σεβασμό. Δεν τους άκουσα απλώς όπως είπαν. Τους κατανόησα. Κατανόησα αυτό που συνέβη. Είχαν γίνει «παιδιά» και μετά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να ενηλικιωθούν και πάλι και να φερθούν ως στελέχη. Υπήρχε φυσική άρνηση κι ήταν φυσικό.

Γι αυτό η καταναγκαστική ενεργητική ακρόαση δεν δουλεύει. Μόνη της. Γιατί χρειάζεται και κατανόηση και σεβασμό. Κι αυτά δεν είναι θέμα συμβουλών αλλά αξιών, διαίσθησης, νοοτροπίας, εκπαίδευσης. Κι όλα αυτά τα τελευταία θέλουν δέσμευση κι όχι σύντομες παρεμβάσεις.

 

 

 

 

photo Engin_Akyurt / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This