EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Archimedean Academy

Μια υπέροχη συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Archimedean Academy στο Miami

28 Dec, 2022

Μια υπέροχη συνάντηση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Archimedean Academy στο Miami, FL. Καλεσμένος της ακαδημίας ήταν ο Γενικός Πρόξενος του Ελληνικού Γενικού Προξενείου της Τάμπας, κ. Λουκάς Τσώκος. Η συνάντηση οργανώθηκε προκειμένου να συναντηθούν Έλληνες καθηγητές από διάφορα Πανεπιστήμια της South Florida, με την παρουσία του Γενικού Προξένου κ. Λ. Τσώκου, ώστε να γίνει μια πρώτη συνάντηση και να ενημερωθούν για το υπέροχο πρόγραμμα προσέλκυσης φοιτητών από τις ΗΠΑ στα, ομολογουμένως άξια Πανεπιστήμια της Ελλάδος, για σπουδές, τόσο προπτυχιακές, όσο και μεταπτυχιακές.

Ο Γενικός Πρόξενος κ. Τσώκος εξήγησε με σαφήνεια το πρόγραμμα Study in Greece, στο οποίο συμμετέχουν καταξιωμένα Ελληνικά Πανεπιστήμια, όπως το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πολυτεχνείο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και άλλα άξια Ελληνικά Πανεπιστήμια. Μάλιστα, το Study in Greece προτίθεται εντός του πρώτου εξαμήνου του ’23 να στείλει αντιπροσωπεία στην Πολιτεία της Φλόριδα και φυσικά και στην South Florida, η οποία, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Τάμπα, θα ενημερώσει γονείς, μαθητές και καθηγητές, λεπτομερώς, για το πρόγραμμα Study in Greece. Φυσικά, όλοι οι παρόντες καθηγητές, που φυσικά είναι και γονείς, έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρων.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι υπό την παρούσα ηγεσία του Ελληνικού Γενικού Προξενείου της Τάμπα για πρώτη φορά υπάρχει τόση μεγάλη κινητοποίηση για τους Έλληνες της South Florida. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο κ. Τσώκος επεσήμανε ότι στα πλάνα του Ελληνικού Γενικού Προξενείου της Τάμπα είναι η αποστολή, 2 φορές το χρόνο, αντιπροσωπείας του Προξενείου για την παραλαβή αιτήσεων για τα Ελληνικά Διαβατήρια. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί ο Ελληνικός πληθυσμός της South Florida, ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι να ταξιδεύσουν στην Τάμπα, να λάβουν το πολυπόθητο Ελληνικό Διαβατήριο.

Μια ακόμη σημαντική πληροφορία που λάβαμε από τον Γενικό Πρόξενο κ. Τσώκο είναι η δυνατότητα χρήσης του wwww.gov.gr για την ηλεκτρονική αίτηση εγγράφων όπως πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ληξιαρχικές πράξεις, εξουσιοδοτήσεις & υπεύθυνες δηλώσεις κ.α.. Θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού μια φορά στο Προξενείο για την ταυτοποίηση του αμερικανικού κινητού σας (αν δεν το έχετε ήδη ταυτοποιήσει) και μετά θα μπορείτε οι Έλληνες υπήκοοι να αιτείσθε ηλεκτρονικά τα έγγραφα.
Όλοι οι παραβρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν πολλές ερωτήσεις για τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινότητα της South Florida, αλλά όλοι έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το Ελληνικό Προξενείο αγκαλιάζει και τους Έλληνες της South Florida, παρέχοντας υπηρεσίες που διευκολύνουν την λήψη απαραίτητων εγγράφων.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι για τις αρχές του νέου έτους κανονίστηκε μια μεγάλη συνάντηση Ελλήνων καθηγητών της South Florida, ώστε να ενδυναμωθούν περισσότερο οι δεσμοί των Ελλήνων καθηγητών και να γίνει ακόμα ισχυρότερη η Ελληνική κοινότητα.

321972352 543259384393097 7689397330581926587 n

Τέλος, σημειώθηκε ότι υφίσταται πλέον η δυνατότητα συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στις ελληνικές εθνικές εκλογές μέσω αυτοπρόσωπης ψηφοφορίας στο Προξενείο του τόπου διαμονής τους εφόσον έχουν ζήσει στην Ελλάδα τουλάχιστον 2 έτη κατά τα τελευταία 35 έτη και έχουν ενεργό ΑΦΜ. Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταγραφούν στην ιστοσελίδα www.apodimoi.gov.gr .

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This