EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Μιχάλης Κοβανίδης

Ηθοποιός – Θεατρικός Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός

Μιχάλης Κοβανίδης

Μιχάλης Κοβανίδης γεννήθηκε στις Σέρρες. Ηθοποιός, Θεατρικός Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Γ. Θεοδοσιάδη. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης. Επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού με τη Δρ. Χ. Καρνέζη, σεμινάρια σε θέματα διδακτικής κ.α. Συμμετείχε στην ομάδα του J. P. Denison (βοηθό του Peter Brook)- Αθήνα 1994.
Εργάστηκε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο, σε ΔΗΠΕΘΕ και σε θιάσους, μεταξύ των οποίων των Δ. Κατρανίδη, Ν. Βασταρδή κ.α. Συνεργάστηκε με πλήθος σκηνοθετών, ηθοποιών, συνθετών (Α. Βουτσινάς, Σ. Ευαγγελάτος, Γ. Θεοδοσιάδης, Κ. Μπάκας, Γ. Σίσκος, Σ. Φασουλής, Α. Συνοδινού, Γ. Μιχαλακόπουλος, Γ. Κιμούλης, Σ. Ξαρχάκος, Σ. Κραουνάκης, Ν. Τσάτσου κ.α).
Έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, «Η τρέλα του Γεωργίου του Γ’» (Α. Μπένετ), «Εκκλησιάζουσες» (Αριστοφάνη), «Αντιγόνη» (Σοφοκλή), «Το διπλό παιχνίδι» (Ρ. Τομά), «Πολλά φιλιά Φολβίλ» (Ε. Λαμπίς) κ.α. Έλαβε μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες (σκην. Σ. Τσαρουχάς, Π. Καρκανεβάτος, Π. Γλυκοφρύδης).
Σκηνοθέτησε σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο.
Έγραψε σενάρια και σκηνοθέτησε ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Έχει γράψει θεατρικά έργα για ενηλίκους, εφήβους και παιδιά, μερικά από τα οποία έχουν ανέβει σε ΔΗΠΕΘΕ και διάφορες θεατρικές σκηνές, ενώ κάποια από τα έργα του έχουν βραβευτεί.
Μερικά από τα έργα του: «Όλγα» (εκδ. ‘’Μανδραγόρας’’ 2021, έπαινος «Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός» , 2017). ΔΗΠΕΘΕ Σερρών 2018-19, ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας 2024.
«Ο Φύλακας Των Αρχαίων Σπόρων». Έργο για παιδιά.
«Η Εύα δεν γουστάρει τον παράδεισο». Ψυχαναλυτική κωμωδία.
«Business με τον Άδη Π.» Μαύρη κωμωδία.
«Το μυστικό της μύγας» Κωμωδία.
«Σόδες κι ασπιρίνες» Σάτιρα (Γ΄ βραβείο «Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών», 2015).
«Ημερολόγιο» (έπαινος, UNESCO, 2018).
Ιδρυτής της εταιρείας “Nemi Art” θέατρο- κινηματογράφος.
Μέλος του Δ.Σ. «Σερραίων Πολιτεία» για τη δημιουργία της πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης».
Ως εκπαιδευτικός διδάσκει θεατρικό παιχνίδι, ορθοφωνία, υποκριτική τέχνη και δημιουργική γραφή σε δομές της ιδιωτικής και δημόσιας τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.
Καθηγητής Θεατρικής Γραφής – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,
πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Δημιουργικής Γραφής.
Καθηγητής υποκριτικής τέχνης σε Ανώτερη Δραματική Σχολή.
greek-news-and-Radio-FL-logo

Μάθετε Πρώτοι τα Νέα

Γραφτείτε στην εφημερίδα μας και μαθαίνετε τα νέα από πρώτο χέρι, Αξιόπιστα και με Διαφάνεια, χωρίς Φίμωτρο!

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This