EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
μοναξιά

Μοναξιά

11 Apr, 2022

Ξυπνάς μόνος μια όμορφη μέρα, τώρα που μπήκε και η άνοιξη δεν έχεις δικαιολογία, παίρνεις βιβλία, σημειώσεις, laptop και ό, τι άλλο χρειαστείς και επιλέγεις μια ήσυχη καφετέρια με απαλή μουσική για να δουλέψεις. Δίπλα ένα ζευγάρι, αγκαλιά μιλάει χαμηλόφωνα, απέναντι ο  ηλικιωμένος καλοντυμένος κύριος προσπαθεί να σερβίρει ευγενικά την επίσης ηλικιωμένη γυναίκα του, και μόλις μπαίνει ένα ζευγάρι ακόμη με το μωρό τους, προσπαθεί να βρει το κατάλληλο τραπέζι να υπάρχει χώρος για το καροτσάκι του.

     «Πόσο πιο μόνος αισθάνομαι  βλέποντάς τους δυό δυό!»

Ξέφυγε το μυαλό μου και τα μάτια μου από τις σημειώσεις και άρχισε να ταξιδεύει.

«Παντρεύομαι σε μια εβδομάδα,» όταν της το είπα της ήρθε ξαφνικό της μάνας μου.

 «Παιδί μου μικρός είσαι ακόμη τόσο γρήγορα σε μία εβδομάδα»; Της το άφησα τελευταία στιγμή να μην ακούσω γρίνια, αλλά το ίδιο ήταν, τι πριν ένα χρόνο τι πριν μια εβδομάδα.

«Η καρδιά μου, πεθαίνω» το πήρε τόσο βαριά ή κόλπο είναι; Το κατάλαβα σε τρείς μέρες, όταν  ήρθε το μοιραίο. Γάμος βέβαια δεν έγινε, υπήρχε πένθος αλλά στην διάρκεια αυτή ούτε ο δεσμός έμεινε, έφυγε στην Γαλλία για περαιτέρω σπουδές μου είπε,  έφυγε με άλλο αίσθημα, μου είπαν.

Τότε ήμουν τριάντα επτά  μα και τώρα που έφτασα τα πενήντα επτά οι ενοχές κάπου κάπου, τσιμπάνε την καρδιά μου. Έχασα και τις δύο μεγάλες αγάπες μου. Επιλογή μου η μοναξιά. Θλιβερή καθημερινότητα, μοναχικές αποφάσεις, μόνος σε κοινωνικές εκδηλώσεις να το παίζω άνετος, του δεν τρέχει τίποτα και το «πιο καλή η μοναξιά», να προσπαθώ να πείσω ποιόν εμένα; ή ποιούς; Εφήμερες περιπέτειες, ανούσιες συντροφιές, τίποτα δεν με γεμίζει, όλα τα βλέπω μάταια, θεατρική επίδειξη ναρκισσισμού.

«Ακόμη είμαι γοητευτικός μα όχι διαθέσιμος». Το κλάμα του μικρού με συνέφερε, πόσα έχασα, πόσα κενά χρόνια! Ούτε μια σειρά δεν έγραψα στις σημειώσεις μου, στην αυτοβιογραφία που σκέφτηκα να γράψω, θέλοντας να βεβαιώσω όλους αυτούς που καλύπτονται πως τα βρήκαν με την μοναχικότητά τους και ξεγελούν τους γύρω τους. Όλοι  λένε ψέματα. Γύρισα στην επόμενη σελίδα και πήρα το στυλό.

 Ας γράψω λοιπόν, «συνταξιούχος τραπεζικός,  ευκατάστατος, ετών  πενήντα επτά ζητεί κυρία αναλόγως προσόντων, για να καλύψει την μοναξιά του» 

 

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This