EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μοναξιά

Μοναξιά!

1 Mar, 2022

Μοναξιά!

Πόσες φορές δεν έχουν αναμετρηθεί οι σκέψεις μας, με το τι θέλουμε ή που θα θέλαμε να βρισκόμασταν!

Πόσες φορές δεν έχουμε αναλογισθεί το θάρρος και το θράσος ακόμα που θα επέβαλλε σε μας τους ίδιους, να δράσουμε και να αντιδράσουμε, παρά να δεχόμαστε υποτακτικά και επιβαλλόμενα τα σχέδια του άλλου.

Καιρός, χρόνια μας έχουν πάρει από κάτω, σκεπτόμενοι το ίσως, το εάν, χωρίς να στοχεύουμε στο πρέπει και στο θέλω μας.

Ώρες μοναξιάς,περνούν, προσπερνούν και διοχετεύουν τις εντάσεις και τις δυνάμεις μας όχι σε αδιέξοδα, παρά σε τοπία σκέψης και σύνεσης, αποφασιστικότητας και διενέργειας ανάλογων κινήσεων προς ενεργοποίηση των δικών μας κεραιών κι όχι ουτοπιών μας.

Βλέμματα πονεμένα, σκυθρωπά πρόσωπα και όλα αυτά, γιατί απομονώθηκε ο κόσμος ,σε ένα δικό του εικονικό, χωρίς να ναι σε θέση να αντιληφθεί και να κατανοήσει και τη δική του συμμετοχή, τα δικά του τρωτά σημεία.

Παντού βλέπουμε, συναντούμε άτομα, προσηλωμένα και αποσβολωμένα, στα κινητά τους ,δηλώνοντας την απομάκρυνσή τους ,την αποστασιοποίησή τους απ τα δρώμενα και γενικώς συμβάντα που τους περιτριγυρίζουν.

Κι όμως , θα μπορούσαμε όλοι μαζί να αποτελέσουμε την ενότητα, τη διαφυγή, μα κυρίως να επιτευχθεί το μελλοντικό όνειρο όλων μας.

Μια κοινωνία της θαλπωρής, της ένωσης, του ενδιαφέροντος, χωρίς να απομονωνόμαστε και να εγκλωβιζόμαστε στα κλουβιά των πολυκατοικιών μας, στα μεμονωμένα κομμάτια της σκέψης μας και του λογισμού μας!

Ας ρίξουμε εκείνο το τείχος της μονάδας και ας γίνουμε όλοι μια παρέα, μια συντροφιά, στο να καλυτερεύσουμε εμείς τον εαυτό μας και όλοι μαζί, μια ολότητα, μια ενότητα, ίσως και τον κόσμο που μας περιβάλλει!

Ας γίνει αυτή η ευχή αν όχι πραγματικότητα, μια θέληση έντονη κι υπαρκτή, για να πετύχουμε το στόχο και σκοπό μας πάνω στη γη, μέσα στην ανθρωπότητα!

 

Όλοι μαζί μπορούμε για την καλυτέρευση και την πιο επιτυχή επίτευξη του Ανθρώπινου είδους!

Γαλήνη, ειρήνη και ποτέ μοναξιά, αφού τη μοναχικότητά μας,είμαστε σε θέση να την επιλέξουμε ή όχι!

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This