EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Μπαλτζώης Ιωάννης: Θλίψη και οργή –  Εύχομαι να μην επιβεβαιωθώ

21 Jun, 2024
Μπαλτζώης Ιωάννης: Θλίψη και οργή - Εύχομαι να μην επιβεβαιωθώ

Μπαλτζώης Ιωάννης: Θλίψη και οργή - Εύχομαι να μην επιβεβαιωθώ

Μπαλτζώης Ιωάννης: Θλίψη και οργή - Εύχομαι να μην επιβεβαιωθώ

Για τις εξελίξεις στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας μίλησε ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. (Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών – www.elisme.gr) κ. Ιωάννης Μπαλτζώης.

 

Ο κ. Μπαλτζώης αρχικά αναφέρεται στις δηλώσεις της κυρίας Ζαχάροβα, που υποτιμούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα διαπράττει σοβαρό λάθος με την αδιαφορία της για τους Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία. Υποστηρίζει ότι η αποστολή όπλων στην Ουκρανία μπορεί να βλάψει τους ομοεθνείς και θεωρεί ότι αυτή η πολιτική είναι λανθασμένη.

Τονίζει την παρακμή της ελληνικής ψυχής και μεγαλοπρέπειας, αναφέροντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθεί μια μετριοπαθή πολιτική. Πιστεύει ότι οι σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία θα βελτιωθούν στο μέλλον και η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί στα συμφέροντά της.

Στη συνέχεια αναφέρει τη σύσκεψη που έγινε στην Ελβετία, όπου παρευρέθηκαν 91-92 κράτη, αλλά χωρίς τη συμμετοχή του ΟΗΕ, της Κίνας, της Ρωσίας και άλλων σημαντικών χωρών. Πολλές χώρες δεν υπέγραψαν το τελικό ανακοινωθέν. Εκφράζει απογοήτευση για τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη σύσκεψη, καθώς η Κύπρος αγνοήθηκε. Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι υποταγμένη στις μεγάλες δυνάμεις και δεν προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα.

Αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως η παραβίαση ελληνικών χωρικών υδάτων από πακιστανική φρεγάτα και η αμφισβήτηση των συνόρων στον Έβρο από την Τουρκία. Κατηγορεί την Ελλάδα για αδράνεια και έλλειψη αποφασιστικότητας στην προστασία της εθνικής κυριαρχίας.

Τέλος, ο κ. Μπαλτζώης αναφέρεται στις δηλώσεις της Ρωσίας μετά τη σύσκεψη, που προειδοποιεί για σκληρότερους όρους στον πόλεμο με την Ουκρανία και την πιθανότητα μεγάλης επίθεσης. Εκφράζει την ελπίδα
ότι δεν θα φτάσουμε σε σημείο χρήσης πυρηνικών όπλων, καθώς αυτό θα σημαίνει τον αφανισμό μας.

“Ιωάννης Μπαλτζώης”:    

——————————
https://www.youtube.com/watch?v=Y2ePhUF3itk&t=11s   
πηγη  βιντεο   Ενημέρωση και Σκέψη

 

photo https://www.aljazeera.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This