EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μπαμπά δεν θέλω να ξαναπάω σχολείο

Μπαμπά δεν θέλω να ξαναπάω σχολείο

4 Dec, 2023

“Καλημέρα αγαπούλα μου αυτές τις μέρες δεν σε βλέπουμε καλά με την μαμά ούτε έχεις όρεξη να φας, πού πήγε το μειλίχιο χαμόγελό σου που φώτιζε τον έναστρο ουρανό της οικογένειάς μας ομορφούλα μου;

Γιατί σκυθρωπιάζουν τα ματάκια σου και γογγύζουν από παράπονο; 

Σε εμάς ξέρεις οτι μπορείς να λες τα πάντα, ο καθένας μας αποτελείται από ένα κομμάτι που όταν τα ενώσεις όλα μαζί σχηματίζουν την καρδιά της οικογένειάς μας.

 Πες μου τώρα το πρόβλημα σου κόρη μου για να μην πονάει αυτή η καρδούλα την λύση για να βρούμε!”

Μπαμπά δεν θέλω να ξανά πάω σχολείο κάποια παιδιά με κοροϊδεύουν, η Ελένη με χλευάζει οτι φοράω συχνά τα ίδια φθηνά μπαλωμένα ρούχα και τα παπούτσια μου είναι φθαρμένα ενώ οι γονείς της την ντύνουν με ωραία, ακριβά ρούχα και έχει πολλά ζευγάρια παπούτσια όλα μάρκες…

Της είπα πως δεν περισσεύουν χρήματα για να φοράω και εγώ τα ίδια και σας συγκρίνει με τους δικούς της γονείς, αυτοί είναι οι λόγοι που δεν με κάνει παρέα. 

Η Χαρά την περασμένη εβδομάδα είχε γενέθλια μοίρασε προσκλήσεις σχεδόν σε όλα τα παιδιά της τάξης οι γονείς της κάθε χρόνο διοργανώνουν τα γενέθλιά της έξω απ’ το σπίτι σε παιδότοπους και σε χώρους γενεθλίων με πολλά φαγητά και παιχνίδια. 

Εμένα δεν με κάλεσε και στεναχωρήθηκα πολύ γιατί παλιά κάναμε πολύ παρέα τώρα με την Ελένη είναι φίλες και δεν μου δίνει σημασία. Είναι πολύ άσχημο να μοιράζεις προσκλήσεις στην τάξη και να μην παίρνουν όλα τα παιδιά, νιώθω παρείσακτη. .

Στο διάλειμμα φοβάμαι να βγω γιατί ο Κωστάκης όταν με βλέπει έρχεται και με σπρώχνει την άλλη φορά μου είχε πετάξει το φαγητό μου για να γελάσει με τους φίλους του, δεν ενοχλεί μόνο εμένα αλλά και άλλα παιδιά και φοβούνται να το πουν στη δασκάλα για να μην τους χτυπήσει στο διάλειμμα. Το ίδιο κάνει και ο Σπύρος χτυπάει και κοροϊδεύει τα πιο μικρά και αδύναμα παιδιά αλλά οι γονείς του δεν του λένε τίποτα παρόλο που τους έχει μιλήσει επανειλημμένα η δασκάλα.

 Ο Δημήτρης με προσφωνεί με άσχημα παρατσούκλια και γελάει εις βάρος μου μαζί με άλλα παιδιά του έχω πει ότι με ενοχλεί αυτό αλλά αυτός το συνεχίζει και με κάνει να κλαίω. 

Δεν θέλω να ξανά πάω μπαμπά σχολείο δεν νιώθω καλά πλέον εκεί!” “Αγάπη μου το σχολείο είναι μία μικρογραφία της ζωής, παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και εμείς οι μεγάλοι με μεγάλες Ελένες, Κωστάκηδες, Δημήτριους… 

Ναι! Μην σου φαίνεται περίεργο η ζωή κάποιες φορές στρώνει δυσκολίες στο διάβα μας, όταν ο ουρανός αγριέψει θα εμφανιστούν οι πρώτες σταγόνες της οργής του στον ορίζοντα δηλώνοντας την παρουσία της βροχής, εμείς τι θα κάνουμε θα κοιτάζουμε τον ουρανό όσο θα βρεχόμαστε μέχρι να αρρωστήσουμε ή θα ψάξουμε να βρούμε μία λύση όπως μία ομπρέλα ή ένα υπόστεγο να προφυλαχτούμε; Κάθε πρόβλημα δεν έχει μόνο μία λύση όπως τα μαθηματικά η ζωή έχει πολλές λύσεις σε κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε …κάθε φορά πρέπει να βρίσκουμε την κατάλληλη για την περίπτωσή μας. 

Η αξία του ανθρώπου και ο χαρακτήρας του δεν μετριέται με την ποιότητα της κλωστής που είναι ραμμένα τα ρούχα του, καλλιεργείται απ’ το σπίτι του και την προσωπικότητα του.

Την χτίζει με αγάπη για αυτό μη δίνεις σημασία σε ανούσια λόγια που σκοπό έχουν να φθείρουν την γαλήνη της ψυχής σου.

 Θα λες πάντα αυτό που σε ενοχλεί στους άλλους κάποιοι θα το καταλάβουν κάποιοι όχι, θα πρέπει να έχεις μία καλή επικοινωνία με τη δασκάλα σου και εμείς μαζί της για να βρίσκουμε όλοι μαζί τις καλύτερες λύσεις για τα προβλήματά σου και να θυμάσαι πάντα ότι ο μπαμπάς και η μαμά είναι κοντά σου.”

 “Ξέρεις κάτι μπαμπά; έχεις δίκιο, είμαι έτοιμη να πάω σχολείο γιατί πλέον καταλαβαίνω πως έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν και θέλουν να βλέπουν το χαμόγελο μου, είμαι πολύ τυχερή που έχω εσάς για γονείς!”

 

 

 

photo klimkin / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This