EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
χρήση ενέσιμων ναρκωτικών

Μόνιμη πλέον η ιατρικώς εποπτευόμενη χρήση ενέσιμων ναρκωτικών στο North Richmond

10 Mar, 2023

Όχι μόνον επιτυχής η πρώτη δομή CBD ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ενέσιμων ναρκωτικών, αλλά θα ακολουθήσει και δεύτερη στην Μελβούρνη. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους, η δομή MSIR (Medically Supervised Injecting Room), έχει δεχτεί 350.000 επισκέψεις από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2022, και έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους, οπότε μονιμοποιείται παρά τις αντιδράσεις. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, πέραν της δοκιμαστικής φάσης λειτουργίας του χώρου εποπτευόμενης χρήσης, θα προχωρήσει σε διασφάλισή της μέσω νομοσχεδίου.

Στην επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού συμπεριλαμβάνεται η αποτροπή 63 θανάτων από υπερβολική δόση, αφού οι άνθρωποι που εισέρχονται στον χώρο, μπορούν να κάνουν ενέσεις ουσιών με ιατρική επίβλεψη, αλλά ταυτόχρονα να έχουν ψυχιατρική υποστήριξη, θεραπεία και φροντίδα τραυμάτων αλλά και εξετάσεις αίματος.

 «Ενώ υπάρχουν ακόμη προκλήσεις – και η έκθεση αναφέρεται στην ασφάλεια, στις υπηρεσίες και στην πραγματοποίηση περαιτέρω βελτιώσεων… – είναι πολύ σαφές ότι αυτή η εγκατάσταση έχει αλλάξει ζωές και έχει σώσει ζωές. Οι ιστορίες ανθρώπων που πέθαιναν στα στενά …, οι ιστορίες νεκρών ανά τις τοπικές κοινότητες σήμαιναν ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάτι δύσκολο», δήλωσε ο Ντάνιελ Άντριους.

 

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μελέτη των συστάσεων για ενδεχόμενες αλλαγές στην δομή, ενώ έχει απορρίψει την σύσταση για παροχή ενέσεων σε άτομα που βρίσκονται υπό δικαστική εντολή ή σε γυναίκες που κυοφορούν. Δεσμεύτηκε πάντως να συζητήσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν από πλευράς κατοίκων της περιοχής, και να τους αποσαφηνίσει τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από την λειτουργία της δομής.

 

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής:  «Ως κάτοικος αυτής της περιοχής, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο να γυρνάς σπίτι από τα ψώνια και να βρίσκεις ανθρώπους πεσμένους στα δρομάκια, στα πάρκινγκ, στους κήπους. Το 2016, 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης Yarra».

Με την σειρά της, η υπουργός παιδείας κα Hutchins δήλωσε:

«Νομίζω ότι με την πάροδο των χρόνων υπήρξαν πιθανώς ορισμένες ανησυχίες που εκφράστηκαν από τους γονείς του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά σίγουρα όταν επισκέφθηκα το σχολείο, ο διευθυντής ήταν πολύ περήφανος που μου έδειξε όλα τα συστήματα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή και υγιή καθημερινά».

Παρ’ όλα αυτά, γονείς των παιδιών στην περιοχή αντιδρούν καθώς θεωρούν ότι τα μέτρα ασφάλειας αφ’ ενός έχουν κάνει λιγότερο δημοφιλές το σχολείο, αφ’ ετέρου το έχουν μετατρέψει σε φρούριο. Οι γενικότερες αντιδράσεις των κατοίκων, γίνονται επιχειρήματα και για την αντιπολίτευση, καθώς ο John Pesutto δηλώνει ότι η κυβέρνηση αρνείται να λάβει υπ’ όψιν της τις αντιδράσεις των πολιτών. «Θα προτιμούσαμε μια προσέγγιση η οποία είναι διαφορετική από αυτήν της κυβέρνησης, να βασίζεται σε αποδείξεις και να έχει σχεδιαστεί για την απεξάρτηση των ανθρώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φώτο: AAP/Joel Carrett   

πηγη https://neoskosmos.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This