ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

June 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Νέα από όλο τον κόσμο

Νέα από όλο τον κόσμο σε τίτλους

16 Apr, 2022

Τα νέα από όλο τον κόσμο με μια ματιά, σε τίτλους

 

ΡΩΣΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Σήμερα Σάββατο 16 Απριλίου, συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί στις πόλεις Λβιβ, Κίεβο και Χάρκοβο, καθώς η ένταση κορυφώνεται μετά την βύθιση της ναυαρχίδας του στόλου της Ρωσίας Μοσκβά.   Κατά τα άλλα, η εφημερίδα Times της Μεγάλης Βρετανίας ισχυρίζεται σήμερα πως κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, Βρετανοί κομάντο εκπαίδευσαν Ουκρανούς νεοσύλλεκτους, στην πόλη Όμπολον της Ουκρανίας, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην όλη υπόθεση.

 

ΡΩΣΙΑ – ΜΟΣΚΒΑ. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν η έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα την βύθιση του ρωσικού καταδρομικού πλοίου Μοσκβά, προήλθε από πυραυλική επίθεση (όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί), ή από πρόβλημα λειτουργίας, κάτι που ερευνά η ρωσική πλευρά. Σήμερα, ενώ ακόμη δεν υπάρχουν νέα για το πλήρωμα, οι συγγενείς των ναυτών πραγματοποίησαν τελετή στην μνήμη τους, παρ’ όλο που οι ανακοινώσεις αναφέρονταν σε διάσωση.

 

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. Η πυρκαγιά στο Μάτι είχε ως αποτέλεσμα 103 νεκρούς, ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή, απώλεια ζώων και φυσικής ομορφιάς. Τα λάθη και οι παραλείψεις ελέγχθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, και κατέληξαν σε βούλευμα 300 σελίδων και στοιχειοθετείται κακούργημα για πέντε κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα, για τους Σωτήριο Τερζούδη (τότε αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος), Βασίλειο Ματθαιόπουλο (τότε υπαρχηγό Επιχειρήσεων), Ιωάννη Φωστιέρη (τότε διοικητή του ΕΣΚΕ), Γεώργιο Πορτοζούδη (τότε διοικητή της ΥΕΜΠΣ) και Στέφανο Κολοκούρη (τότε διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ). Σύμφωνα με την απόφαση, οι τρεις πρώτοι αν και γνώριζαν από τις 16.40 ότι είχε ξεκινήσει πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπους, έστελναν αποστολές εναέριων μέσων σε πυρκαγιές με λιγότερους κινδύνους σε ανθρώπινη ζωή. Ο τέταρτος, άφησε τα δύο ελικόπτερα που είχε στην διάθεσή του καθηλωμένα ενώ αδιαφόρησε για το συμβάν, απασχολημένος με άσχετες εργασίες. Ο πέμπτος δεν μετέβη ποτέ στην περιοχή.

 

ΕΥΡΩΠΗ – ΗΠΑ. Από τις 31 Μαρτίου έχουν καταγραφεί ανησυχητικά πολλά κρούσματα παιδικής ηπατίτιδας σε Ευρώπη και Αμερική, και οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ιό. Πρόκειται για φλεγμονή του ήπατος, και μέχρι τώρα έχει σημειωθεί στην Βρετανία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία και στις ΗΠΑ. Το ανησυχητικό είναι ότι τα κρούσματα παρουσιάζονται παράλληλα, από απροσδιόριστη αιτία.

 

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. Ευρήματα από μια κατολίσθηση 700.000 χρόνων βρέθηκαν στον θαλάσσιο χώρο της Σαντορίνης, από Έλληνες και ξένους επιστήμονες, από την περίοδο δηλαδή της πρώτης διαμόρφωσης του νησιού.  

 

ΕΛΛΑΔΑ. Σαν σήμερα, 16 Απριλίου 1896, ανακαλύφθηκε ο Ηνίοχος των Δελφών.

 

MONTE ΚΑΡΛΟ. 2-1 νίκησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του αγώνα τέννις επί του Αλεξάντερ Ζβέρρεφ.

ΤΥΝΗΣΙΑ. Δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε στις ακτές του Γκαμπές της Τυνησίας, το οποίο μετέφερε χίλιους τόνους καυσίμων. Γίνονται προσπάθειες να αποτραπεί μεγάλη οικολογική καταστροφή.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This