EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Νίκη της ακροδεξιάς

Νίκη της ακροδεξιάς στο τιμόνι της Ιταλίας

26 Sep, 2022

Η Τζόρτζια Μελόνι, κεφαλή της άκρας δεξιάς είχε δηλώσει ότι θαυμάζει τον Μπενίτο Μουσολίνι. Για την ώρα, και μετά την άνετη νίκη της παράταξής της την Κυριακή, αναμένει να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ακολουθώντας τα βήματα της Σουηδίας, η Ιταλία είναι η επόμενη χώρα της Ευρώπης που δίνει προβάδισμα στην ακροδεξιά. Μάλιστα η Ιταλία, για πρώτη φορά μετά το τέλος του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, προτείνει ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται “μεταφασιστικό”.

  Το κόμμα της Μελόνι “Αδέρφια της Ιταλίας” έγινε το πρώτο κόμμα του κοινοβουλίου.  Το προβάδισμα αυτό ήταν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ηγεσίας των Αδελφών της Ιταλίας, όπως δήλωσε και η ίδια η Τζόρτζια Μελόνι. Μάλιστα, όπως δήλωσε “θα κυβερνήσουμε για όλους τους Ιταλούς, με σκοπό να ενώσουμε τον λαό, να προάγουμε αυτά που τον ενώνουν και όχι αυτά που τον χωρίζουν”. Κάλεσε τον ιταλικό λαό σε ενότητα, κυρίως μετά από μια επιθετική προεκλογική περίοδο.

  Η εύκολη νίκη για την Μελόνι ήταν αποτέλεσμα και της συμμαχίας της με το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι και την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και έτσι η ομάδα ακροδεξιάς και δεξιάς απέσπασε το 43% των ψήφων, αναμένοντας να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στην Βουλή και στην Γερουσία. 

  Η αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπορα Σερατσιάνι, δήλωσε πως η χθεσινή βραδιά ήταν μια βραδιά θλίψης για την χώρα.

  Για την Ευρώπη πάντως, λίγες ημέρες μετά την νίκη της ακροδεξιάς στην Σουηδία, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην παρέμβασή της δήλωσε ότι  η ΕΕ διαθέτει εργαλεία για να τιμωρεί τα κράτη που καταπατούν το κράτος δικαίου και τις κοινές αξίες, στέλνοντας ένα προκαταβολικό μήνυμα προειδοποίησης προς την Ιταλία.

  Το βέβαιο είναι πως μια μακρά περίοδος κρίσης, με πολιτικά και κοινωνικά απωθημένα του  λαού απέναντι σε μια δημοσιονομική αδράνεια, έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Η νέα κυβέρνηση θα παραλάβει τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης και της μη επαρκούς δράσης των προηγουμένων ετών, μεταξύ των οποίων ο μεγάλος πληθωρισμός, υψηλός δείκτης ανεργίας, δημόσια αναποτελεσματικότητα και υψηλό δημόσιο χρέος.

  Ανάμεσα στα θέματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική για την οικογένεια, και το ενεργειακό. Ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων, θα είναι αυτό που προσυπέγραψαν οι δύο ακροδεξιές παρατάξεις (Λέγκα του Σαλβίνι και Αδέλφια της Ιταλίας της Μελόνι), καθώς και η δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αναφορικά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ιταλία στο ΝΑΤΟ, αναμένεται να συνεχίσει η υποστήριξη προς την Ουκρανία.

  Κατά τα άλλα, αναφέρθηκε:

  Στόχος στο να δημιουργηθεί μια Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερο πολιτική και λιγότερο γραφειοκρατική.

  Αναθεώρηση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας.

  Υπεράσπιση των ιστορικών και πολιτιστικών ιουδαιοχριστιανικών ριζών και ταυτοτήτων στην Ευρώπη. Καταπολέμηση του αντισιμητισμού και αντι-ισλαμισμού.

  Σε ό,τι αφορά την οικονομία και το ενεργειακό:  Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αναθεώρηση του σχεδίου ανάκαμψης βάσει των νέων συνθηκών.

  Μείωση της φορολογίας.

  Αναπροσαρμογή της κατώτερης σύνταξης, των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων αναπηρίας.

  Υποστήριξη της γεννητικότητας και της οικογένειας με δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών και παιδοτόπων, αλλά και μείωση του ΦΠΑ σε βρεφικά είδη.

  Αναφορικά με το θέμα της εκλογής του Προέδρου  Δημοκρατίας, αναμένεται να αποφασίζεται απ’ ευθείας η εκλογή του. Αυτομάτως θα αναγνωρίζεται και η αυτονομία των Περιφερειών.

  Αναφορικά με το μεταναστευτικό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρύθμιση της παράτυπης μετανάστευσης, διαχείριση των ρών νομίμων μεταναστών, προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης στην αγορά εργασίας, υπεράσπιση των εθνικών συνόρων και αποκλεισμός των πλεούμενων βάσει συμφωνίας με την Βόρεια Αφρική. Δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων σε περιοχές εκτός Ευρώπης.

  Αναφορικά με το ενεργειακό θα δοθεί σημασία στην μετάβαση στην βιώσιμη ενέργεια, αύξηση παραγωγής ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αξιοποίηση πυρηνικής ενέργειας με ασφαλή τρόπο κ.ά.

   

   

  photo https://bbc.com 

   

  Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

  Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

  Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

   

  Άλλα Άρθρα

  Τελευταία Άρθρα

  Σχολιασμός Επικαιρότητας

  Ενδιαφέροντα Θέματα

  Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


  Συμβουλές Μαγειρικής

  International sounds DJ Entertainment

  Pin It on Pinterest

  Share This