EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Οδικός τουρισμός

Οδικός τουρισμός σε ταχύτητα χελώνας

14 Mar, 2024

Έφτασαν και τούτες οι πληροφορίες,  προς μεγάλη μας έκπληξη, όσο δουλεύαμε τα δεδομένα του οδικού τουρισμού στα Βαλκάνια.

Τι κι αν περίπου 10 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο διασχίζουν τον νομό; Τι κι αν πασχίζουμε να αυξήσουμε τις ροές κάθε χρόνο, ειδικά της Β. Ελλάδας, προς συμφέρον της χώρας;

Ατελείωτες ώρες αναμονής, ταλαιπωρίας για τους Βαλκάνιους, κυρίως, τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας. Σύμφωνα με  τα στοιχεία που έχουμε από τα δύο τελωνεία του νομού Κιλκίς στην χώρα μας διέρχονται περίπου 10 εκατομμύρια οχήματα μόνο από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο και όταν τους καλοκαιρινούς μήνες κορυφώνεται η είσοδος, οι ουρές είναι χιλιόμετρα και η αναμονή φτάνει τις 6 ώρες, αν όλα πάνε καλά.

Γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν ο υπάλληλος χρειαστεί τουαλέτα ή απλώς πρέπει να κάνει ένα διάλλειμα για φαγητό. Η υποστελέχωση γνωστό και άλυτο πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια.

Για παράδειγμα, στο  τμήμα ελέγχου διαβατηρίων στους Εύζωνες, υπηρετούν 5 αστυνομικοί αντί των 9 που θα έπρεπε ώστε να μην δημιουργείται το χάος του χάους!

Τι να γράψουμε και τι να πούμε για το οδικό σύστημα στις δυό πύλες εισόδου; Έχει να συντηρηθεί από το 2016! Οι δρόμοι είναι καρμανιόλες, άνευ διαγραμμίσεων και φωτισμός μηδέν! Οι εγκαταστάσεις των τελωνείων θυμίζουν προπολεμικές κατασκευές….

Και έρχεται να το πιστοποιήσει με έγγραφα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περ. Ενότητας Κιλκίς, η οποία αναφέρει πως ότι έχει ενημερώσει για την έλλειψη υπηρεσίας συντήρησης του οδοστρώματος καθώς και του ηλεκτροφωτισμού στο σημείο Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων, τόσο την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΚΜ όσο και τα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών όσο και την αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Ε και;

Και τίποτα!

 Ήρθε το πταισματοδικείο να διατάξει πραγματογνωμοσύνη για τις εργασίες που απαιτούνται με κόστος 3.230.000 εκατ ευρώ. Άσε που η αρμοδιότητα της συντήρησης έχει μεταβιβαστεί στην Περ. Κεντρικής Μακεδονίας από 1/1/2024.

Δηλαδή και εν ολίγοις μέχρι να πάει ο φάκελος με την χελώνα εκεί που μεταβιβάζεται, μέχρι να ανοιχτεί από την άλλη χελώνα που αργεί να φτάσει να τον ανοίξει, μέχρι να διαβαστεί από την άλλη χελώνα το περιεχόμενο, μέχρι να καταλάβει η χελώνα που πρέπει να το διαβιβάσει, μέχρι να το πάρει η υπεύθυνη χελώνα να το πάει εκεί που πρέπει να διαβιβαστεί, τα τελωνεία και οι πύλες εισόδου θα αποτελούν ένα θαύμα καθυστέρησης πασπαλισμένο με υπομονή…

Οι τουρίστες, όμως, αποθαρρύνονται από αυτήν την κατάσταση με αποτέλεσμα να προτιμούν γειτονικές χώρες για τις διακοπές τους. Έτσι, βλέπουμε, μια μείωση ενδιαφέροντος την τελευταία 3ετία της τάξεως του 6%.

Καλά θα πάει κι αυτό….

Γιατί στην «σύχρονη» Ελλάδα, η καρεκλολατρεία αποτελεί «ερωτική» σχέση μεταξύ του έχοντος την καρέκλα και των οπισθίων του που θρονιάζονται σε αυτή. Στους δύο τρίτος δεν χωρεί….

 

 

 

photo https://alphatv.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This